• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

07.03.2024

23:39

Partizanovi rivali poraženi! Doigravanje Evrolige sve izglednije

EPA

Košarka

Partizanovi rivali poraženi! Doigravanje Evrolige sve izglednije

Podeli vest

Iako nisu igrali, košarkaši i navijači Partizana zadovoljno su ispratili prvi dan 28. kola Evrolige zbog rezultata koji im idu na ruku.

"Parni valjak" će tek sutra na parket, ali su ishodi utakmica prvog dana sasvim "po meri"!

Sva tri direktna konkurenta za 10. mesto na tabeli i mesto u plej-inu su poražena!

Valensiju je tukla Barselona 88:78, Žalgiris je u "Pioniru" bio slabiji od Makabija 83:76, a Bajern je demoliran u Istanbulu od strane Efesa 109:86.

Foto: Starsportphoto©

"Ponos Izraela" glavni konkurent Partizanu

Partizan sada sve ima u svojim rukama i, eventualnom pobedom sutra nad Armanijem, osamio bi se na desetom mestu, a mogao bi i da se izjednači sa Baskonijom, ukoliko "jarčevi" izgube od Albe.

Trijumfom u Milanu bi prišli i na samo pobedu zaostatka od plasmana u prvih osam i opasno bi "disali za vrat" timu iz Tel Aviva.

Takođe, mnogo pažnje izazvao je duel Monaka i Crvene zvezde, ali ne zbog drame i napete završnice, već zbog ispisivanja novog imena u istoriji Evrolige!

Majk Džejms je u pobedi svog tima 98:80, ubacio 20 poena i tako postao najbolji strelac ovog takmičenja.

Foto: EPA

Majk Džejms

Ukoliko do sada nije bilo jasno, sada je evidentno da crveno-beli nemaju nikakvih izgleda za doigravanje u Evropi. Sa druge strane, "kneževi" su upisali sedmi uzastopni, ukupno 18. trijumf i izbili na treće mesto, odmah iza Barselone (19-9) i Real Madrida (22-6).

Tako su "pobegli" na utakmicu prednosti Virtusu, koji je poražen na gostovanju u Pireju od Olimpijakosa 74:69.

Viđeno je i jedno iznenađenje. Real Madrid doživeo je još jednu "packu" od Fenerbahčea, koji igra sve bolje.

Tim iz Istanbula preslišao je aktuelnog šampiona usred "Vizink centra" i slavio sa 89:79. Lider takmičenja je svima pokazao da je itekako ranjiv i nanet im je šesti poraz, iako su početkom i sredinom sezone delovali gotovo nepobedivo.

Njima mesto u doigravanju nije ugroženo, ali veliku razliku pravi da li ćete na najvažnije mečeve sezone ići kao prvo ili drugoplasirana ekipa.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija