• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

23.02.2024

19:00

Kraj! Košarkaši Srbije pobedili Finsku u krcatom Pioniru! (VIDEO)

Starsportphoto

Košarka

Kraj! Košarkaši Srbije pobedili Finsku u krcatom Pioniru! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Finsku 77:61 (17:20, 19:14, 22:17, 19:10) u hali "Aleksandar Nikolić" na startu kvalifikacija za Evrobasket 2025. godine.

 

 

SRBIJA - FINSKA 77:61 (17:20, 19:14, 22:17, 19:10)

Beograd.

Hala: Aleksandar Nikolić.

Sudije: Martins Kozlovskis, Marius Ciulin, Dariuš Zapolski.

SRBIJA: Avramović, Radanov, Koprivica, Marinković, Davidovac, Beslać, Ristić, Mitrović, Gudurić, Đurišić, Jaramaz i Petrušev.

FINSKA: Blomgren, Dolenc, Grandison, Jantunen, Madsen, Mađuni, Palmi, Raitanen, Salin, Sepala, Vara i Valtonen.

 

 

UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Kraj! Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Finsku 77:61 na startu kvalifikacija za Evrobasket 2025.

39. minut - Avramović u svom stilu, imaće dva bacanja. Precizan oba puta. Aleksin 18 poen, 15 u drugom poluvremenu. Mađuni ne pogađa, dobra skok u odbrani Beslaća. Pobednik je poznat, čeka se kraj. 

38. minut - Faul na Mitroviću posle dobre, strpljive akcije... kapiten promašuje prvo, ali pogađa drugo bacanje. Još jedan napad ne koriste Finci.

37. minut - Gudurić pogađa za dva 71:57. 

Foto: Starsportphoto

 

36. minut - Avramoviću je prolaz napravio Luka Mitrović 69:57. Brza kontra Avramović za Mitrovića, koš, ali sudijen oduzimaju poen zbog "kačenja" Mitrovića za koš. 

35. minut - Gudurić, nema trojke, ali nema je ni na drugoj strani, Avramović pokušava da izmisli poen, a Mitrović pravi faul u napadu. 

34. minut - Luka Mitrović pravi faul na Valtonenu. Precxizan sa linije penala 67:53. Dobra kontra Mađunija, pa palmi poentira 67:55.

Foto: Starsportphoto

 

33. minut - Palmi je promašio, Gudurić ne uspeva da pogodi, faul Beslaća. Mrtva lopta u nastavku napada, lopta za Srbiju. Aleksa opet, ali nema trojke, ipak Petrušev spušta loptu u koš uz tehničku 67:51. Serija 19:0!

32. minut - Salin promašuje, Davidovac stiže do lopte i - faul. Petrušev za Marinkovića 63:51. Davidovac opet sjajan u odbrani. Petrušev do Beslaća, ma bravo 65:51.

31. minut - Mađuni promašuje za tri. Beslać za triiiiiii, pa onda odlična odbrana i faul na drugoj strani... Petrušev neprecizan sa linije slobodnih bacanja, ali lopta je ponovo za Srbiju. Šteta, Đurišić gazi liniju. "Orlovi" na plus 10 - 61:51. 

 

 

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Aleksa Avramović je u poslednjih nekoliko minuta napravio velike probleme Fincima. Faul, ide na liniju penala. Aleksa je precizan oba puta 58:51. To je rezultat posle treće četvrtine. 

29. minut - Sad se igra na Petruševa, pa Aleksa krade loptu, drugi dvocifreni u redovima "orlova" 56:51, Salin greši. Napad za naše. "Srbija, Srbija" grmi sa tribina. 

28. minut - Petrušev pogađa dva penala 50:51. Salin iz ugla, nema koša, Petrušev, prvi poeni iz igre 52:51, Srbija ponovo vodi. 

27. minut - Sepala promašuje, lopta za Srbiju. Marinković promašuje, ali Avramović krade loptu i nerešeno je 48:48. Serija "orlova" 9:0. Raitinen pogađa trojku, ispala je odbrana "orlova" 48:51. 

Foto: Starsportphoto

 

26. minut - Nema trojke, srećom, ali ima kod Alekse 45:48. Finci u seriji promašaja, ne vraćaju trojku, ali ni Aleksa ne pogađa, odličan Đurišić u odbrani, Sepala faulira Vanju Marinkovića, koji opet pogađa jedan od dva 46:48.

25. minut - Mitrović postiže 18 poen, samo on igra 41:48. Salin promašuje trojku, pa Mađuni pravi faul. Jaramaz - kratko. Valtonen najbolji u skoku. Sepala pravi faul u napadu. Bacanja za Vanju Marinkovića. Jedan od dva 42:48. 

24. minut - Suviše dugo je Gudurić držao loptu, dao je Jaramazu, a onda... istekao napad. Gudurić faulira Mađunea. Mnogo faulova, loša odbrana "orlova". Mađune pogađa oba penala 39:48

Foto: Starsportphoto

 

23. minut - Faul Mitrovića. jantunen dva plus jedan 39:44. jaramaz ne pogađa trojku. Marinković pravi faul na Madsenu 39:46. 

22. minut - Valtonen sad gađa i pogađa za tri 36:39. Mitrović dva plus jedan. Četvrti poen postiže Madsen 39:41. 

21. minut - Srbija ima prvi napad u drugom poluvremenu, ne pogađa Gudurić za dva. Jaramaz pravi ličnu na Mađuniju. Sjajan Madsen sa asistencijom Valtonenu koji brutalno zakucava 36:36. 

 

 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Finiš je prvog poluvremena, Salin promapšuje za tri, Mitrović hvata loptu, nbapad je za Srbiju, ali Aleksa pravi grešku u koracima. Jantunen ne pogađa, ali ni Jaramaz za tri. Srbija ide na odmor sa dva razlike 36:34.

19. minut - Sjajni Luka Mitrović smešta loptu u koš ispod obruča 36:32. salin pokušava i pogađa za dva 36:34. Vanja promašuje za tri. 

Foto: Starsportphoto

 

18. minut - Jaramaz za triiiiiii 33:32, pa onda isti igrač skida lopštu sa obruča, posle pokušaja Finaca. Mitrović promašuje prvo, ali ne i drugo bacanje 34:32. Salin ne pogađa za tri.

17. minut - Raitanen ubacuje trojku 30:29, neće Petruševa, pa neće. Trojka Salina za 30:32. Ponovo Finska vodi, tajm aut Pešić. 

16. minut - Jantunen postiže šesti poen 27:26. Petrušev za tri, ništa, ali Davidovac ispod koša hvata "otpadak" i pogađa za dva uz fal, a poentira i sa penala 30:26. 

Foto: Starsportphoto

 

15. minut - Faul Beslaća na Palmiju. Ponovo vode gosti 23:24. Mitrović pogađa, pa odlična odbrana naših, Mitrovcić sad pogađa i on je prvi dvocifreni košarkaš na večerašnjoj utakmici 27:24.

 

 

14. minut - Đurišić fauliran od Raitanena u pokušaju za tri. Pogodio je srpski reprezentativac dva za 23:22. Gube loptu Finci, pa onda mrtva lopta i gosti u napadu. 

13. minut - Raitanen promašuje za tri, ali Đurišiću prva lična greška. Za njim i Ristić pravi faul. Raitanen za dva 21:22.

Foto: Starsportphoto

 

12. minut - Davidovac greši, ali Finci dva puta promašuju dva otvorena šuta za tri poena, Avramović za tri, Davidovac hvata loptu, ali ništa, međutim greše i gosti, a onda magična dvojka ispod koša Davidovca plus faul 21:20. 

 

 

11. minut - Prvi napad za Srbiju u drugoj deonici, Beslać pogađa oba penala posle faula 19:20. Jantunen ne pogađa, istekao je i napad za goste.

 

 

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Vanja Marinković je promašio za tri-. Jantunen preko Beslaća pogađa za 17:20, posle prvih 10 minuta utakmice.

9. minut - Trojka za Fince 17:18, pa Vanja promašuje. Madsen pravi faul u napadu.  Problemi za centre gostiju, Madsen i Dolenc imaju po dve lične. 

8. minut - U sledećem napadu faul na Vanji Marinkoviću, koji je oba puta precizan sa penala 11:15. Ristić odličan u odbrani, kao i Nikola Đurišić. Aleksaaaaaaaaaa za triiii 14:15. Madsen promašuje, hvata loptu Avramović, pa Vanja za tiiiiiii, vodi Srbija 17:15. Serija naših 8:0, 9:5 u skokovima za nas. Tajm aut za goste.

Foto: Starsportphoto

 

7. minut - Faul sad na Mitroviću. Precizan je oba puta. Šesti poen kapitena, najefikasniji je u našem timu 9:13. Sepala za Madsena koji pogađa ispod koša 9:15.

6. minut - Lična Luke Mitrovića. Dolenc pogađa oba penala 5:13. Petrušev za kapitena, a Mitrović poentira uz faul Dolenca - 7:13. Jantunen pravi korake u napadu, posle dobre odbrane "orlova".

5. minut - Ne koristimo napad, a onda Salin kažnjava i pogađa za tri 5:11. Gudurić pokušava za tri, nema druge trojke.

4. minut - Sreća za Fince, lopta izlazi iz koša, ali Madsen na drugoj strani pravi grešku u koracima. Koš kapitena Mitrovića 5:8, Jaramaz stiže do lopte, a Valtonen pravi faul. 

Foto: Starsportphoto

 

3. minut - Jantunen sad promašuje za tri poena, ali Gudurić pogađa za Srbijuuu 3:2. Mađuni je precizan 3:4, a posle greške "orlova" pogađa i za tri 3:7.

2. minut - Jaramaz promašuje u poslednjoj sekundi napada, ne pogađa, ali skok u napadu Mitrovića. Istekao je napad. 

1. minut -  Prvi napad za Finsku na utakmici gosti ne koriste. Promašaj Petruševa. Poen za Jantunena 0:2. Novi promašaj "orlova", ali i na drugoj strani. 

 

 

19.55 - U toku je intoniranje himni. Meč uskoro počinje. 

19.45 - Naši momci su spremni. Večeras će igrati u beloj opremi. Idemo, orloviiiiiiiiiii!!!

 

 

19.30 - Srpski košarkaši se zagrevaju na parketu popularnog "Pionira".

 

 

19.25 - Selektor Srbije ovako je najavio meč:

- Svesni smo svojih mogućnosti, ali nikog nećemo potceniti. Prvo, ovo je početak kvalifikacija. Ono na čemu mi moramo da insistiramo i da o tome vodimo računa je da igramo protiv Finske. Svi unutar tima, i igrači, nikoga ne potcenjujemo. Svesni smo naših mogućnosti, ali, istovremeno, nismo sami. Oko nas je mnogo šumova koji se prave, u smislu ko su ti Finci - rekao je Svetislav Pešić.

Foto: Starsportphoto©

 

19.15 - Sa šireg spiska Svetislava Pešića za ovaj meč otpali su Uroš Trifunović, Ognjen Dobrić i Aleksa Uskoković, koji se nisu našli na spisku na sajtu FIBA.

19.10 - "Orlovi" se nalaze u grupi G, a uz njih tu su još Gruzija i Danska. 

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog uživo meča Srbija - Finska na portalu Informer.rs.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija