• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

26.02.2024

17:00

Rutinska pobeda Srbije! Pešićevi "orlovi" deklasirali i Gruziju

Starsportphoto©

Košarka

Rutinska pobeda Srbije! Pešićevi "orlovi" deklasirali i Gruziju

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Gruziju sa 76:63 u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Gruzija - Srbija 63:76 (12:21, 19:17, 21:22, 11:16)

Dvorana: Tbilisi Arena

Grad: Tbilisi (Gruzija)

Sudije: Johan Roso (Francuska), Martin Horozov (Bugarska), Mihal Proc (Poljska)

Gruzija: Phakadze, Gaprindašvili, Jintčaradze, Burjanadze, Cicandze, Šermadini, Pevadze, Kakušadze, Šengelija, Tomason, Bekauri, Očkikidze. Selektor: Aleksandar Džikić

Srbija: Đurišić, Petrušev, Koprivica, Marinković, Jaramaz, Dobrić, Ristić, Mitrović, Gudurić, Davidovac, Avramović, Beslać. Selektor: Svetislav Pešić

 

 

KRAJ MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Fintira Tomason, ne pogađa, hvata Gudurić. Zakucava za kraj Kakušadze - 63:76.

39. minut - Mitrović pogađa uz faul, ali ne beleži slobodni bacanje, snalazi se Šengelija. Faul Jaramaza, zvezda Virtusa beleži polovičan učinak sa linije za slobodna bacanja. Greška Koprivuce - 61:76.

38. minut - Ništa od poena Jaramaza. Ide u prodor Šengelija, ali greši, očigledno zbog umora. Gudurić ne uspeva za tri. Napada Šengelija i postiže lep pogoodak - 60:74.

37. minut - Pogađa dva slobodna bacanja Avramović. Loš pas Cicanzea, Davidovac uzima loptu. Faul nad Petruševim, mai oba bacanja. Dobar prodor Gruzina, ali Luka Mitrović štiti koš - 58:74.

36. minut - Dobra odbrana Srbije, potom i lep napad, ali ne pogađa Davidovac otvorenu trojku. Snalazi se Jintčaradze za nove poene. - 58:71.

35. minut - Ne uspeva Tomason da uzvrati za tri Marinkoviću. Avramović ide do kraja, ali ne uspeva da izvuče - 56:71.

34. minut - Ništa od napada Gruzije, povlači sa leđa Cicandze Avramovića i dobija nesportsku grešku. Aleksa pogađa oba bacanja. Vanja Marinković još jednom za tri - 56:71.

33. minut - Sada pogađa za tri Aleksa Avramović, nova dvocifrena prednost. Tomason krade loptu nakon protraćenog napada svog tima - 56:67.

32. minut - Šengelija pogađa oba bacanja nakon faula Beslaća. Odličan prodor Marinkovića za nove poene.Avramovič u svom stilu krade loptu, Ristić se lepo snalazi. Greši Gruzija pod pritiskom naših momaka u odbrani -56:64. 

31. minut - Faul u napadu Šengelije, ali Beslać gubi loptu. Pogađa Burjanadze. Pokušava Avramović preko ruke, promašuje - 54:60.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Sjajan potez Očkikidzea. Odličan pas Marinkovića za Ristića i laki poeni za Pešićev tim. Kiks Gruzije u napadu, nakon promašenog šuta prave faul nad Ristićem, koji promašuje oba bacanja - 52:60.

29. minut - Lep potez Petruševa za nove poene. Ne pogađa Šengelija za tri, Ristić dobar na skoku. Ističe vreme, šutira Vanja za tri, ali nema pogotka - 50:58.

28. minut - Propada napad Srbije, Burjanadze ni blizu da pogodi za tri. Avramović je uporan, ali pravi loš potez, kontra Gruzije za nove poene - 50:56.

27. minut - Lepa kombinacija Luke Mitrovića i Gudurića koji upisuje nove poene. Potom pravi faul, pogađa oba bacanja Šermadini. Dobro postavljen napad i Aleksa pogađa za tri! Šut preko ruke po isteku napadu i pogađa Očkikidze - 48:56. 

26. minut - Sada pogađa Gudurić za tri, ponovo je dvocifrena prednost. Faul Dobrića, buni se naš tim, ali uzalud. Precizan je Tomason - 43:51.

25. minut - Cicandze pogađa za dva, Svetislav Pešić je ljut i ne može da veruje šta dozvoljavaju njegovi igrači. Pogađa Ognjen Dobrić važnu trojku. Ništa od trojke Tomasona. Gudurić ne pogađa za tri - 41:48.

24. minut - Mitrović dobija rampu, faul nad Gudurićem, koji je siguran sa linije za slobodna bacanja. Ne poentira Šengelija, ali ni Gudurić iz ćoška - 39:45.

23. minut - Petrušev gubi loptu. Tomason ostaje sam, odlična asistencija Cicandzea, koji ubrzo pravi oštar faul nad Jaramazom koji je išao u prodor. Maši Ognjen oba bacanja. Šengelija daje tri poena - 39:43.

22. minut - Cicandze pogađa, potpuno sam Gudurić za tri poena i precizan je. Odličan početak poluvremena za njega. Šermadini promašuje zicer - 33:43.

21. minut - Prvi napad imala je Gruzija, ali Jaramaz je odlično pročitao situaciju i uhvatio loptu. Gudurić u prodoru, lep potez i pogađa - 31:40.

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Neuspešan domaćin na drugoj strani. Požurio je Vanja Marinković, ovog puta ne pogađa za tri. Šengelia napada jedan na jedan, maši, ali udara ga Petrušev po ruci i pogađa oba slobodna bacanja - 31:38.

19. minut - Ne pogađa Tomason sa poludistance. Beži lopta Avramoviću, srećom stiže do Ristića, Aleksa do Gudurića za tri, koji opet promašuje. Ristić pravi faul, Jinčaradze precizan oba puta. Loš napad Srbije, Jaramaz maši za tri poena - 29:38. 

18. minut - Tomason promašuje otvoren šut, ostaje napad za Gruziju. Dobar pas Šengelije, ali uzalud jer ne pogađa Šermadini. Gudurić u prodoru, ne završava, već dodaje loptu Avramoviću koji nije bio u poziciji da pogodi - 27:38.

17. minut - Probao je Gudurić za dva po isteku vremena, neprecizan je. Hvata zalet Šengelija i nisu uspeli naši momci da ga zaustave. Beži lopta Luki Mitroviću, prekršaj Alekse - 27:38.

16. minut - Šengelija opet maši, potom i Tomason, a Vanja Marinković je nezaustavljiv i ubrzava igru. Pogađa za tri i donosi Srbiju najveću prednost do sada. Gube loptu Gruzini, laki poeni Petruševa. Ispada lopta Šermadiniju i opet je napad za Srbiju - 25:38.

15. minut - Veliki promašaj Šengelije, sam je bio na šutu za tri. Fauliran je Petrušev nakon promašaja. Sam je Vanja Marinković na šutu za tri i lopta posle "oklevanja" ulazi u koš. Precizaan Tomason, potom i Mitrović.

14. minut - Pakadze izbija loptu Avramoviću. Tomason ima tri slobodna bacanja posle faula Davidovca, srpski reprezentativac negoduje kod sudija. Maši jedno, Srbija ne uspeva da iskontroliše skok, ali ne pogađa Cicandze. Na drugoj strani Marinković sam završava napad - 23:28.

13. minut - Prekršaj Beslaća nad Šengelijom, pogađa oba slobodna bacanja. Ide Vanja Marinković do kraja, probio na prvom koraku i pogodio. Cicandze uspeva da poentira, pročitao je odbranu Srbije - 21:26.

12. minut - Pogađa Avramović za tri poena! Dvocifrena prednost za Srbiju prvi put. Otvorena trojka i pogađa Pakadze. Sam je ostoa Aleksa, neprecizan ovog puta - 17:24.

11. minut - Isticalo je vreme napada, Ristić nije završio akciju ispod koša, a Vanja je promašio za tri. Težak šut za Šengeliju koji je "napao" Beslaća, ali pogađa - 14:21.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Dve rampe udara Petrušev. Stiže lopta na njega na drugoj strani i pogađa uz faul, kao i dodatno slobodno bacanje. Dobra finta i poeni za Burjanadzea. U samom finišu četvrtine Davidovac pogađa oba slobodna bacanja - 12:21.

 

 

9. minut - Još jedan promašen šut za tri Džikićeve ekipe, potom i faul nad Davidovcem. Nema trojke preko ruke Belsaća, statičan i spor napad Srbije - 10:16.

8. minut - Iznuđuje Gudurić faul na iskustvo. Kratak šut Petruševa preko ruke. Koraci, pa otvorena trojka na drugoj strani, ali ne pogađaju domaći igrači. Beslać dobija rampu - 10:16.

7. minut - Veliki promašaj Gudurića za tri, potom i Šengelije, hvata Davidovac loptu. Pogađa Ognjen Jaramaz ta tri. Beži lopta Tomasonu u aut - 10:16.

6. minut - Lepo sa poludistance pogađa Gudurić. Još jedna težak šut uzima Šengelja i maši za tri. Odlična kontra Srbije, zakucava Luka Mitrović i tera Aleksandra Džikića da zove tajm-aut. Ostaje Šengelija sam na šutu za tri, ponovo je neprecizan. Faul Beslaća potom, maši zvezda Virtusa jedno od dva - 10:13.

 

 

5. minut - Lepa asistencija Mitrovića, poeni Dobrića. Težak šut Šengelije, nije pogodio. Faul Luke Mitrovića u napadu. Već njegov drugi faul. Tomason bez problema šutira iz teške pozicije za tri, ali nije precizan - 9:9.

4. minut - Petrušev udara rampu Šermadiniju, koji se na kraju ipak snalazi i pogađa. Jaramaz u prodoru, ali maši. Gruzini pokušavaju da ubrzaju igru. Tomason precizan s distance - 9:7.

3. minut - Strpljiva igra Srbije, odličan pas Petruševa do Mitrovića koji pogađa. Odlično reaguje Dobrić, ali Šermadini ipak ima dva slobodna bacanja. Pogađa jedno. Na drugoj strani želeo je Gudurić da znudi faul, ali ga nije dobio, iako je zaradio udarac u podlakticu. Maši Mitrović . 5:7.

2. minut - Gudurić pogađa oba slobodna bacanja. Tomason precizan na drugoj strani - 4:5.

 

 

1. minut - Izvukao se Petrušev na šut za tri poena i pogodio. Dobrić igra od prvog minuta, pravi prekršaj na startu nad Jintčaradezeom. Šengelija pogađa za delirijum u dvorani - 2:3.

 

PRE MEČA:

17.48 - Za razliku od meča sa Finskom, Srbija će na ovoj utakmici moći da računa na Ognjena Dobrića, košarkaša Virtusa iz Bolonje. On "upada" u tim umesto Alekse Radanova.

Foto: fiba

Ponovo u timu: Ognjen Dobrić

 

17.41 - Selektor Srbije Svetislav Pešić upozorava da je reprezentacija Gruzije ekipe koja ima kontinuitet.

- Kao i svaka sledeća utakmica, i ova je drugačija. Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. Oni su ekipa sa dobrom organizacijom u napadu i odbrani. Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja ima kontinuitet igranja zajedno godinama. Sada im je drugačiji trener, tu je naš Aleksandar Džikić, neće biti lako - rekao je popularni Kari.

Foto: Starsportphoto

Svetislav Pešić

 

17.33 - Gruzija je u prošlosti pravila probleme Srbiji i ne tako davno joj nanela poraz. Bilo je to u kvalifikacijama za Evrobasket 2022, februara 2020. u Pioniru, kada je Gruzija slavila sa 94:90.

 

 

17.25 - Dvorana u Tbilisiju je rasprodata za meč protiv Srbije.

17.20 - Aktuelni svetski vicešampion favorit je protiv ekipe srpskog trenera Aleksandra Džikića. Kvota na Srbiju je 1,27, a na Gruziju 3,85.

 

 

17.10 - U prvom meču kvalifikacija u petak naši momci pobedili su Finsku pred svojom publikom u Beogradu rezultatom 77:61, a galeriju sa tog meča možete pogledati ispod. Sa drige strane, Gruzija je neprijatno iznenadila i izgubila od Danske sa 75:69.

17.00 - Dobro veče i dobro došli na tekstualni uživo prenos utakmice 2. kola Evrobasketa Gruzija - Srbija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija