• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.05.2024

08:53

Ima mu*a! Dragića očarao Topić, Srbi s Jokićem da se s Amerima rokaju u finalu

profimedia

Košarka

Ima mu*a! Dragića očarao Topić, Srbi s Jokićem da se s Amerima rokaju u finalu

Podeli vest

Legendarni Goran Dragić, nekada NBA as i reprezentativac Slovenije, oduševljen je mladim Nikolom Topićem, a veruje da naša reprezentcija s Nikolom Jokićem može da se nosi s Amerikancima na Olimpijskim igrama.

Srbina 26. juna očekuje NBA draft. Američki mediji se detaljno bave ovom temom već mesecima, a smatraju da će Topić biti u prvih 10 pikova. Dragić mu predviđa blistavu NBA karijeru. 

- Ispratio sam ga malo, video sam da lepo igra i da ima sve. Najbitnije je da ima mu*a, ne plaši se nikoga i mislim da će imati lepu karijeru u NBA. Sad, zavisi, ja mu želim sve najbolje, da bude bez povreda da raste i da ima lepu budućnost. Još jedan igrač koji može da pomogne Srbiji i mislim da Kari nema lak posao, da izabere igrače i koga će da vodi i kako će da napravi sistem za sve igrače - kazao je za Sportal Goran Dragić.

Foto: Starsportphoto

Nikola Topić

 

Pomenuo je i Nikolu Jokića. Srbija čeka odluku najboljeg centra NBA lige da li će igrati na Olimpijskim igrama, a Dragić  veruje da naš tim sa asom Denvera može da se nosi sa Amerikancima.

- Prvo, imaš ovde Jokića kog niko ne može da zaustavi u onom rosteru. Entoni Dejvis, videli smo, igrali su protiv Lejkersa, imao je puno problema sa Jokarom. Kada imaš Jokića u svom timu, uvek možeš da pariraš najboljima. Imaš Gudurića koji je igrao u NBA, imaš Bogdana koji igra na velikom nivou ovde. Onda, Micić je sad u NBA, nekako je prošao prvu godinu. Onda shvati da može da igra. Jović. To su svi igrači koji non-stop igraju protiv ovih igrača koji će da nastupe za Ameriku. Tako da ja mislim da imate dobre šanse da možete parirati. Samo da budu svi zdravi, bez povreda i da gledamo meč koji je poput "gejm 7". Bilo bi lepo da se nađu u finalu, pa da se rokaju.

Foto: EPA Images

Nikola Jokić

 

Takođe, Slovenac smatra da su Amerikanci uzeli Džoela Embida baš zbog Nikole Jokića.

- Mislim je to želja da se pojača. Znaš, pogotovo ovde u Americi ove NBA ekipe, oni sve gledaju. Znaš, oni gledaju u budućnost. Možemo da dobijemo Lejkerse i Finiks, ali onda ako dobijemo Denver, nemamo igrača koji može da zaustavi Jokića. Onda se to gradi za budućnost. Dovedeš Entonija Dejvisa, sad Amerikanci, treba nam još jedan možda da zaustavi Jokaru. "Hajde Embid dođi", tako oni gledaju to. Pogotovo on, on je Amerikanac, on je išao ovde u školu i živi ovde. Da, biće zanimljivo.

Goran Dragić je završio karijeru, a tačku će staviti oproštajnom utakmicom 25. avgusta u dvorani Stožice u Ljubljani. Sloveniji je doneo evropsko zlato, i to baš protiv Srbije u finalu. NBA karijeru je počeo 2008. godine, izabran je u drugoj rundi drafta od strane San Antonio Sparsa, a zatim je prešao u Finiks Sanse. Tokom impresivne NBA karijere, branio je boje timova kao što su Sansi, Roketsi, Hit, Reptorsi, Netsi, Bulsi i Baksi. Na preko 946 odigranih utakmica tokom 15 sezona, Dragić je u proseku postizao 13,3 poena, 3,0 skokova i 4,7 asistencija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija