• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

05.06.2024

19:05

KRAJ: Zvezda želela da nastavi utakmicu, Partizan ne! Sutra zvanična odluka...

Starsportphoto©

Košarka

KRAJ: Zvezda želela da nastavi utakmicu, Partizan ne! Sutra zvanična odluka...

Podeli vest

Usled uvredljivog skandiranja sa tribina utakmica u Beogradskoj areni između Partizana i Crvene zvezde je prekinuta.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA   57:45 (24:22, 24:21)

Grad: Beograd
Dvorana: Beogradska arena
Sudija: Uroš Nikolić, Marko Juras, Stefan Ćalić

PARTIZAN: Smit, Ledej, Drezgić, Avramović, Panter, Smailagić, Jaramaz, Dimitrijević, Trifunović, Anđušić, Ponjitka
Trener: Željko Obradović

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Ilić, Nedović, Gedraitis, Kostić
Trener: Janis Sferopulos

 

 

UŽIVO

KRAJ! Sada je zvanično, utakmica je završena ili prekinuta, a odluku o svemu doneće sutra direktor Košarkaške lige Srbije! 

Crvena zvezda je izvela petorku na teren... Do isteka je ostalo manje od dva minuta! 

Prema pravilniku - Partizan ima 15 minuta od izlaska sudija na teren da se pojavi na zagrevanju i nastavku utakmicu. U suprotnom, delegat će morati da sačini izveštaj na osnovu čega će Košarkaška liga Srbije doneti konačnu odluku. 

Ipak nije sve gotovo! Košarkaši Crvene zvezde vartili  su se na teren i započeli sa zagrevanjem, tu su i sudije, a Partizan ima desetak minuta da se pojavi na parketu. Ukoliko do toga ne dođe - meč će biti registrovan službenim rezultatom! 

Utakmica se nastavlja sutra! Košarkaši Partizana napuštaju parket Beogradske arene! 

Ponovo se spiker u Beogradskoj areni obratio navijačima i pozvao ih da napuste dvoranu. 

Željko Obradović je prišao delegaciji Crvene zvezde koja je ostala na parketu, ali po reakciji trenera Partizana deluje da dogovora još uvek nema. 

Foto: Starsportphoto©

 

Veliki broj pristalica crno-belih već su napustili dvoranu, na tribinama je ostala nekolicina koja igračima poručuje da ne nastave meč! 

Navijači Partizana polako napuštaju dvoranu, ali je pitanje da li će nastavka utakmice biti... Crno-beli ostaju pri stavu da meč neće igrati pred praznim tribinama. U ovom momentu sve su veće šanse da duel bude nastavljen u drugom terminu. 

Željko Obradović je napustio parket Beogradske arene! 

Partizan ne želi da nastavi utakmicu ukoliko se dvorana isprazni, glasi poslednja vest iz Beogradske arene. 

Pristalice crno-belih još uvek ne kreću van dvorane, sada im je prišao i Željko Obradović, ali pomaka nema. 

Deluje da navijači Partizana nemaju nameru da napuste Beograsku arenu. Sada su im prišli košarkaši kako bi "pregovarali"...

Foto: Informer

 

Zvanična odluka glasi - utakmica će biti nastavljena tek kada se Beograska arena isprazni odlučila je sudijska trojka! 

Foto: informer.rs

 

Neizvesnost još uvek traje, košarkaši Partizana se zagrevaju dok su igrači i stručni štab Crvene zvezde još uvek u svlačionici! Na parket se još uvek nisu vratili ni arbitri što ukazuje da utakmica neće uskoro biti nastavljena...

Prema informacijama "TV Arenasport" utakmica u Beogradskoj areni će uskoro biti nastavljena, čeka se i zvanična potvrda. 

"Grobari" nastavljaju da vređaju suprugu Nebojše Čovića, u ovakvom ritmu utakmica će teško biti nastavljena. 

Put svlačionice otišla je i sudijska trojka! 

Nikakvih informacija iz Arene nema... Crveno-beli su još uvek u svlačionici dok se košarkaši Partizana zagrevaju na parketu. Pitanje je kada će duel biti nastavljen! 

Košarkaši Zvezde napuštaju parket! Našli su se crveno-beli pod rafalnom paljbom navijača... Pokušali su Anđušić i Panter da smire pomahnitale navijače, ali im nije uspelo nakon čega je Nebojša Ilić povukao ekipu u svlačionicu. 

TREĆA ČETVRTINA

23. minut - Kratak prekid u Areni zbog vređanja prvog čoveka Crvene zvezde - Nebojše Čovića i njegove supruge... Nemile scene na tribinama! 

22. minut - PANTEEEER! Proključala je Beogradska arena nakon trojke Partizanovog kapitena u tranziciji - 57:45! Prethodno je sa linije penala precizan bio Ponjitka. 

22. minut - Evo novi poeni za Kevina Pantera, služi crno-bele šut sa poludistance večeras i to maksimalno koriste. Na drugoj strani, Dejan Davidovac pogađa dva slobodna bacanja nakon faula Mateuša Ponjitke - 52:45!

Foto: Starsportphoto©

 

21. minut - Perfekta odbrana Alena Smailagića, kao zid je stao centar Partizana i zaustavio nalet Luke Mitrovića. Ističe napad Crvene zvezde, imaće crno-beli šansu da uvećaju svoju prednost. 

21. minut - Nastavlja Zek Ledej u istom ritmu i na startu drugog poluvreme, sada iz naskoga pogađa sa poludistance - 50:43!

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Odlična energija Alena Smailagića! Centar Partizana krade loptu Gedraitisu, Litvanac potom pravi faul i dobija tehničku zbog prigovora. Precizan je tandem crno-belih pod košem - 48:43!

20. minut - Prvi dvocifreni u taboru Partizana je Zek Ledej! Još jednom se Amerikanac dobro snašao pod košem, sa niskog posta je napao Lazarevića i pogodio iz teške pozicije - 46:43... U ovim momentima je Ledej jedini sposoban da proizvede poene za crno-bele.

19. minut - Evo je i prva trojka večeras za Miloša Teodosića! Proradio je šut Zvezde u završnici poluvremena i crveno-beli su se odmah vratili u meč - 44:43!

19. minut - Nakon dugo vremena Partizan uspeva da pogodi iz igre, pod košem je siguran Zek Ledej - 44:40!

18. minut - Polovičan učinak Pantera sa linije penala, ne kažnjava to Zvezda na drugoj strani pošto je Mitroviću pobega lopta u aut. Ipak, Davidovac se dobro snalazi i krade čistu loptu Avramoviću, prvi je u kontri Lazarević koji zakucava - 42:40!

Foto: Starsportphoto©

 

18. minut - Dobra odbrana Zvezde, morao je Panter da šutira iz teške situacije na isteku napada. Koriste to crveno-beli na pravi način pošto prvu trojku večeras pogađa Rokas Gedraitis - 41:38! Litvanac je bio van ritma, ali bi ovaj pogodak mogao da ga "uključi" u meč. 

17. minut - Ponovo 2+1 za crveno-bele! Sada je nakon promašaja Rokasa Gedraitisa ofanzivni skok pokupio Dejan Davidovca, faulirao ga je pri šutu Anđušić, te će krilni centar Zvezde nakon tajm-auta imati dodatno bacanje - 41:34!

16. minut - Na jednoj strani je precizan Zek Ledej, a na drugoj Zek Ledej - 41:32. Sada period igre u kojoj ne dominiraju odbrane...

15. minut - MITROVIIIIIĆ! Sada serija Zvezde kojom gosti u Areni uspevaju da istope prednost Partizana! Centar crveno-belih bio je prvi u kontri i pogodio uz faul Danila Anđušića, a potom iskoristio i dodatno slobodno bacanje - 39:30!

14. minut - Utišava Stefan Lazarević Beogradsku arenu pogotkom za tri poena - 39:27! Od starta meča je povremeni srpski reprezenativac na meti "grobara" iz dobro poznatih razloga - sukob sa Nanelijem. 

14. minut - Napokon prvi poeni za Zvezdu u drugoj četvrtini, naravno, preko Luke Mitrovića. Ipak, kratko je trajala radost crveno-belih budući da je trojku pogodio i Uroš Trifunović - 39:24!

13. minut - Seriju 12:0 Partizana nastavlja Kevin Panter! Dobio je kapiten crno-belih tri šanse da se šuterski uvede u meč, sada je i uspeo - 36:22!

12. minut - Nastavljaju se muke Crvene zvezde pri šutu, sada su neprecizni bili Nedović i Tompkins. Na drugoj strani potpuno sam je ostao Džejlin Smit i pogodio za tri - 34:22!

Foto: Starsportphoto©

 

12. minut - Još jedna greška Teodosića, iskusni plejmejker potpuno je van ritma na startu utakmice! Kažnjava to Partizan preko Smailagića i tera Janisa Sferopulosa da reaguje prvim tajm-autom večeras - 31:22!

11. minut - Nastavljaju se promašaji Miloša Teodosića... Na drugoj strani trapava reakcija Dalibora Ilića koji je faulirao Ledeja na šutu za tri poena. Imaće krilni centar Partizana priliku da sa linije penala uveća vođstvo svog tima. 

Siguran je Ledej i pogađa sva tri poenala - 29:22!

11. minut - Čista ukradena lopta Kevina Pantera, kapiten Partizana je istrčao kontru i laganim polaganjem otvorio drugu deonicu - 26:22! Usledila su dva brza faula crno-belih... 

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Polovičan je sa linije penala bio Alen Smailagić, Zvezdi je pripao poslednji napad u četvrtini, ali je usledio loš faul Kevina Pantera koji poklanja dva slobodna bacanja Nedoviću. Siguran je Nemanja i poravnava rezultat u finišu uvodnih 10 minuta. Ipak, na pauzu sa +2 ide Partiza pošto je Džejlin Smit za četiri sekunde uspeo da dođe do novih poena - 24:22 

9. minut - Dobra sekvenca Nemanje Nedovića, bivši reprezentativac Srbije sada je pogodio nakon prodora i vratio crveno-bele na pola koša zaostatka - 21:20!

9. minut - Kratko je trajala radost u Areni nakon trojke Smita budući da je istom merom uzvratio roviti Nemanja Nedović. Crveno-beli se nisu na vreme vratili u odbranu što koristi Smailagić i beleži prve poene večeras - 21:18. 

8. minut - Nije Zvezda iskoristila ekstra posed, kažnjava to surovo na drugoj strani Džejlin Smit - 19:15. 

Foto: Starsportphoto©

 

8. minut - Sporan momenat pod košem Partizana nakon promašaja Dejana Davidovca. Krilni centar Zvezde nije pogodio polaganje, ali je mrežicu tom prilikom zakačio Alen Smailagić, posed ostaje za crveno-bele. 

8. minut - Prekida Uroš Trifunović seriju Crvene zvezde u Areni, bitan poen za crno-bele budući da je napad Partizana stao u poslednjih nekoliko minuta - 16:15.

7. minut - Promašaj Džejlina Smita, pokušao je Teodosić da otvori kontru, ali je Ponjitka presekao njegovo dodavanje. Ipak, ne koristi to Partizan pošto je Avramović "proigrao" Davidovca u kontri za prvo vođstvo Zvezde - 14:15! Još jedan minut predaha, ovoga puta tajm-aut traži Željko Obradović. 

6. minut - Ubacije Crvena zvezda prvu trojku na večerašnjem meču! Dejan Davidovac je ostao na uglu 45 stepeni i pocepao mrežu. Usledila je i dobra odbrana gostiju, Gedraitis krade čistu loptu Ledeju i u kontri proigrava Mitrovića za 14:13. Idemo na prvi tajm...

6. minut - Još lakih poena za Mitrovića pod košem, sada se centar Zvezde bez problema izborio sa Ledejem i ponovo zakucao - 14:8!

5. minut - ANĐUŠIIIIIĆ! Bivši reprezentativac Srbije pali atmosferu u Beogradskoj areni! Danilo sada pogađa nakon prodora i to uz faul Miloša Teodosića, a potom koristi dodatno bacanje - 14:6!

5. minut - Seriju promašaja na obe strane prekida Mateuš Ponjitka, Poljak je pobegao svom čuvaru i iskoristio lepo dodavanje Alekse Avramovića - 11:6!

Foto: Starsportphoto

 

4. minut - Muči se Crvena zvezda sa realizacijom šuta, ali maksimalno koristi Luku Mitrovića pod košem. Srpski reprezentativac sada je pokupio ofanzivni skok i zakucao pored Kevina Pantera - 9:6!

3. minut - Partizan šuterski raspoložen na startu! Druga trojka za crno-bele delo je Danila Anđušića - 9:4. 

3. minut - Dva vezana promašaja crveno-belih za tri poena, po jedan za Teodosića i Gedraitisa, kažnjava to Zek Ledej i pogađa sa poludistanec za novo vođstvo Partizana - 6:4!

2. minut - Dobar potez u odbrani za Davidovca, otvara krilni centar Zvezde kontru koju rutinski realizuje Rokas Gedraitis - 4:4. 

2. minut - Evo ih prvi poeni za Zvezdu, crveno-belih koriste visinsku prednost pod košem, a do lakog zakucavanja dolazu Luka Mitrović - 4:2!

1. minut - Ne uspeva na drugoj strani da uzvrati Miloš Teodosić, u kontri je loptu povukao Anđušić i iznudio dva penala nakon faula Gedraitisa. Šuter crno-belih polovičan je sa linije slobodnih bacanja - 4:0. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za Partizan i odmah za tri poena pogađa Aleksa Avramović - 3:0!

Petorka Partizaba: Ponjitka, Ledej, Panter, Anđušić, Panter, Avramović
Petroka Zvezde: Teodosić, Davidovac, Lazić, Gedraitis, Mitrović. 

PRE MEČA

19:48 - Pravdu na večerašnjem susretu deliće trojka koju čine - Uroš Nikolić, Marku Juras i Stefan Ćalić. 

19:42 - Salva uvreda za košarkaše Crvene zvezde po izlasku na zagrevanje. 

19:39 - Deluje da po prvi put ove sezone Beogradska arena kada su na parketu Partizan i Crvena zvezda neće biti popunjena do poslednjeg mesta. 

19:33 - Očekivano - Jaga Dos Santosa nema u sastavu Crvene zvezde, ali dobra vest je da će Nemanja Nedović biti spreman za večerašnji susret. 
Sastav: Lazarević, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Ilić, Nedović, Gedraitis, Kostić

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

 

19:30 - Evo ga i sastav domaće ekipe! Partizan ponovo u sastavu ima samo jednog centra - Alena Smailagića, tu su dva juniora Drezgić i Dimitrijević. 
Sastav: Smit, Ledej, Drezgić, Avramović, Panter, Smailagić, Jaramaz, Dimitrijević, Trifunović, Anđušić, Ponjitka

19:28 - Partizan se nalazi u izuzetno lošoj formi, posebno protiv Crvene zvezde. Poraz u prvom meču finalne serije KLS-a bio je sedmi uzastopni u susretima sa večitim rivalom. 

19:20 - Crveno-beli večeras ne mogu da računaju na Jaga Dos Santosa dok su od ranije van tima Džoel Bolomboj i Nikola Topić. Dodatan problem je status Nemanje Nedovića čiji je nastup pod znakom pitanja. 

19:13 - Nakon prvog meča odigranog u ponedeljak na konferenciji za medije bilo je izuzetno burno. Željko Obradović je ponovo aludirao da su košarkaši Partizana u nemilosti sudija, dok je po prvi put od dolaska u Zvezdu sličan komentar imao i Janis Sferopulos. 

19:07 - Crveno-beli su u ponedeljak pred svojim navijačima poveli sa 1:0 u finalnoj seriji Košarkaške lige Srbije. Partizan je bio nadomak brejka u "Pioniru", ali je šut za pobedu tri sekunde pre kraja promašio Zek Ledej za konačnih - 89:88. 

19:04 - Eventualnom pobedom večeras Crvena zvezda bi došla do treće titule ove sezone pošto su izabranici Janisa Sferopulosa prethodno osvojili titulu u Kupu Radivoja Koraća i ABA ligi. 

19:00 - Dobro došli na lajv prenos drugog meča finalne serije Košarkaške lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde. Sve detalje sa ove utakmice uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17