• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

07.01.2024

14:00

Aleksa otvorio dušu: Vera mi je sve, znam da je Bog uz nas!

Starsportphoto

Košarka

Aleksa otvorio dušu: Vera mi je sve, znam da je Bog uz nas!

Podeli vest

Duboko verujem u postojanje Svevišnjeg, znam da je uvek uz nas, kaže srpski košarkaški repezentativac i član Partizana Aleksa Avramović (29)!

Sjajnu godinu iza sebe ima Aleksa Avramović. Sa svojim klubom, Partizanom, osvojio je ABA ligu posle čak deset godina pauze, a u reprezentaciji Srbije bio je jedan od najzaslužnijih za osvojenu srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili.


Borio se Aleksa do poslednjeg atoma snage kao i uvek, iako ga razne povrede povremeno zaustave i pošalju na pauzu. To se desilo i nedavno kada je izvrnuo skočni zglob zbog čega i dalje ne igra, iako je počeo da trenira, a kada mu se tako nešto desi često se čuje od strane navijača i njegovih saigrača kako "Aleksa nema sreće", ali se on u prazničnom razgovoru za Informer osvrnuo iz svog ugla na sve ne baš prijatne situacije koje su ga zadesile u karijeri.


* Iza vas je godina prepuna uspeha, ali i problema sa povredama. Kako sada, hladnije glave, gledate na sve to?


- Pamtim samo lepe stvari, ružne nikad. Mnogo toga je bilo lepog. Ništa ne bih menjao, daće Bog da tako bude u budućnosti.

 

 


* Šta Vam pomaže da ne pokleknete kada vas snađe i neka povreda kao što je to sada slučaj.


- Vera mi je sve. To mi je stvarno sve, duboko verujem u postojanje Svevišnjeg. Znam da je tu sa nama u svakom trenutku, da nam daje snagu da izdržimo svaku moguću patnju i pad. Na nama je da se molimo i da verujemo da će doći bolji dani kao što i dođu. Bože zdravlja sve će biti i sada super, desilo mi se dosta pehova prošle godine, ali desile su mi se i najlepše stvari u karijeri. Nema velikih uspeha bez žrtve, tako da sam ja srećan.


* Ne žalite baš ni za čim, ni možda za zlatom sa Svetskog prvenstva?


- Ne, i srebro je veliki uspeh. Nemam razloga da žalim ni zbog pehova jer sam ja takav da se uvek vratim jači.

 

 


* Olimpijske igre biće nova prilika za medalju sa reprezentacijom? Da li već sada mislite o tome?


- Pa i ne baš, pre svega sam fokusiran da se vratim na parket. Olimpijske igre su vrh sporta i naravno da imam snove o tome. Vredno ćemo raditi i nemamo čega da se plašimo, pogotovo ne mi koji smo svašta prošli u prošlosti.


* Kada ste već pomenuli povratak na parket, kada se to očekuje?


- Biće to uskoro, nije kao što su prve prognoze govorile. Dobro je reagovala noga na nošenje čizme i terapiju, Bogu hvala.


* Kako ćete provesti Božić?


- Uvek uz porodicu, ispoštovaćemo sve srpske i pravoslavne tradicionalne običaje. To je najlepši praznik uz Vaskrs, biću sa porodicom, ženom i psom i svim ljudima koji su odrasli sa mnom i tu su ceo moj život.

 

 


* Šta vam je najdraži deo praznika?


- Sama ta božićna trpeza, činjenica da smo svi tu i da smo se okupili za praznike i našli se u jednom gradu iako smo razbacani po svetu. oseti se zajedništvo i energija, porodica je osnov svega. Sve je prolazno, ali porodica je tu.


* Šta biste poželeli "grobarima" i narodu u 2024. godini?


- Voleo bih da opet osvojimo ABA ligu i odemo na fajnal-for Evrolige. Mi ćemo davati maksimum, a kako bude biće. Hvala "grobarima", znam da su uz nas i kad ne ide. Nadam se i da ćemo se gledati u završnici Olimpijskih igara i svima pre svega želim zdravlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija