• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj. V.

24.05.2024

12:20

Zvezdin as na spisku Litvanije za kvalfikacije za Olimpijske igre

Starsportphoto©

Košarka

Zvezdin as na spisku Litvanije za kvalfikacije za Olimpijske igre

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Litvanije, Kazis Maksvitis saopštio je spisak od 14 igrača za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.

Među odabranim košarkašima je i član Crvene zvezde, Rokas Gedraitis (31), koji je nedavno sa timom sa Malog Kalemegdana osvojio titulu u ABA ligi.

Na spisku se, pored njega, još nalaze: Lukas Lekavičijus, Tomas Dimša, Rokas Jokubaitis, Dejvidas Sirvidis, Marius Grigonis, Arnas Butkevičijus, Edgaras Ulanovas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Jonas Valančijunas, Domantas Sabonis, Donatas Motejunas i Laurinas Birutis.

Litvanija će kvalifikacije za OI igrati u Portoriku od 2. do 7. jula, a njihovoj u grupi se još nalaze selekcije Meksika i Obale Slonovače, dok su u drugoj domaćin, Italija i Bahrein.

Nakon toga se igraju polufinala, pa finala,  a samo pobednik će putovati u Pariz na Olimpijske igre, gde će se takmičiti u grupi C, sa Sjedinjenim Američkim Državama, Srbijom i Južnim Sudanom.

Litvanija ima tri bronzane medalje sa Olimpijskih igara (1992, 1996, 2000), a zadnj put su učestvovali 2016. godine u Rio de Žaneiru, kada su bili sedmi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija