• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2023

17:33

Pojačanje na klupi! Stigao novi asistent Obradoviću

Starsportphoto

Košarka

Pojačanje na klupi! Stigao novi asistent Obradoviću

Podeli vest

Srpski košarkaški trener Uroš Dragićević biće novi pomoćnik Saši Obradoviću na klupi Monaka.

Dragićević je trener koji je najveći deo karijere proveo radeći u Španiji, a u Srbiji je sa dosta uspeha sarađivao sa mlađim kategorijama i prvim timom OKK Beograda. Pored rada u klubovima, srpski stručnjak je "izgradio ime" radeći i individualno sa mnogim evropskim košarkašima.

Dragićević je tokom karijere imao posla i sa američkim košarkaškim talentima, pošto je leta 2018. dobio pozivnicu da učestvuje na juniorskom NBA kampu održanom u Sloveniji. Perspektivni trener nije krio oduševljenje saradnjom sa Monakom.

Kada se pojavila prilika da budem deo Monaka, bio sam veoma ubuđen i srećan. U pitanju je klub koji najviše napreduje svake godine, koji ima velika očekivanja. Zahvalan sam što ću biti deo stručnog štaba Saše Obradovića i što ću raditi sa svim ovim momcima. Učiniću sve da pomognem Saši, zajedno sa Mirkom Ocokoljićem, Sergijem Gladirom i Manuom Markoišvilijem. To je veliki izazov. U Monaku se sve radi kako bismo bili konkurentni. Ambicije su uvek najviše. Osećam se blagosloveno što sam deo ovog projekta - rekao je Dragićević.

Foto: Starsportphoto©

Majk Džejms - imaće novog "šefa"

Monako je ove sezone doveo jedno od najatraktivnijih pojačanja u vidu Kembe Vokera, a i pored NBA asa imaju mnoštvo talentovanih igrača. Najveći izazov u radu Saše Obradovića je da sve te košarkaše uklopi u jedan sistem i nametne im zajednički cilj koji nije individualna statistika. Zbog toga je, čini se, nekadašnji trener Crvene zvezde želeo da ojača sebi "leđa" dok bude upravljao brodom koji vrlo lako može da potone. Za sada, "kneževi" igraju sjajno, imaju pet pobeda i dva poraza u Evroligi, dok su u prvenstvu Francuske na prvoj poziciji sa deset pobeda i samo jednim porazom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija