• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2023

08:00

Izraleski košarkaš otkriva za Informer: Pobili su mi prijatelje, brat mi je u ratu

Reuters/privatna ahriva

Košarka

Izraleski košarkaš otkriva za Informer: Pobili su mi prijatelje, brat mi je u ratu

Podeli vest

Košarkaš izraelskog drugoligaša Ironi Naharije Dolev Drapić (30) i sin fudbalskog trenera Slobodana Drapića, proživljava pakao, pošto mu je stariji brat u ratu, dok je nekoliko njegovih prijatelja ubijeno u sukobu sa Hamasom.

Izraelsko-palestinski rat traje od 7. oktobra ujutru, a situacija se za sada ne smiruje. Strašne vesti svakodnevno stižu iz Izraela i Palestine, a u razgovoru za Informer izraelski košarkaš srpskog porekla Dolev Drapić otkriva detalje jezivog sukoba. 

Drapić je član izraelskog drugoligaša Ironi Naharije i sin bivšeg srpskog fudbalera, a sada trenera, Novosađanina Slobodana Drapića. Dolevov otac je nekada bio fudbaler FK Novi Sad, a 2012. je bio i pomoćni trener u Partizanu, kao asistent Avrama Granta.

Opasnost je svuda

Dolev često ide u Novi Sad da poseti baku i ostatak porodice sa očeve strane i priča srpski, a sa nama je podelio na koje sve načine ga je ovaj rat pogodio!

- Moj stariji brat je u ratu od prvog dana. Krenuo je na Kipar kada je sve počelo i pre nego što je ušao na aerodrom vojska ga je zvala, kao i njegove prijatelje, da se vrate. Imam prijatelje koji su bili na žurki tog 7. oktobra i koje je Hamas ubio. Svi su oni nedužni i mladi i većina njih nije stigla da proživi. Poznajem i dosta onih koji se bore protiv Hamasa, koji ubija nedužne žene, decu i stare ljude samo zato što su Jevreji - priča Drapić.

Foto: Privatna arhiva

Drapić sa suprugom

Sa suprugom i bebom Dolev je otišao kod svojih roditelja kada je rat počeo.

- Podjednako je opasno i na severu i na jugu, ja sam tog dana kada je rat počeo pokupio ženu i dete i otišli smo kod mojih roditelja, gde smo i sada. Baš sam na jug krenuo tada kada je sve počelo. Pobili su sve na koje su naišli, bilo je jezivo. I dalje idemo u skloništa, neki od mojih prijatelja su u takvim delovima zemlje da sa malom decom satima ne smeju da napuste skloništa - dodaje Dolev.

Rade samo prodavnice

Uprkos tome što je prvih dana bilo poruka kako se život u Izraelu odvija normalno, Drapić kaže da se ništa više ne odvija uobičajenim tempom.
- Većina ljudi ne ide na posao, deca ne idu u škole i u vrtiće. Svi su kod kuće. Samo su poneke prodavnice otvorene kako bismo mogli da kupimo osnovne namirnice - zaključuje Dolev.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija