• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.01.2024

20:30

Dejanov osmeh pobeđuje i smrt, sada nema boli i tuge! Potresne reči i scene na oproštaju (FOTO)

Tanjug/AP Photo

Košarka

Dejanov osmeh pobeđuje i smrt, sada nema boli i tuge! Potresne reči i scene na oproštaju (FOTO)

Podeli vest

U podgoričkom Sabornom hramu odslužen je molitveni pomen preminulom srpskom treneru i nekadašnjem košarkašu Dejanu Milojeviću.

Nepregledni redovi protezali su se ispred hrama, dok unutra nije imala gde igla da padne, a građani su došli na poziv navijača Partizana u Budućnosti.

Molitveni pomen odslužili su protojerej Nikola Pejović, starešina Hrama, protojerej Branko Vujačić i jerej Velimir Bugarin.

Nakon pomena svim prisutnima obratio se starešina Sabornog hrama u Podgorici, protojerej Nikola Pejović.

 

 

- Dejan je sve radio sa ljubavlju i verom, čovek sa takvom dušom se imao rašta roditi. Napustio nas je jedan čovek koji je obiežio neke trenutke, dane i godine našeg života. Naročito među vama ima onih koji ste ljubitelji sporta, a i mi smo jedni od tih i kad navijamo i kad pratimo neku utakmicu i kad gledamo neke igrače i kad ih bodrimo, mi na taj način otvaramo prostor da u naše živote i u naše srce i oni uđu. Pa se zajedno radujemo tim pobedama, zajedno tugujemo u porazima, zajedno se sa njima borimo i preživljavamo sve uspehe i neuspehe i to biva kao jedna velika porodica - počeo je Pejović, a potom nastavio i mnogima naterao suze na oči:

- Ljudi kao on lako prionu za srce čoveku i lako se uklapaju u svaku sredinu. Siguran sam da je u svakom gradu u kojem je živeo i boravio njegova širina ljudska i njegovo srce i njegova duša bila toliko velika da može da smesti sve različitosti. Pa smo i mi na tu njegovu ljubav danas uzvratili ovom malom žrtvom pred Bogom i pred njim da posvedočimo da mi verujemo u večnu ljubav. U Raju neće biti raznih tribina, u raju će biti jedan sabor, jedna trpeza, jer je jedan Bog koji nas sabira i jedna je ljubav kao što je jedno sunce koje nas greje. Neka bi Gospod dušu našeg Dejana upokojio u mestu gde nema ni bola ni tuge ni uzdisaja, neka onu radost koju je on svedočio i ovaj osmeh koji nije od ovoga sveta, kad se malo zagledate u ovu sliku, videćete da ovaj osmeh pobeđuje i smrt i da ovaj osmeh znači da čovek nije stvoren samo za smrt i prolaznost, već za život večni i neprolazni. 

Starešina hrama se potom osvrnuo i na Dejanovu porodicu.

- Neka Gospod da utehu njegovoj porodici, jer kada je nama ova vest tako teško pala i kada smo mi bili začuđeni i zapanjeni tom vešću da nas je ovako prerano napustio, možemo samo da zamislimo kako je njegovoj supruzi i deci, kako je njegovim saradnicima i prijateljima koji su sa njim živeli, a čujemo i čitamo kakav je to čovek bio! Kažu da nisu sreli boljeg čoveka! Bog da mu dušu prosti, a svima vama blagoslov. Amin, Bože daj! - poručio je na kraju protojerej Nikola Pejović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija