• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

20.02.2024

06:58

Srbija nije najbolja! FIBA objavila rang listu

Starsportphoto

Košarka

Srbija nije najbolja! FIBA objavila rang listu

Podeli vest

FIBA je objavila rang listu timova pred početak kvalifikacija za Eurobasket 2025, a reprezentacija Srbije je na drugom mestu.

Ispred našeg nacionalnog tima je Francuska, a iza "orlova" na trećem mestu je Španija, potom slede Grčka i Litvanija, pa Italija, a Nemačka, svetski šampion, je tek sedma. U top 10 su još Letonija, Češka i Slovenija.

Van top 10 su se našli Turska, Poljska i Hrvatska koja je 13. na listi, dok je najbolje rangirani rival Srbije iz grupe Gruzija na 14. mestu,  Finska je na 19, dok su Danci 21. 

 

 

 

 

Selektor Svetislav Pešić objavio je spisak pred kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo 2025. godine. Naša reprezentacija  u petak igra protiv Finske u dvorani "Aleksandar Nikolić" (20.00), a zatim u ponedeljak sledi okršaj sa Gruzijom u Tbilsiju (18.00). 

Na spisku selektora "orlova" nalazi se 15 igrača: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

 

Foto: Starsportphoto

Aleksa Avramović

 

 

- Ovo je naše prvo okupljanje posle Svetskog prvenstva u Manili, verovatno i poslednje do Olimpijskih igara u Parizu. Prioriteti su najvažniji, znamo zašto smo se skupili, to je EP 2025, ali naravno da uvek tamo negde stoji zbog nemogućnosti kvalitetnih priprema za OI. Sad da vidimo šta možemo od ovog okupljanja i kroz ove dve da dobijemo za Pariz. To su dve različite ekipe, sa dva različita stila, moderna košarka, sa velikom tranzicijom. Finci su napravili veliki napredak i kroz struku i kroz igrače. Gruzija je drugačija selekcija, sa Šengelijom i ovim Šermadinijem iz Tenerifa. Dobili su novog stranca, našeg trenera Džikića, igraju "insajd košarku" - istakao je selektor Pešić.

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija