• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

24.04.2024

22:09

Brejk Fenera u Kneževini! Turci posle produžetka slomili Monako

EPA Images

Košarka

Brejk Fenera u Kneževini! Turci posle produžetka slomili Monako

Podeli vest

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su u gostima ekipu Monaka sa 95:91 u prvom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

Klub iz Istanbula tako je stigao do brejka na gostujućem terenu, a već za tri dana očekuje ih novi meč, takođe u Kneževini. Četvrtfinalna serija igra se na tri pobede. 

Ekipa Saše Obradovića mnogo bolje i šuterski raspoloženije je počela meč u Kneževini. Raspucani su od prvog minuta bili "kneževi", pre svih Donatas Montijunas, pa su već na isteku prve deonice imali plus 11. Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa uspeli su u nastavku da se trgnu, pronađu ritam, ali je Monako na odmor ipak uspeo da ode sa devet razlike - 46:37. 

Foto: EPA Images

 

Drugo poluvremene donelo je mnogo bolju igru Fenera, koji je sa tri vezane trojke Kalatesa, Gudurića, Dejvisa uhvatio rezultatski priključak. Igrao se koš za koš u tim trenucima, ali je Monako ipak uspevao da održava minimalnu prednost i da s tim dočeka poslednjih deset minuta - 61:60. 

Poslednja četvrtina donela je egal i dramu, Fener je poenima Kalatesa stigao i do preokreta na meču. Na drugoj strani, Okobo i Džejms su ekspresno vratili "kneževe" na plus osam i činilo se da će mirno privesti meč kraju. Međutim, turski tim se nije predavao i na dva minuta do kraja poenima Kalatesa sa penala stigao do izjednačenja, a potom je Hejs sa četiri vezana poena doneo Fenerbahčeu osetniju prednost na minut do kraja.

Foto: EPA Images

 

Uzvratio je Blosomgejm trojkom i smanjio zaostatak na jedan poen. Ušlo se u penal završnicu u kojoj je Dijalo doneo minimalnu prednost, potom je Kalates iskoristio samo jedno za novo izjednačenje. Monako je imao deset sekundi za napad i pobedu, ali je Džejms promašio, pa je lopta na drugoj strani stigla do Gudurića, koji je takođe bio neprecizan i otišlo se u produžetak. U dodatnih pet minuta, gosti su zahvaljujući trojkama Dejvisa i Kalatesa stekli osetniju prednost, koju su sačuvali do kraja i stigli do trijumfa.

Tim iz Istanbula predvodio je Hejs Dejvis sa 19, Kalates je ubacio 17, a Sestina sa 16. Dvocifrenu je bio i srpski reprezentativac Marko Gudurić sa 11 poena. U ekipi Monaka najefikasniji je bio Okobo sa 19, dok su Lojd i Džejms postigli po 16.

U prvim utakmicama koje su odigrane juče, Real Madrid je bio bolji od Baskonije, dok je Makabi u gostima iznenadio Panatinaikos

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija