• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

06.07.2024

17:23

Kaboklo i Jago predvodili ekipu do trijumfa! Brazil na korak do Olimpijskih igara!

AP/Photo

Košarka

Kaboklo i Jago predvodili ekipu do trijumfa! Brazil na korak do Olimpijskih igara!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Brazila savladala je Filipine rezultatom 71:60, i tako se plasirala u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu.

Izabranici Aleksandra Petrovića su bez puno muke savladali protivničku selekciju, te im je za odlazak na kontinentalnu smotru u francuskoj prestonici potrebna pobeda protiv boljeg iz duela Letonija - Kamerun.

Filipini su bolje otvorili ovaj meč, krenuli su silovito od samog starta. Nakon prve deonice vodili su 10 razlike, ali su Brazilci na poluvremenu smanjili zaostatak na šest poena (27:33).

Ekipa Aca Petrovića je u trećem kvartalu izjednačila rezultat, a zatim i krenula u vođstvo. Brazilci su relativno brzo došli do 12 poena razlike, nisu odolevali do kraja utakmice, iako su Filipinci smanjili taj zaostatak po završetku meča na šest poena - 71:60.

 

 

Najefikasniji u ekipi Brazila bio je košarkaš Partizana Bruno Kaboklo sa 15 poena, a uz to je imao i 11 skokova i tri blokade.

Osim njega, Marselinjo Uertas je upisao 13 poena i sedam asistencija, a dvocifren je bio još Lukas Dijaš sa 10 poena i devet uhvaćenih lopti. Omaleni plejmejker Crvene zvezde Jago dos Santos je meč završio sa osam poena i dva skoka.

S druge strane, u redovima Filipina najbolji su bili Džastin Braunli sa 15 poena i osam skokova i Dvajt Ramos sa 13 upisanih poena.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nalog patrijarha Porfirija: SPC daje 100.000 evra za pomoć BiH
Društvo

Nalog patrijarha Porfirija: SPC daje 100.000 evra za pomoć BiH

Saznavši u dalekoj Kanadi, gde se nalazi u kanonskoj poseti tamošnjem sveštenstvu i vernom narodu, za katastrofalne poplave u Hercegovini, Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije je dao nalog Verskom dobrotvornom starateljstvu u Beogradu da preko Eparhije zahumsko-hercegovačke najugroženijim porodicama uputi jednokratnu pomoć u iznosu od 100.000 evra.

05.10.2024

09:10

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija