• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.02.2024

11:59

Danilović opleo po košarkašima: Ne razmišljaju svojim glavama, bolje da ne govorim ko dolazi, a ko ne

Starsportphoto

Košarka

Danilović opleo po košarkašima: Ne razmišljaju svojim glavama, bolje da ne govorim ko dolazi, a ko ne

Podeli vest

Mesecima pred neko veliko košarkaško takmičenje glavna tema u Srbiji poslednjih godina je ko će igrati za reprezentaciju, ko neće i zašto neće, a o tome je pričao i prvi čovek Košarkaškog saveza i naš čuveni košarkaš Predrag Saša Danilović.

 

Zbog umora, povrede ili nekog drugog faktora, često košarkaši "preskoče" čak i velika takmičenja, pa su tako "orlovi" bez pola tima igrali na prethodnom Mundobasketu. 

Danilović je, osim za Partizan, tokom karijere igrao za Virtus, Majami Hitse i Dalas u NBA ligi. Sa reprezentacijom je bio olimpijski vicešampion i osvojio je četiri titule šampiona Evrope. Prvak Starog kontinenta bio je sa crno-belima i Bolonjom. Već sedam godina je na čelu Košarkaškog saveza Srbije, a u emisiji "(Ne)uspjeh prvaka" na televiziji Arena pričao je o stanju u košarci, kao i reprezentaciji Srbije. Kaže da igrači više ne razmišljaju svojim glavama.

 

Foto: Starsportphoto

Predrag Danilović

 

- Srbija je košarkaška nacija, a jedan vrlo zanimljiv podatak jeste da kada košarkaška reprezentacija osvoji nešto, najveći broj klinaca počne da trenira košarku. To šta ja mislim zašto neko dolazi ili ne dolazi na okupljanja, bolje je da ne govorim. Vremena su se promenila. Igrači ne razmišljaju svojim glavama, nego kada ih pitaš "Kako si?", on kaže: "Reći će ti moj menadžer kako sam". Ne kapiraju da menadžeri rade za njih, a ne oni za menadžere. Najpozitivniji primer u odnosu prema reprezentaciji za mene je Luka Dončić, a pre njega Dirk Novicki, koji je do poslednjeg dana igrao za nemačku reprezentaciju - rekao je Danilović.

Srbiju čekaju Olimpijske igre u Parizu, svi se nadaju zlatnoj medalji i da će za Srbiju igrati najbolji igrači. Ali, Danilović podseća da ni to ne garantuje uspeh na velikom takmičenju, pa se prisetio Evropskog prvenstva i Mundobasketa.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

- Na Evropskom prvenstvu prošle godine imali smo jak tim. Nije igrao samo Bogdanović. Izgubili smo od Italijana u osmini finala i to je bio kraj priče. Na Svetsko prvenstvo smo bili ispraćeni bez četiri, pet najboljih igrača, a onda dođemo na jednu loptu da osvojimo prvenstvo. Znači, odziv svih najboljih ništa ne garantuje, ali moj san kao predsednika Saveza je da u sastavu budu i Jokić i Bogdanović i Micić. Da svi budu zdravi i da dođu. U tom momentu mi možemo da se nadamo i da pričamo o osvajanju neke medalje na Igrama. To svakako nije nikakva garancije, jer danas svi igraju košarku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija