• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Ž.

13.05.2024

18:23

Šok reakcija iz ABA lige! Zvezda naručuje ko će da joj sudi! Požar pred finale!

Starsportphoto

Košarka

Šok reakcija iz ABA lige! Zvezda naručuje ko će da joj sudi! Požar pred finale!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras od 20.30 počinju finalnu seriju ABA lige duelom u hali "Pionir" gde će crveno-beli biti domaćini u prve dve utakmice.

Crveno-beli su se obratili komesaru za suđenje Srđanu Dožaiju, sportskom direktoru Miliji Vojinoviću i direktoru takmičenja Dubravku Kmetoviću, prenosi Sport klub, a iz ABA lige su ekspresno reagovali.

Saopštenjem, u koji je uvid ima takođe Sport klub, oglasio se Srđan Dožai i direktno se obratio Miliji Vojinoviću, prvom čoveku ABA lige. 

"Poštovani gospodine Vojinović, Molim da me zaštitite od neosnovanih navoda gosp. Nemanje Vasiljević, direktora KK Crvena Zvezda Meridianbet koje je naveo u nekoliko dopisa direktoru D. Kmetović, Vama i meni lično jer to sada prelazi u „mobing“ i poziv na javni linč. Podsećam Vas na njegove navode iz dopisa (deo) i dajem svoje odgovore", stoji na početku teksta.

U nastavku, Dožai odgovara na prozivke iz Crvene zvezde. Prvo je odgovorio da na zna i da ga interesuje gde je prethodnih dana bio bivši komesar za suđenje ABA lige Kamnikar. Zatim, na tvrdnje da je KK Partizan tražio da Kup Srbije sudi šest sudija iz Slovenije, takođe je odgovorio da ne zna i da ga ne interesuje. 

Komesar za suđenje Srđan Dožai odgovorio je i da ne zna gde letuje sudija Javor, za šta ga "proziva" klub sa Malog Kalemegdana.

"Ne znam. I ne interesuje me gde ko letuje. Ako KK Crvena Zvezda ima dokaz o zloupotrebi letovanja sudije Javora (Damir ili Edo) neka ga dostavi. Dalje u istom dopisu dostavljaju se informacije sa Evroliginih utakmica za koju mi nemamo nadležnost. To su trebali dostaviti Evroliginoj kancelariji. Pa se dalje navodi da sudija Pukl nije kažnjen zato što nije kao prvi sudije (u to vreme obaveza) podbacio loptu što ne odgovara istini jer je isti kažnjen", ističe između ostalog Dožai. 

Foto: Starsportphoto

 

Na pitanje Crvene zvezde „Zašto se u svako delegiranje uključuje sportski direktor KK Partizan Zoran Savić i naručuje sudijske trojke za utakmice kluba koji predstavlja, a i da je poznata konekcija Dožaija i Partizana", komesara ABA lige je odgovorio:

"Nikada Zoran Savić, s moje strane nije bio upoznat sa delegiranjem sudija. Naprotiv KK predstavnici KK Crvena Zvezda Meridianbet su tražili od mene da im kažem ko sudi ili kada će biti delegiranje! Ovo je uvreda za ljudski um. Ali kad ga/ih interesuje, onda ću mu/im i kazati. U mojim splitskim danima imao sam 18 godina. Jednu godinu proveo sam u ondašnjoj vojsci kao regrut. Niti se ne sećam koliko je tačno Zoran Savić igrao za splitski klub. Mislim dve sezone, a treću su svi igrači srpske nacionalnosti napustili klub (izuzev pok. Z. Sretenović). Niti sam se družio s njim. Viđao ga povremeno jesam. Samo da se zna u to vrijeme puno bolji odnos imao sam sa tadašnjim trenerom gosp. Božidarem Maljković i igračima Duškom Ivanović pok. Zoranom Sretenović. Ali nitko od njih mi nikad nije bio prijatelj. Poznanici sa splitskih Gripa da. I ponosan sam što ih sve znam. Žalosno je kada Vam se moram na ovakav način obraćati na navedene neistine i laži." 

Dožai dalje ističe da Zoran Savić nije bio u sudijskoj svlačionici kako su naveli iz Zvezde i da je za neovlašteni ulazak u teren Savić, na zahtev sudija udaljen je iz dvorane i dodaje: 

"U svome 55. godišnjem životu, više puta sam seo i popio kavu sa g. N. Čović i g. D. Bokan i još ponekim klupskim zvaničnicima drugih klubova nego sa spomenutim g. Z. Savić. Zato svoje „ratove“ ne vodite preko mojih leđa! Ovo što se u poslednje vreme radi u stilu „hiljadu puta izrečena laž če postati istina“ što se mene lično tiče sigurno neću dopustiti. Ukoliko klub(ovi) smatraju da loše ili pogrešno radim uvek me možete smeniti putem Sportskog direktora i Skupštine ABA Liga j.t.d."

Što se delegiranja sudija tiče, komesar ABA lige je na kraju napisao Vojinoviću:

"Sve delegirane sudije su Evroligine sudije s Liste ABA Lige, 2. Prvi sudija svake utakmice su naše najiskusnije sudije koji pretenduju za Evroliga F4, 3. Na svakoj od prve tri utakmice sude po dvojica sudija koji su ove sezone sudili Evroliga plej-of i 4. Svaku utakmicu sudi po jedan sudija iz pojedine države. Ovakav način komunikacije (zvanje, slanje poruka i mailova izazivanje nezadovoljstva delegiranjem i „pretnje“ smenom bilo kojeg člana Sportskog dela ABA Liga j.t.d.) smatram neprofesionalnim i pokušaj mešanja u rad Komesara za delegiranje sudija što predstavnici klubova ne bi smeli da rade. Sve odluke Skupštine ABA Liga j.t.d. provodim profesionalno, otvoreno i transparentno i stoga mi je dužnost i obveza Vas kao Sportskog direktora ABA Liga j.t.d. upoznati s bilo kojim pokušajem kršenja byLawsa i Pravilnika ABA Liga j.t.d. U ovome trenutku pred početak finalne serije potrebno nam je smirivanje svih tenzija s bilo koje strane i da klub koji bude najbolji na terenu zasluži titulu prvaka ABA Lige u sezoni 2023/24!", istakao je Srđan Dožai.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!
Društvo

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da se početkom avgusta očekuje otvaranje novog kineskog tržnog centra "Evroazija" na Novom Beogradu. On je naglasio da je ovaj objekat građen apsolutno po svim standardima bezbednost, što je posebno važno ako znamo šta se dešavalo nekoliko puta u kineskim radnjama, jer su oni koristili objekte koji su stari i koji nisu ni bili namenjeni za takvu vrstu prodaje. "Sada imamo ono što zaista je važno, da budu svi bezbedni i kupci i prodavci, ali i da kupci imaju komfor kupovine. Naravno tu će biti i restorana i sve ono što imaju tržni centri", rekao je Vesić.

26.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija