• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2024

17:10

Ljubimac "grobara" poručio: Igrali bismo fajnal-for da nije bilo tuče!

Starsportphoto

Košarka

Ljubimac "grobara" poručio: Igrali bismo fajnal-for da nije bilo tuče!

Podeli vest

Košarkaš Partizana, Zek Ledej (29) nedavno je govorio za "jurohups", portal specijalizovan za košarkaške teme. Amerikanac je potvrdio da je imao ponude dva najveća grčka kluba prethodnog leta, ali je pojasnio šta ga je navelo da ostane u Beogradu.

- Istina je, tražili su me Olimpijakos i Panatinaikos i to mi je laskalo. Ipak, odlučio sam da ostanem u Partizanu jer smatram da time imam priliku da najviše napredujem kao igrač, ali i kao osoba. Trener (Željko Obradović) je rekao da želi da napravi tim za plasman na fajnal-for, a kada to kaže neko ko ima ogromno iskustvo u tome to mora da se uzme u obzir. Povratkom u tim momaka koji su bili povređeni, mislim da imamo solidnu šansu da to i ostvarimo u naredne dve sezone – smatra Ledej.

Foto: Starsportphoto©

 

Krilnom košarkašu je prethodnog leta istekao ugovor sa crno-belima, ali je odlučio da ostane i produži saradnju na još dve sezone.

- Uvek stavljam porodicu na prvo mesto. Finansijski uslovi su takođe odlični, kada ste profesionalni sportista imate samo nekoliko godina na raspolaganju da zaradite veću količinu novca. Nisam doktor pa da mogu da radim 50 godina, imam deset godina na raspolaganju u najboljem slučaju. Ljudi moraju da razumeju, porodica i njihova dobrobit su na prvom mestu, zato je važno donositi pametne odluke – iskren je Amerikanac.

Foto: Starsportphoto©

 

Odluku da ostane u Partizanu doneo je i njegov zemljak Kevin Panter (30), koji poput Ledeja igra svoju treću sezonu u Beogradu. Bilo je i kadrovskih promena u timu prethonog leta, ali je klub pokazao da ima visoke ambicije angažovanjem vrhunskih igrača poput Pi Džej Doužera, Frenka Kaminskog i Bruna Kabokla.

- Dobro je kada imate poznate ljude oko sebe. Bilo je velikih promena u timu, otišli su neki bitni igrači i bilo je potrebno vreme kako bismo napravili hemiju u timu. Polako podižemo formu i to moramo da iskoristimo - optimista je Ledej pred nastavak sezone.

Foto: Starsportphoto

 

Partizan se prošle sezone nakon duge pauze vratio u Evroligu i odmah je uspeo da ostvari zapažen rezultat. Vodili su crno-beli 2:0 u četvrtfinalnoj seriji plejofa protiv Real Madirda. Međutim sve se promenilo nakon što je izbila tuča između igrača u završnici drugog duela u prestonici Španije. Ledej nema sumnju da bi se "parni valjak" domogao fajnal-fora, da nije došlo do tog incidenta.

- Lako je biti general posle bitke, ali mislim da je bilo očigledno da bismo se plasirali na fajnal-for. Ipak, ne treba se vraćati u prošlost jer onda ne možeš da ideš napred. Svi smo naučili lekciju iz te situacije i sada gledamo samo u budućnost – potvrdio je Ledej ono što smatraju svi navijači Partizana.

Foto: EPA Images

 

Iako već punih sedam godina igra u Evropi, veliki borac ne odustaje od sna da jednog dana zaigra u NBA ligi.

- Naravno da i dalje verujem da ću igrati NBA. To mi je dečački san, vredno radim svakog dana kako bih dokazao šta sve mogu da postignem. Svestan sam da bih u NBA morao da se zadovoljim sporednom ulogom, ali verujem da bih to radio na vrhunskom nivou. Trudim se da iskoristim svaki posed i da dam doprinos na bilo koji način koji je ekipi potreban – zaključio je Ledej.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija