• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2023

13:57

Španci zvali Pešića da ugasi požar! Evo šta im je Kari odgovorio

ATA Images

Košarka

Španci zvali Pešića da ugasi požar! Evo šta im je Kari odgovorio

Podeli vest

Čelnici Baskonije nameravali su da rezultatsku krizu prekinu tako što će na klupu dovesti srpskog stručnjaka, ali...

Selektor naše košarkaše reprezentacije Svetislav Pešić (74) odbio je poziv da se vrati u Španiju!

Mediji sa Pirineja prenose da je klub iz Vitorije pokušao da angažuje iskusnog trenera umesto Đoana Penjaroje, međutim, dobio je negativan odgovor.

Popularni Kari je rekao da je fokusiran isključivo na posao koji ima sa srpskim nacionalnim timom, a to su pripreme i učešće "orlova" na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

"Posle odlaska iz Barselone na kraju sezone 2021/22, kada je izgubio finale Endesa lige od Baskonije, ponovo je Pešić aktuelan u Španiji. Upravo su ga ljudi iz Vitorije kontaktirali i razgovarali o njegovom eventualnom angažmanu, s obzirom da je ekipa loše počela sezonu. Samo jedan trijumf i već tri poraza u Evroligi upalili su alarm da nešto mora pod hitno da se menja. Međutim, selektor Srbije, posle osvajanja srebrne medalje na nedavnom Mundobasketu, nema nameru da odlazi sa klupe, već se sprema za predstojeće Olimpijske igre", prenosi ugledni list "Sport".

Foto: Starsportphoto

Uveliko mu traže zamenu: Đoan Penjaroa

Zanimljivo, Baskonija je navodno želela Janisa Sferopulosa, koji je pre dva dana preuzeo Crvenu zvezdu. Spekulisalo se i da će se Duško Ivanović, nakon otkaza koji je dobio upravo na Malom Kalemegdanu gde ga je Grk zamenio, vratiti upravo u Vitoriju i naslediti Penjaroju.

Ipak, izgleda da je crnogorski strateg dobio žestoku konkurenciju, pošto Španci tvrde da je u igri sada i Andrea Trinkijeri. Bivši kormilar Partizana je bez posla otkako je na kraju minule sezone napustio minhenski Bajern, a jedina prepreka u saradnji mogla bi da bude visoka plata koju traži.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija