• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

29.06.2024

10:06

Jokić nije ego manijak! Micić bez dlake na jeziku uoči OI!

Starsportphoto©

Košarka

Jokić nije ego manijak! Micić bez dlake na jeziku uoči OI!

Podeli vest

Jokić i ja nismo ego manijaci i ne želimo nešto preterano da ističemo sebe na terenu. Vredni smo, kao i svaki momak koji je ovde, a u nekim segmentima smo bolji, kaže Vasilije Micić, košarkaški reprezentativac Srbije uoči Olimpijskih igara u Parizu (26. jul - 11. avgust).

Košarkaš Šarlota došao je prvi put na okupljanje nacionalnog tima sa NBA iskustvom, a reprezentacija Srbije je u odnosnu na Mundobasket jača i za Nikolu Jokića, jednog od najboljih igrača današnjice.

Micić je nešto manje od mesec dana uoči prestižnog takmičenja progovorio o MVP-u najjače lige na svetu i o tome koliko njih dvojica zajedno mogu da donesu Sbiji. 

- Ne mora da znači da tako nešto može samo dobro da donese. Lično mislim da može, ali se u praksi ne pokazuje uvek tako. Ima mnogo primera gde samo kvalitet nije dovoljan. Pre svega mislim da karakterno Jokić i ja nismo ego manijaci, da želimo nešto preterano da ističemo sebe na terenu. Vredni smo, kao i svaki momak koji je ovde, u nekim smo segmenti bolji. Ne možeš ti ni da briljiraš mnogo, niti sam ja u fazi života da treba da potvrđujem sebe u toj meri da moram da ukradem svaki sekund nekome, već prosto da budem deo kolektiva koji je ekstremno uspešan i pomognem. To mislim i za Jokića koji je najskromnija zvezda NBA lige. Ne zato što ne zna da može u svakom meču da ubaci 50 poena, već zato što uživa u homogenosti ekipe, u dodavanjima o kojima svi pričaju. Da je drugačija varijanta, da je neko izraziti skorer, ili teško adaptivan saigrač teže bi ga bilo uvrstiti u ekipu. Mislim da za nas dvojicu to neće biti problem, neki momci su prošle godine dobili zaslužen status uticajem na igru, na hemiju u ekipi..." - rekao je Micić u intervjuu za Mozzart sport.

 

Foto: AP/Photo

 

 

Dotakao Vasa pritiska, upopredivši tom prilikom učešće na Olimpijskim igrama i Evropskom prvenstvu. 

"Svi mi znamo šta je pritisak, to živimo jako dugo, ali odlazak na prvenstvo bez očekivanja utiče na spontanost, na mogućnost ispravljanja greške, a ono breme šampiona ne možeš da predvidiš unapred. Na Igrama nema toliko utakmica kao na Evropskom prvenstvu, ali opet je svaka utakmica finale. Sa te strane naš odlazak tamo ne treba da bude odraz većeg očekivanja, već samo dodatnog kvaliteta" - zaključio je Vasilije Micić.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ben Bentil se vratio u Evropu!
Politika

Ben Bentil se vratio u Evropu!

Bivši košarkaš Crvene zvezde Ben Bentil nakon godinu dana se vraća u Evropu i nastupaće za Hapoel iz Tel Aviva koji se takmiči u Evrokupu.

01.07.2024

12:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija