• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

18.05.2024

15:22

Crveno-beli jači za Srbina! Petrušev spreman za fajnal for!

profimedia

Košarka

Crveno-beli jači za Srbina! Petrušev spreman za fajnal for!

Podeli vest

Strepeli su navijači Olimpijakosa nakon povrede Filipa Petruševa, ali iz Pireja stižu dobre vesti! Naime, srpski centar biće spreman za nastup na fajnal foru, gde će grčki velikan pokušati da dođe do četvrte titule prvaka Evrope.

Stigao je Petrušev u redove pirejskih crveno-belih nakon neuspešne epizode u NBA ligi. Bilo mu je potrebno nekoliko meseci da se uklopi u novu sredinu, ali bilo je jasno da njegova forma ide uzlaznom putanjom kako sezona odmiče! Bio je srpski centar jedan od najzaslužnijih za plasman Olimpijakosa na završni turnir Evrolige, pošto je u četvrtfinalnoj seriji sa Barselonom bio jedan od najboljih pojedinaca - prosek od deset poena po meču uz indeks korisnosti od 12.6 tokom čitave serije pomogli su timu trenera Jorgosa Barcokasa da se treći put uzastopno nađe na fajnal foru!

Foto: profimedia

 

Taman kada je delovalo da je Petrušev pronašao formu koja ga je krasila u većem delu prošle sezone, usledio je šok! Reprezentativac Srbije doživeo je povredu skočnog zgloba u utakmici grčkog šampionata protiv Kolosa sa Rodosa! Do povrede je došlo u najgorem mogućem trenutku, manje od dve sedmice uoči prve prve utakmice koju će crveno-beli odigrati na završnom turniru u Berlinu. Ipak, u međuvremenu se oglasio sam košarkaš i obradovao navijače najpopularnijeg grčkog kluba.

- Malo sam iskrenuo članak, ali nije ništa ozbiljno i biću spreman za završni turnir Evrolige u Berlinu - poručio je Petrušev u razgovoru za Blic.

 

 

Olimpijakos će u polufinalu igrati protiv madridskog Reala, a ukoliko preskoči tu prepreku u velikom finalu mogli bismo gledati grčki okršaj, s obzirom na to da se u drugom polufinalu sastaju Panatinaikos i Fenerbahče. 

- Protiv Reala će biti još teže nego protiv Barselone. Ove godine smo se ponekad mučili sa čvrstinom, ali mislim da smo protiv Barselone dokazali da možemo da "razdelimo" timove i da budemo čvršći i bolji u kontaktu. Oni su veoma dobar tim, ali to je samo jedna utakmica, pa ćemo videti šta će biti. Svašta se može dogoditi. Voleo bih da igram u finalu sa Panatinaikosom umesto sa Fenerbahčeom. Mislim da imamo veće šanse. Što da ne - ne krije nekadašnji košarkaš Crvene zvezde da u potencijalnom finalu priželjkuje okršaj sa atinskim "zelenima".

Foto: EPA

 

To bi značilo da bismo ponovo gledali centarski duel Petruševa i Matijasa Lesora, koji imaju burnu istoriju međusobnih okršaja, pa bi eventualno finale Olimpijakos - Panatinaikos privuklo veliku pažnju i kod srpskih ljubitelja košarke. Fajnal for u Berlinu na programu je od 24. do 26. maja. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Poruka za navijače Partizana! Sutra je pred nama veliki ispit!
Partizan

Poruka za navijače Partizana! Sutra je pred nama veliki ispit!

Košarkaši Partizana dočekuju Crvenu zvezdu u nedelju (20.30, Arena 1 premijum) u trećem meču finalne serije ABA lige. Biće to prva utakmica u kojoj će crno-beli imati podršku svojih navijača, pa su se iz redova aktuelnog regionalnog šampiona oglasili i poslali važnu poruku "grobarima"!

18.05.2024

15:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija