• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

21.03.2024

21:48

Francuzi ljuti na Embida: Izabrao je lakši put ka zlatu!

Tanjug/AP

Košarka

Francuzi ljuti na Embida: Izabrao je lakši put ka zlatu!

Podeli vest

Aktuelni MVP najkvalitetnije košarkaške lige sveta, Džoel Embid nastupaće za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, naravno ukoliko bude zdrav i spreman. Tom odlukom, snažni centar propisno je naljutio Francuze, u čijoj zemlji se održava naredna smorta najboljih sportista sveta.

Prema rečima predsednika Košarkaškog saveza Francuske Žan-Pjera Siutata, postojao je plan da za reprezentaciju "Trikolora" nastupe Viktor Vembanjama, Rudi Gober i Džoel Embid, čime bi domaćin Amerikancima i Srbima suprotstavio izuzetno jaku ekipu koja bi bila legitimni kandidat za najviši plasman.

- Oni bi se lako uklopili zajedno, posebno Viktor i Džoel. Vembanjama je pokretljiv, mogu sva trojica da igraju zajedno. Imati ih u ekipi svu trojicu bilo bi nešto zaista posebno, zato sam razočran - nije krio Siutat da mu je izbor Embida teško pao.

Foto: Tanjug/AP

 

Centar Filadelfije rođen je u glavnom gradu Kameruna, Jaundeu, ali je pre dve godine dobio francuski pasoš čime je stekao pravo nastupa za njihovu reprezentaciju. Generalni menadžer reprezentacije Francuske i bivši NBA šampion, Boris Dijao ističe da je upravo Embid prvi izrazio želju da igra za selekciju domaćina narednih Olimpijskih igara.

- Džoel je došao kod nas i rekao da hoće da igra međunarodnu košarku. Rekao je da hoće da pobeđuje. Da hoće da igra za Francusku i pobedi sa tom reprezentacijom - istakao je Dijao.

Foto: Tanjug/AP

 

Priču bivšeg reprezentativca potvrdio je i predsednik Saveza i dodao da se sa Embidom sastao dva puta, najpre u Orlandu a potom i u Filadelfiji.

- Rekao je: "Da, želim da igram, donesite pasoš!" Obavio sam taj posao, uz pomoć Vlade Francuske, da omogućim papire za njega i sina. Sve to vreme je govorio da želi da igra za reprezentaciju - objasnio je Siutat kako su trajali pregovori sa aktuelnim najkorisnijim igračem NBA lige.

Foto: Tanjug/AP

 

Embid zbog povrede nije igrao na prethodnom Evrobasketu, a negde u to vreme do čelnih ljudi KS Francuske stigle su glasine kako on pregovara sa Amerikancima o mogućnosti da dobije njihov pasoš.

- Pitali smo ga da li je i dalje uz nas. Rekao je: "Da, želim da igram za Francusku", ali nije to uradio - objasnio je Dijao kako je došlo do toga da Francuska ostane bez velikog pojačanja pod reketom.

Foto: Tanjug/AP

 

Žan-Pjer Siutat nema dilemu zašto se Embid odlučio na ovakav potez.

- Ko može da pobedi tim SAD sa njim? Niko! To je za njega lakši put do olimpijskog zlata! - istakao je predsednik Saveza zašto se 30-godišnji centar priklonio drim-timu.

Foto: USA Today

 

Podsećamo, reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država igraće u Parizu u grupi sa Srbijom pa ćemo, ukoliko se Nikola Jokić nađe na spisku "orlova", gledati direktan okršaj bivšeg (nadamo se i budućeg) i aktuelnog MVP-ja NBA lige!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kad se Amerika i Rusija dogovore, male zemlje će izvući deblji kraj! Sukob u Ukrajni završiće se multipolarnošću sveta!
Live TV

Kad se Amerika i Rusija dogovore, male zemlje će izvući deblji kraj! Sukob u Ukrajni završiće se multipolarnošću sveta!

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Rusija neće nikoga prva napasti, ali će u slučaju napada na teritoriju Ruske Federacije, odgovor biti takav da napadača neće biti. O ratu između Zapada i Rusije u emisiji "Info jutro" govorili su Marina Galogaža, predsednica udruženja sunarodnika rusije i Zoran Milosavljević, sa instituta za političke studije.

22.06.2024

12:47

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija