• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

01.05.2024

22:37

Ivanović i Baskonija počišćeni! Real stotkom overio vizu za Berlin

EPA Images

Košarka

Ivanović i Baskonija počišćeni! Real stotkom overio vizu za Berlin

Podeli vest

Košarkaši Real Madrida prvi su izborili plasman na fajnal-for u Berlinu.

Aktuelni evropski šampioni večeras su u gostima nadigraju ekipu Baskonije sa 102:98 (22:22, 30:34, 20:17, 30:25) i sa maksimalnih 3:0 u seriji prošli među četiri najbolje ekipe.

Madriđani su tako prvi tim koji je obezbedio mesto na završnom turniru koji će biti odigran u Berlinu krajem maja.

Ekipu Ćus Matea do novog trijumfa predvodio je Geršon Jabusele sa 23 poena, a pored njega istakli su se Mario Hezonja sa 16 i Fakundo Kampaco sa 13.

Foto: EPA Images

 

U redovima Baskonije bolji od svih bio je Markus Hauard sa 29 poena, a sjajnu partiju pružio je i srpski reprezentativac Vanja Marinković i ubacio 17 koševa, koliko je postigao i Kod Miler-Mekintajer. Ipak, to na kraju nije bilo dovoljno da se moćni "kraljevi" zaustave. 

 

 

Izabranici Duška Ivanovića odlično su se suprostavili rivalu, gotovo 30 minuta bili u vođstvu, u trećoj deonici imali su u plus deset (70:60), ali sve je to nedovoljno kada na drugoj strani imate šampiona Evrope.

Foto: EPA Images

 

Gosti su se u završnici treće četvrtine "uozbiljili", zategli odbrani i namestili šut i odgovorili serijom 15:3, pa je već početkom poslednje deonice rezultat bio u egalu - 75:75. Odbijala je Ivanovićeva četa da se preda, držala je korak za jačim rivalom, ali je na kraju kvalitet "kraljeva" bio presudan. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija