• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2023

22:36

Stojaković pričao o Jokiću pa očitao lekciju Amerima: Podržao sam Nikolu, Srbija je moj klinački san i vrhunac karijere!

Starsportphoto

Košarka

Stojaković pričao o Jokiću pa očitao lekciju Amerima: Podržao sam Nikolu, Srbija je moj klinački san i vrhunac karijere!

Podeli vest

Košarka je religija, zbog reprezentacije sam počeo da treniram, poručio je Ognjen Stojaković.

Dobio je uoči Svetskog prvenstva Svetislav Pešić veliko pojačanje u svom sturčnom štabu. Nakon što je od svog "šefa" Majkla Melouna i generalnog menadžera Denvera Kelvina Buta dobio dopuštenje Ognjen Stojaković postao je deo reprezentacije Srbije. 

Epilog - svima dobro poznat! Orlovi su osvojili srebrnu medalju na Filipinima zbog čega je popularni Ogi postao interesantan medijima u Denveru. Odmah ga je kontaktirao lokalni "list" - Denver Post i sa njim odradio intervju nakon sjajnog perioda u karijeri srpskog trenera. 

- Klinački san je da budem deo reprezentacije Srbije!  Košarka je religija, kada sam počeo da treniram razmišljao sam samo o tome - da budem deo reprezentacije - poručio je Ognjen Stojaković. 

Nažalost, Denver je na Mundobasketu imao svog predstavnika u stručnom štabu, ne i na terenu. Nikola Jokić rešio je da se ovog leta ne odazove pozivu selektora Svetislava Pešića nakon naporne sezone koju je krunisao titulom u dresu Nagetsa. 

- Znam kako se osećao. Imao je taj pritisak sa jedne, sa druge strane. U takvim situacijama, šta god da odluči, kao prijatelj i kao trener, morate to prihvatiti i podržati ga. On je odlučio šta je najbolje za njega u tom trenutku, što ja u potpunosti podržavam - jasan je bio jedan od pomoćnika Svetislava Pešića. 

Foto: Starsportphoto©

 

Iako je samo tri meseca ranije sa Denverom postao šampion NBA lige, Ognjen Stojaković uspeh na Mundobasketu smatra svojim najvećim u karijeri. Posebno zbog toga što je Srbija bila "otpisana" uoči Svetskog prvenstva.

- Rad za reprezentaciju, to je bio vrhunac moje karijere! Taj trenutak je bio...Vau. OK. Uradili smo nešto posebno. Uradili smo nešto jedinstveno. Postajete svesni da ćete zaista igrati u finalu. Pogotovo zato što nam niko nije davao šansu da osvojimo medalju - rekao je Stojaković. 

Nakon Mundobasketa - spektakl! Košarkaši su dobili doček na aerodromu, a onda fantastična atmosfera na balkonu koju je osetio i sam Stojaković. 

- Bio sam na balkonu, posmilio sam da je sve ovo više od igra. Kao klinac bio sam dole u masi koja je dočekivala košarkaše nekada - podvukao je Stojaković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija