• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2024

16:20

Priznanje za Milojevića! Proslavljeni as posthumano odlikovan

ATA Images

Košarka

Priznanje za Milojevića! Proslavljeni as posthumano odlikovan

Podeli vest

Ime nedavno preminulog košarkaškog trenera Dejana Milojevića nalazi se na listi dobitnika nagrada povodom Sretenja, dana državnosti Republike Srbije. Milojević će posthumno dobiti Karađorđevu zvezdu, prvog stepena.

Karađorđeva zvezda se nije dodeljivala od 1945. godine, ali ga je republika Srbija ponovo uspostavila 2010. godine. Prva osoba koja ga je dobila Ukazom predsednika Republike Srbije o odlikovanjima povodom Dana državnosti Republike 2012. godine, bio je srpski teniser Novak Đoković, da bi sada pripala čoveku čija je smrt potresla košarkaški svet.

Milojević je izgubio životnu bitku u 47. godini života, kada je preminuo u Solt Lejk Sitiju od posledica infarkta.

 

Foto: aba liga

 

 

 

Proslavljeni košarkaš i sjajni stručnjak sahranjen je 12. februara u Beogradu, a ispraćaju na večni počinak su prisustvovali mnogi poznati ljudi iz sveta sporta, uključujući i Stiva Kera, glavnog trenera Golden Stejt Voriorsa, kluba u kome je Milojević radio kao pomoćni trener.

U bogatoj igračkoj karijeri Milojević je nosio dres Beovuka, FMP-a, Budućnosti, Partizana, Valensije i Galatasaraja. Bio je i reprezentativac Jugoslavije, a sa nacionalnim timom je 2001. godine postao šampion Erope.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija