• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.12.2023

14:20

Vraća li se Teodosić u reprezentaciju za OI? Pešić se oglasio i objasnio kako stoje stvari

Starsportphoto

Košarka

Vraća li se Teodosić u reprezentaciju za OI? Pešić se oglasio i objasnio kako stoje stvari

Podeli vest

Izgleda da od povratka legendarnog asa među "orlove" nema ništa.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić u intervjuu za "RTS" dotakao se brojnih tema, pa je objasnio kakve su šanse da Nikola Jokić zaigra za nacionalni tim na Olimpijskim igrama u Parizu.

Između ostalog, pričao je i o Milošu Teodosiću, kojeg je svojevremeno odstranio iz reprezentacije, ali koji ove sezone u dresu Crvene zvezde igra kao u najboljim danima.

Popularni Teo je pre dva dana predvodio Zvezdu do pobede nad Makabijem i zabeležio je čak 27 poena i 14 asistencija, a osim toga, igrao je i odbranu kakvu nikad u životu nije igrao.

Foto: Starsportphoto

 

 

Međutim, sudeći po Pešićevim rečima, od njegovog povratka u nacionalni tim izgleda neće biti ništa.

Ponekad se podrazumeva da u reprezentaciji treba da igraju 12 najboljih igrača, a ja to ne mislim. Smatram da u reprezentaciji treba da igraju sigurno najbolji, ali oni koji se najbolje između sebe slažu. Jednoj ekipi, naravno, za vrhunske rezultate potrebni su i izuzetni igrači. To znači igrači visokog kvaliteta, jer na kraju krajeva košarka je takav sport da u neizvesnim, u teškim utakmicama, igrači donose odluke u zadnjim sekundama - diplomatski je odgovorio Pešić, ali je jasno da od Teovog povratka neće biti ništa.

Foto: Starsportphoto

 

 

Miloš Teodosić nikad nije govorio o dešavanjima iz 2022. godine, kada je Pešić usred priprema doneo odluku da precrta iskusnog košarkaša sa spiska putnika za Evropsko prvenstvo. Nešto kasnije pojavile su se informacije da je Miloš tu odluku prihvatio burno, ali nikad nije želeo da ulazi u detalje.

Sa druge strane, Pešić je još tada tvrdio da "nikog nije precrtao", mada nema dileme da se upravo to desilo u slučaju plejmejkera Crvene zvezde.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija