• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2024

17:20

KRAJ: Zvezdi pripala drama!

Starsportphoto©

Košarka

KRAJ: Zvezdi pripala drama!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde slavili u četvrtom derbiju ove sezone.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN  88:86 (28:15, 27:23, 17:18, 16:30)

Grad: Beograd

Hala: Beogradska arena

Sudije: Saša Pukl, Uroš Obrknežević, Josip Radojković

Crvena zvezda: Smart, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Tobi, Bolomboj, Nedović, Gedraitis, Gilespi, Dos Santos

Partizan: Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

 

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

40. minut - SVE JE ČISTO - Zvezda je pobedila! 

40. minut - Pogađa Jago Dos Santos, +2 je za Zvezdu! Promašio  je Avramović trojku, ali Obradović se buni, sudije će gledati snimak! 

40. minut - Tri slobodna bacanja za Džejmsa Nanelija, kakva greška Branka Lazića! Pogađa sva tri - nerešeno je - 86:86!

40. minut - Sada na liniju penala ide Nemanja Nedović nakon faula Kevina Pantera, ali je i srpski reprezentativac bio polovičan - 86:83!

40. minut - Polovičan učinak Avramovića sa linije penala, Zvezda ima napad i dva koša prednosti  - 85:83! Tajm-aut traži Janis Sferopulos. 

40. minut - Dva penala će imati Aleksa Avramović nakon faula Jaga Dos Santosa, 15 sekundi je ostalo do kraja. Sašo Pukl opominje klupu Partizana koja je ponovo tražila da se situacija proveri... 

40. minut - DRAMA! Greška Zvezde, Partizan ima napad, do kraja je ostalo 20 sekundi - 85:82!

40. minut - Trojka Avramovića, tri razlike za Zvezdu, do kraja je ostalo 28 sekundi - 85:82!

Foto: Starsportphoto

 

40. minut - Bitni poeni za Rokasa Gedraitisa koji je precizan sa linije penala nakon faula Džejmsa Nanelija - 85:79! Do kraja je ostalo 44 sekunde...

39. minut - Tri slobodna bacanja pogađa Kevin Panter! Crno-beli su na samo -4 - 83:79!

39. minut - Obostrana tehnička i za Ledeja i za Gedraitisa! Burno je reagovao Litvanac i želeo da se obračuna sa krilnim centrom Partizana za njega je utakmica završena. Napad za Partizan, Crvena zvezda ima sedam poena prednosti, a do kraja je ostalo 90 sekundi. 

39. minut - NOVI PREKID I PONOVO LEDEJ! Nestvarno šta radi čovek... Sada je iz čista mira pesnicom u stomak udario Rokasa Gedraitisa nakon šuta za tri poena, još jedno koškanje na parketu. 

38. minut - Još jedna trojka za Frenka Kaminskog koju ne uspeva da vrati Nemanja Nedovića, ali pojavio se Džoel Bolomboj i blokirao Aleksu Avramovića - 83:76!

38. minut - Mnogo sreće za Crvenu zvezdu! Ponovo domaćin nije iskoristio svoj napad, Partizan je imao priliku da dodatno istopi prednost rivala, ali loptu gubi Avramović. U kontri je prvi bio Nemanja Nedović - 83:73!

37. minut - Propuštena dva napada Zvezde, koristi to Aleksa Avramović i pogađa treću vezanu trojku za crno-bele! Samo je -8 - 81:73!

Foto: Starsportphoto

 

36. minut - Još jedna trojka za crno-bele! Pogađa Kevin Panter, gosti su sada na samo -11, mora da reaguje tajm-autom Janis Sferopulos - 81:70! Prelako je Partizan došao do šest poena u finišu meča. 

36. minut - Trojka za Frenka Kaminskog nakon tajm-auta Partizana, ali uzvraća Jago Dos Santos na drugoj strani - 81:67! Nastavlja Brazilac da potvrđuje dobru formu od početka 2024. godine. 

35. minut - Mogao je Džavonte Smart da reši pitanje pobednika poenima u kontri, ali se Amerikanac spetljao i napravio grešku u koracima. Mora tajm-autom da reaguje Željko Obradović budući da polako odlazi poslednji voz crno-belih. 

35. minut - Nova trojka za Nanelija koji je jedini napadački raspoložen u ovim momentima, crno-beli ponovo na prihvatljivih -13. Ipak, priliku da upiše nove poene za Zvezdu imaće Jago Dos Santos nakon faula Avramovića, a sa linije penala siguran je Brazilac - 79:64! 

34. minut - Ne pogađa Aleksa Avramović, ali kupi svoj promašaj i ponovo gubi loptu. Ne uspeva to da iskoristi Zvezda budući da je neprecizan bio Fredi Gilespi, nekoliko spornih momenata na obe strane parketa. 

33. minut - Seriju promašaja Partizana prekida Džejms Naneli koji pogađa svoju drugu trojku večeras, tek četvrtu za crno-bele. Na drugoj strani ne pronalaze gosti rešenje za Bolomboja koji još jednom poentira pod košem - 77:61!

Foto: Starsportphoto

 

32. minut - Treća trojka za Adama Hangu, sada je Mađar najefikasniji akter večitog derbija, a Zvezda ponovo ima +19 - 75:56!

31. minut - Ne koristi domaćin i novi napad, ali na drugoj strani tri sekunde u reketu ostao je Alen Smailagić... Dobar "pik" Teodosića i Bolomboja, faulom seče Džejms Naneli.

31. minut - Brz faul Alekse Avramovića, snašla se Zvezda potom i sa presingom, ali otvorenu trojku  ne pogađa Nemanja Nedović. Tražio je Sferopulos "čelendž" budući da su Hanga i Ledej bili u borbi za loptu, čeka se reakcija sudija i posed ostaje za crveno-bele. 

Treća četvrtina: 

30. minut - Nova dva poena za Partizan sa linije penala, precizan je bio Kevin Panter, ali na drugoj strani još jednom posle ofanzivnog skoka zakucava Bolomboj - 72:56!

30. minut - Lagano zakucavanje za Bolomboja posle asistencije Miloša Teodosića! Potom dobra odbrana crveno-belih, ali tehničku dobija Janis Sferopulos. Totalni haos se nastavlja... Koristi penal Zek Ledej, svih 13 je postigao sa linije slobodnih bacanja - 70:54!

29. minut - Vratio se Frenk Kaminski na parket, sanirana je povreda arkade i odmah laki poeni za Amerikanca, potom dobra odbrana Partizana i u strelce se upisuje Avramović - 68:53!

28. minut - Prmašaj Alekse Avramovića, nisu se crno-beli vratili u odbranu i novi laki poeni za Bolomboja - 68:49!

Foto: Starsportphoto

 

28. minut - Kratko je trajala radost Partizana! Sjajna reakcija Nedovića u odbrani, a nagrada stiže na drugoj strani parketa, druga vezana trojka za crveno-bele - 66:49! Odmah tajm-aut Željka Obradovića. 

27. minut - Prvi promašaj Zeka Ledeja sa linije penala, Amerikanac sada ima 11/12! Surova kazna, trojku pogađa Rokas Gedraitis - 63:49!

26. minut - Bitni poeni za crveno-bele, tek četvrti u drugom poluvremenu, zakucao je DŽoel Bolomboj nakon Teodosićeve asistencije - 60:48!

26. minut - Nakon dugo vremena Partizan je na "samo" -10! Precizan je bio Aleksa Avramović, a svemu je prethodila loša reakcija Rokasa Gedraitisa - 58:48!

25. minut - Tokom tajm-auta Sferopulosa, trener Partizana Željko Obradović dobio je tehničku grešku! Koristi Miloš Teodosić slobodno bacanje, a posed ostaje za crveno-bele, ali promašaj Adama Hange - 58:46!

25. minut - Istopili su košarkaši Partizana prednost crveno-belih, nakon novog promašaja Zvezde na drugoj strani je precizan bio Ognjen Jaramaz - 57:46! Mora tajm-autom odmah da reaguje Janis Sferopulos. 

25. minut - Peti faul Pi-Džej Doužera! Završio je Amerikanac nastup na večerašnjem derbiju, uzavrela je atmosfera u "Areni"... Sada se navijačima obratio Branko Lazić budući da je ponovo dosta predmeta poletelo ka parketu.

Foto: Starsportphoto

 

24. minut - Pukla je arkada Kaminskom koji ne može da izvede penale, na parket se vraća Doužer koji koristi samo jedan penal - 57:44. 

24. minut - Ponovo sjajna odbrana crno-belih, morao je da šutira Hanga iz nemoguće pozicije i nije pogodio mađarski reprezenativac. Na drugoj strani nakon dva ofanzivna skoka fauliran je Kaminski koji ide na liniju penala. 

23. minut - Daleko bolja energija Partizana u drugom poluvremenu, ali sada fali napadačka realizacija, promašio je sada Pi-Džej Doužer i potom zaradio četvrtu ličnu grešku - 57:43. 

22. minut - Nova greška crveno-belih, ali ne koristi to Partizan budući da je ispravlja Jago Dos Santos i potom pogađa u kontri preko Kaminskog. Vrlo brzo uzvraćaju crno-beli preko Džejmsa Nanelija - 57:43. 

22. minut - Delovalo je da će napad Partizana isteći, a onda izvanredan potez Kevina Pantera koji pogađa za tri poena preko Džoela Bolomboja - 55:41. Kapiten Partizana potom pravi faul.. Usledila je nova konsultacija sudijske trojke budući da je bilo segmenata za nesportsku grešku, ali ostaje prvobitna odluka. 

21. minut - Prekida Sašo Pukl večiti derbi, naložio je slovenački sudija da dvojica gledalaca iz prvog reda budu udaljena iz dvorane... 

Foto: Starsportphoto

 

21. minut - Sjajan napad Partizana na startu treće četvrtine, ali ne koristi to Džejms Naneli koji je bio precizan iz ugla. Na drugoj strani u borbi za poziciju faul u napadu pravi Luka Mitrović. 

Druga četvrtina: 

20. minut - Na iskustvo je Miloš Teodosić dobio tri slobodna bacanja! Faulirao ga je Uroš Trifunović na isteku prvog poluvremena, poludeo je Željko Obradović... Koristi sva tri penala iskusni plej crveno-belih - 55:38!

20. minut - Dramatično je u završnici druge četvrtine, sada Kevin Panter pogađa sa poludistance i to uz faul Nemanje Nedovića! Još jedan tajm-aut Sferopulosa - 52:37! Imaće Zvezda osam sekundi za poslednji napad u prvom poluvremenu. 

20. minut - Uzvraća Luka Mitrović istom merom, napao je Kab:okla, pogodio i zaradio dodatno slobodno bacanje budući da ga je Brazilac faulirao, ali ne koristi centar Zvezde penal - 52:35!

20. minut - Izvanredan potez Džejmsa Nanelija koji napada u tranziciji i pogađa uz faul Majka Tobija - 50:34! Imaće Amerikanac dodatno slobodno bacanje, ali nakon tajm-auta koji je tražio Janis Sferopulos. 

19. minut - Raspoložen je Zek Ledej iako veoma nervozan, upisuje još dva poena, ponovo sa linije penala i već ima 11 poena - 50:32! Prethodno je loše u napadu reagovao Adam Hanga..

Foto: Starsportphoto

 

18. minut - Ostale su sudije pri svojoj odluci, ali ne koristi to Doužer budući da je pogodio samo jedan faul, a potom loše šutirao sa distance. U borbi za loptu faul u napadu pravi Bruno Kaboklo i na liniju penala šalje Luku Mitrovića koji je siguran - 50:30!

18. minut - Pršti na parketu u ovim momentima, uspela je Zvezda da dođe do ofanzivnog skoka, ali loptu gubi Adam Hanga koji je pravi nesprtski faul. Imaće Doužer dva penala, ali pre toga će !sudije proveravati svoju odluku...

18. minut - Siguran je sa linije penala bio Džavonte Smart, potom dobra odbrana Zvezde koja je mogla do novih poena, ali Amerikanac pravi faul - 48:27!

17. minut - Još jedna greška Smailagića, koristi to Luka Mitrović i zakucava! Novi tajm-aut Željka Obradovića, Zvezda ima preko 20 koševa prednosti. Dobra reakcija crno-belih, sada je precizan bio Zek Ledej - 46:27!

16. minut - Greška u koracima Alena Smailagića, ništa ne ide od ruke košarkašima Partizana u ovim momentima. Ume to da iskoristi Džavonte Smart i donosi crveno-belima +19!

16. minut - Ofanzivni skok je najjače oružje Zvezde u dosadašnjem delu utakmice, sada je Dejan Davidac bio najviši pod košem Partizana i lagano zakucao - 42:25!

Foto: Starsportphoto

 

15. minut - Izašli su crveno-beli iz bonusa, koristi to Pi-Džej Doužer i iznudio dva penala nakon faula Bolomboja, ipak, polofičan učinak za krilo Partizana - 40:25!

14. minut - Zastao je Zvezdin napad na neko vreme, ali prekida nalet Partizana Adam Hanga sa pet vezanih poena - 40:24! 

13. minut - Dve greške Fredija Gilespija, prvo je poklonio penale Avramoviću, koristi to plej Partizana, a ptom pravi i faul u napadu - 35:22!

12. minut - Eksplozija u "Areni" nakon nove trojke crveno-belih, sada je precizan bio Adam Hanga - 35:18!

11. minut - Odluka sudija glasi - tehnička za Miloša Teodosića i nesportski faul za Zeka Ledeja! Amerikanac koristi jedno slobodno bacanje, na drugoj strani oba puta je precizan Nemanja Nedović - 32:18. Lopta ostaje u posedu Zvezde. 

11. minut - Sramno ponašanje Zeka Ledeja... Sada je Amerikanac iz čista mira naleteo na Nemanju Nedovića i gurnuo ga, reagovao je Miloš Teodosić i došlo je do koškanja na sredini terena. Novi prekid, čeka se sudijska odluka. 

Foto: Starsportphoto©

 

11. minut - Laki poeni za Džejmsa Nanelija na startu druge četvrtine, a istom merom uzvraća Adam Hanga na drugoj strani - 30:17!

Prva četvrtina: 

10. minut - Novi poeni za Ledeja sa linije penala, već šest ih je skupio krilni centar Partizana, ali je kratko trajala radost crno-belih budući da je Dejan Davidovac pogodio trojku na isteku prve deonice - 28:15!

10. minut - Nedostajao je Teodosić navijačima, a i oni njemu! Odmah pogađa za tri poena bivši reprezentativac Srbije - 25:13!

9. minut - Ulazak Zeka Ledeja razmrdao je crno-bele, Amerikanac pošteno muči Zvezdu i sada upsuje nova dva poena sa slobodnih bacanja. Ipak, motivisan je i Nedović od ulaska na parket, sada pogađa oba penala nakon drugog faula Smailagića - 22:13!  

Na parketu su Miloš Teodosić i Aleksa Avramović...

8. minut - Još lakih poena za Frenka Kaminskog pod košem Zvezde. Na drugoj strani Amerikanac pravi faul i na liniju penala šalje Nedovića, ali je šuter domaćih polovičan - 20:11! 

7. minut - Prva trojka za Partizan delo je Džejmsa Nanelija, ostao je Amerikanac sam u ćošku i pocepao mrežicu, ali je uspevaju crno-beli da se odbrane, nova četiri poena za Zvezdu delo su Jaga i Hange - 19:9. 

7. minut - Potencijalni problem za Zvezdu... Raspoložen je Gedraitis, ali je sada zaradio drugi faul i mora van igre. Koristi to odmah Partizan i preko Frenka Kaminskog smanjuje prednost domaćina - 15:6. 

Foto: Starsportphoto©

 

6. minut - Pokušali su crno-beli da izađu u presing, lako je to rešila Zvezda i vezala dva sjajna napada. Prvo lako zakucava Džoel Bolomboj, a potom i poeni  za Gedraitisa u kontri - 15:4. 

6. minut - Smirila se situacija na parketu, a na liniju penala ide Luka Mitrović nakon faula Džejmsa Nanelija. Ipak, krilni centar Zvezde promašuje oba slobodna bacanja. Na drugoj strani nove čarke i ponovo je u centru pažnje Zek Ledej. Amerikanac je dobio faul i ubacio oba penala - 11:4. 

6. minut - Idemo na prvi TV tajm-aut nakon koškanja Zeka Ledeja i Branka Lazića... Čini se da su strasti uzavrele na parketu, odmah stiže i reakcija sa tribina. 

5. minut - Evo je dobra odbrana crno-belih, naterao je Džejms Naneli Jaga Dos Santosa na grešku, ali ne koriste to košarkaši Partizana na drugoj strani budući da je trojku promašio Doužer. 

4. minut - Odmah izmene Željka Obradovića, na parketu su Frenk Kaminski i Zek Ledej, ali ne funckioniše odbrana Partizana. U strelce se sada upisao Džoel Bolomboj - 11:2. 

4. minut - Još jedna trojka za Zvezdu, sada je Jago Dos Santos iskoristio lošu odbranu Partizanove odbrane. Na drugoj strani seriju crveno-belih seče Doužer - 9:2. 

3. minut - Odlična akcija crveno-belih, Jago je uspeo sa sobom da povuče Lazićevog čuvara, kapiten Zvezde ostao je sam na uglu 45 stepeni i pogađa za tri - 6:0!

2. minut - Gazio je Pi-Džej Doužer aut-liniju, ne koriste crno-beli ni svoj drugi posed, reaguje Željko Obradović i traži "proveru" sudijske odluke... Nema promena, Amerikanac jeste napustio granice igrališta. 

2. minut - Dobra odbrana crveno-belih, ne koristi Partizan svoj napad, ali na drugoj strani istom merom uzvraćaju i izabranici Željka Obradovića. Tvrd početak meča u "Areni". 

1. minut - Prvi napad na meču za Crvenu zvezdu i odmah trojka za Rokasa Gedraitisa koji pogađa za tri poena na isteku poseda - 3:0! 

 

Petorka Crvene zvezde: Branko Lazić, Luka Mitrović, Jago Dos Santos, Džoel Bolomboj i Rokas Gedraitis
Petorka Partizana: Kevin Panter, Bruno Kaboklo, Pi Džej Doužer, Uroš Trifunović i Alen Smailagić

18:43 - Navijači Crvene zvezde gađali su košarkaše Partizana tokom zagrevanja. 

18:24 - Još uvek sastavi za večerašnji okršaj nisu izašli, ali sa lica mesta deluje da je Željko Obradović odlučio da na parket pošalje isti tim koji je savladao Žalgiris. Van rostera ostali su Anđušić, Smit i Vukčević. 

18:21 - Očekuje se da "Arena" bude popunjena do poslednjeg mesta, do početka utakmice ostalo je nešto više od pola sata, ali je veći deo tribina još uvek prazan. 

Foto: Informer

 

18:18 - Miloš Teodosić nalazi se u sastavu Crvene zvezde za večerašnji derbi i potpuno je spreman! 

17:47 - Košarkaši Partizana pre nekoliko minuta stigli su u "Arenu". Na parket je odmah izašao Džejms Naneli kako bi "uhvatio" vremena pre dolaska i navijača. 

 

 

17:29 - Večerašnji derbi mogao bi da nosi i veliki ulog - eventualna pobeda Crvene zvezde verovatno bi rešila pitanje prve pozicije i obezbedila četi Janisa Sferopulosa prednost domaćeg terena u plej-ofu. 

Sa druge strane, pobeda Partizana bi otvorila mogućnost da crno-beli uz još jedan kiks Zvezde ponovo preuzme lidersko mesto na tabeli. 

17:20 - Dobro došli na lajv prenos četvrtog ovosezonskog večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana. Sve detalje sa meča 18. kola ABA lige i iz "Arene" uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija