• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.01.2024

23:19

Spektakl godine viđen u Evroligi! Real posle četiri produžetka srušio Efes, postignuto čak 256 poena

EPA Images

Košarka

Spektakl godine viđen u Evroligi! Real posle četiri produžetka srušio Efes, postignuto čak 256 poena

Podeli vest

"Kralj" preživeo dramu i u NBA stilu

Košarkaši Real Madrida večeras su na svom terenu posle neverovatne drame i čak četiri produžetka srušili Efes sa 130:126 u 19. kolu Evrolige. Pravi spektakl viđen je u Madridu, gde su španski i turski velikan ispisali istoriji, tri sata vodili borbu, a na kraju je kao pobednik izašao aktuelni šampion Evrope. 

Meč karijere odigrao je Džanan Musa i postigao 40 poena, Mario Hezonja je ubacio 31, dok je Fakundo Kampaco upisao 25. Ekipi iz Istanbula nisu pomogla ni 32 poena Šejna Larkina i Darijus Tompson sa 21 košem.

Aktuelni šampion je dobro otvorio utakmicu i već tokom prve četvrtine imao plus osam (23:15), ali je Efes u nastavku uhvatio ritam, pa smo do kraja gledali rezultatski egal, koji je posle 40 minuta igre završen - 81:81, pa se otišlo u prvi produžetak.

U dodatnih pet minuta igre Real je bio u vođstvu, ali je klub iz Istanbula poenima LArkina sa slobodnih bacanja izborio novi pet minuta igre. U novom produžetku turski tim je bio mnogo bolji i imao čak devet poena prednosti (102:93) na dva minuta pre kraja. Delovalo je da Real nema snage za povratak, ali nisu tako mislili Fakundo Kampaco i Fabijan Hozer, koji su vratili "kraljeve" u život, a onda je uz zvuk sirene Mario Hezonja pogodio iz prodora i odveo svoj tim u nove produžetke. 

Foto: EPA Images

 

Treći nastavak bio je preslikan prethodnom, igralo se poen za poen, da bi Efes poenima Otura na 14 sekundi pre kraja poveo sa 111:109. Ipak, na drugoj strani Kampaco je pronašao Tavaresa, koji na pet sekundi pre isteka zakucavanja za novo izjednačenje i čak četvrti produžetak. 

Efes je sve do sredine četvrtog nastavka držao korak za Realom, ali ih je verovatno stigao i umor, što su aktuelni prvaci iskoristili i Hezonje i Muse stekli nedostižnih šest poena prednosti, koje su do kraja i sačuvali.

Sjajna utakmica viđena je Valensiji, gde su košarkaši Panatinaikosa posle prave drame pobedili domaći tim sa 82:81 u 19. kolu takmičenja i to na pogon bivših igrača beogradskih večitih rivala. 

"Zeleni" su tako ostvarili i 11 trijumf u elitnom takmičenju, a do njega su došli u poslednjim trenucima meča i to zahvalujući poenima Luke Vildoze i Matijasa Lesora. 

Foto: EPA Images

 

Bivši igrač Crvene zvezde je na 18 sekundi pre kraja doneo Atinjanima izjednačenje za 81:81 i najavio dramu u Valensiji. U narednom napadu Španci su imali šut za pobedu, ali je Harper promašio za tri, da bi na drugoj strani Lesor bio fauliran sekundu pre kraj. Nekadašnji centar Partizana je pogodio jedno od dva slobodna bacanja i doneo PAO važnu pobedu. 

Vildoza je bio najefikasniji u timu sa 19 poena, uz pet pogođenih trojki, dok je Lesor utakmicu završio sa 12 koševa. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija