• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

06.06.2024

12:38

Mijailović oštar: KLS kontroliše porodica Čović!

ATAIMAGES

Košarka

Mijailović oštar: KLS kontroliše porodica Čović!

Podeli vest

Predsednik košarkaškog kluba Partizan, Ostoja Mijailović oštro je komentarisao sinoćnja zbivanja u Beogradskoj areni tokom odigravanja druge utakmice finalne serije plej-ofa Superlige Srbije.

Obe strane su pred sam početak odigravanja duela pozvale navijače na fer navijanje i sportsku atmosferu, ali ti apeli nisu urodili plodom. Zbog uvreda "grobara" na račun supruge predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića meč je prekinut, ka parketu su poleteli brojni predmeti, a igrači su napustili teren. 

Foto: Starsportphoto

Apel igrača na navijače

Mijailović podseća na ranije saopštenje crno-belih kojim su se založili za duele sa večitim rivalom bez incidenata, ali ističe i da je Superliga Srbije pod privatnom kontrolom protivničkog tabora.

Mi smo juče organizovali utakmicu, kao i mnogo puta ove sezone i učinili sve što je u našoj moći da utakmica protekne u najboljoj mogućoj atmosferi. Partizan ne podržava, naprotiv, mi osuđujemo svaku vrstu vređanja na utakmicama i želimo da se ona iskoreni. Ali neke stvari su očigledne, dvostruki aršini koji sahranjuju našu košarku i potvrđuju da je KLS privatna liga porodice Čović - rekao je prvi čovek Partizana za B92.

Potom je priznao da su do pomenutog trenutka "na tapetu" bile i porodice košarkaša Nemanje Nedovića, Miloša Teodosića, čak i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali to nije bilo dovoljno ni za opomenu navijačima.

Do tog prekida meča, sa tribina su se čule uvrede na račun porodice Nemanje Nedovića, porodice Miloša Teodosića, čak i sporadične uvrede nekih manjih grupa na račun predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Ni sudija ni delegat, ni jednog trenutka nisu ni opomenuli publiku, sve do trenutka dok nije spomenuta Vesna Čović. Onda su izrečene brzinske opomene i sviran je prekid, mogao bih da kažem čak i namerno da se dodatno isprovocira publika koja je u takvom ponašanju prepoznala veliku nepravdu prema Partizanu - objasnio je Mijailović.

Foto: Starsportphoto

Na udaru - Nemanja Nedović

Podsetio je predsednik "parnog valjka" da su iste uvrede slušali čelnici i igrači njegovog kluba prilikom prvog susreta u hali "Pionir", ali je i tada izostala reakcija sudija i delegacije domaćeg šampionata.

Zbog gnusnih uvreda na račun Željka Obradovića, Zorana Savića, Alekse Avramovića, Alena Smailagića na nacionalnoj osnovi što su čak radili i neki novinari, Kevina Pantera, porodice Danila Anđušića, odnosno Nedovića, Teodosića, predsednika Srbije...Sve to je prošlo bez opomene, a kamoli pražnjenja tribina. Jako čudno zvuči da se u okviru iste lige na prvoj utakmici za verbalni delikt ka Željku i Zoranu, našoj delegaciji, ženama naših igrača ne opomene publika. A da se na sinoćnoj utakmici donosi odluka da se prazni dvorana za isti prekršaj .

Košarkaši oba tima su se povukli sa terena, a oficijalni spiker je saopštio da će meč biti nastavljen u novom terminu. Međutim, crveno-beli su se, zajedno sa sudijama vratili na prazan parket Beogradske arene, dok su protivnici uveliko krenuli kući.

Ovu nesvakidašnju situaciju objasnio je Mijailović.

Posle prekida smo obavili konsultacije, razgovarao sam i sa trenerom Obradovićem i sa predstavnicima kluba i dogovor je bio da naš predstavnik predloži nastavak meča za 24 sata. Glavni sudija se saglasio sa tim predlogom i informisao nas da će tako i biti. Naš trener je prišao svlačionici Zvezde da se pozdravi, tu su neki igrači već bili presvučeni, a nakon kratkog timskog sastanka je, u skladu sa svim prethodnim, rečeno i našim igračima da mogu da idu kući.

Foto: Starsportphoto

Košarkaši crveno-belih u praznoj Areni

Priznaje da ne zna šta se nakon toga dešavalo, ali smatra da ovako osvojen trofej nema nikakvog značaja.

- Šta su u međuvremenu izrežirali delegat i sudije i uz čije instrukcije, to je svakome jasno! Izlazak na teren u trenutku kada je više od pola našeg tima uveliko napustilo halu. Ovakvu su im titulu dodelili, neka im služi na ono gde bi trebalo da im bude čast i neka je stave kao trofej odmah pored protivpožarnog aparata iz Kragujevca! Mi takve stvari jednostavno ne prihvatamo!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51