• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

11:34

Oglasio se Petrušev! Ovo je rekao o Olimpijakosu i Zvezdi!

Starsportphoto

Košarka

Oglasio se Petrušev! Ovo je rekao o Olimpijakosu i Zvezdi!

Podeli vest

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde, Filip Petrušev, stigao je u Atinu po ozvaničenju da je novi košarkaš grčkog velikana Olimpijakosa.

Reprezentativca Srbije su mediji "startovali" odmah na aerodromu, gde je davao prvu izjavu.

- Osećam se veoma dobro. Počastvovan sam što sam deo ovog kluba. Jedva čekam da počnem da igram - započeo je Petrušev.

Nije mogao Petruševu Sakramento da obeća minutažu u NBA ligi, pa se zbog toga Filip odlučio na povratak u Evropu.

 

Foto: Starsportphoto©

 

 


- Biću u boljoj formi u Evropi, prošao sam neke stvari u NBA koje se nisu očekivale, nisam ja kriv, ali mislim da sam mlad igrač, moram da igram. Osećam da mogu da pomognem timu.

Ne krije srpski as da se savetovao i sa Vezenkovim, koji je prethodne sezone nastupao za Olimpijakos i poneo laskavo MVP priznanje.

 

 

 

 

- Rekao mi je sve najbolje. Proveli smo dosta vremena zajedno otkako sam otišao u Sakramento. Mnogo smo pričali, a on je istakao da bi verovatno trebalo da idem u Olimpijakos, jer sam imao neke druge ponude.

Petrušev je polivalentni igrač i zahvalno je imati ga u ekipi.

- Prošle godine sam igrao na '4', mogu da igram i na '5'. Poznajem Nikolu iz reprezentacije. Olimpijakos ima dosta dobrih igrača, tako da će biti zabavno.

Upitan je da li je razgovarao sa saigračem iz nacionalnog tima Nikolom Milutinovim.

- Ne, ali razgovarali smo na leto. Sve se desilo veoma brzo. Razgovarao sam sa Hasanom Martinom, koji mi je prijatelj, i on mi je rekao najbolje.

 

Foto: AP/Photo

 

 

 

Otkrio je Pterušev i da li je razgovarao sa trenerom Jorgos Barcokasom, kao i kada će dobiti prve minute.

- Ne, upravo sam došao, brzo se sve dogodilo. Mislim da imam vremena da se prilagodim, razgovaraću svima pa ćemo videti! Volim boje Olimpijakosa, bio sam u Crvenoj zvezdi prošle godine, verovatno sam imao najbolju sezonu u karijeri do sada i veoma mi se dopala atmosfera i navijači, bili su velika podrška i zahvalan sam im. I znam da kada igramo u Grčkoj, navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa su kao braća, tako da sam uzbuđen što ću ostati deo te porodice.

Srbin je otkrio koliko mu je bilo teško da napusti NBA ligu.

- Očigledno sam još mlad igrač i mislim da će biti vremena da se vratim. Otišao sam tamo, stekao iskustva. Video sam kako je i zaista sam imao da odem. Philidelphia je imala prava i sada se vraćam ako želim da idem u NBA za nekoliko godina mogu da idem u bilo koji tim, ne mora da bude jedan tim, tako da još imam vremena. Samo želim da igra - zaključio je Petrušev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija