• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.P.

13.03.2024

19:04

Novi mandat! Bodiroga još četiri godine na čelu Evrolige

EPA

Košarka

Novi mandat! Bodiroga još četiri godine na čelu Evrolige

Podeli vest

Upravni odbor ECA danas je na sastanku održanom u sedištu košarkaške Evrolige jednoglasno odlučio da produži mandat predsedniku Dejanu Bodirogi (51), kao i izvršnom direktoru Pauliusu Motiejunasu (43) za još četiri godine.

Nekadašnji kapiten naše reprezentacije je imenovan za predsednika 14. septembra 2022. godine, a taj ugovor obnovio 15. juna 2023. godine.

Na čelu košarkaške Evrolige se fokusirao se na unapređenje kvaliteta evropskih takmičenja u korist klubova, igrača, navijača, partnera ali i drugih zainteresovanih strana koje igraju ključnu ulogu u jačanju odnosa sa širom košarkaškom zajednicom.

Sa druge strane, Paulius Motiejunas je postao izvršni direktor košarkaške Evrolige 15. juna 2023. godine, dok je pre toga bio predsednik Žalgirisa iz Kaunasa. Litvanac od samog starta želeo da ujedini akcionare koji stoje iza planova za rast na ključnim tržištima, poboljšavajući iskustvo igranja u košarkaškim arenama Evrolige, na televiziji i digitalnim platformama.

Njima su članovi Upravnog Odbora odali priznanje na dosadašnjem radu, a posebno na izvesnom ulasku Dubaija u Evroligu, pošto će 69 miliona keširati u naredne tri godine, od čega će čak 65 miliona evra ići na adrese akcionara.

„Pod njihovim rukovodstvom, Evroliga je pokrenula ključne inicijative: generisanje većeg interesovanja nego ikada za digitalne platforme i televiziju; postavljanje novog rekorda posećenosti navijača koji pune hale; održavanje redovnih kontakata sa različitim akterima kako bi se došlo do prihvatljivih rešenja za dobrobit košarke; identifikovanje mogućnosti saradnje na novim tržištima van panevropskog ekosistema", navodi Evroliga na zvaničnom sajtu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija