• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

16.07.2024

10:00

Egzum: Srbija nije samo Jokić, jedva čekam da zaigram protiv Avramovića!

EPA

Košarka

Egzum: Srbija nije samo Jokić, jedva čekam da zaigram protiv Avramovića!

Podeli vest

Reprezentativac Australije Dante Egzum (29) izneo je svoja uočekivanja pred pripremnu utakmicu sa Srbijom u Abu Dabiju (RTS 1, 18.00).

Bek Dalas Maveriksa je kao igrač Partizana jako dobro upoznao ovdašnju košarku, ali i poneke reprezentativce naše zemlje, pa je svestan kvaliteta kojim "orlovi" raspolažu mimo NBA zvezda poput Nikole Jokića ili Bogdana Bogdanovića.

- To što Nikola Jokić radi je nešto neverovatno, njegova košarka je sjajna. Na nama je da probamo da ograničimo njegovu igru što je više moguće, iako smo svesni koliko je to teško. Generalno, Srbija je izuzetan skup igrača, od kojih svako ima svoj posao i zadatak na parketu. Mnogo iskustva i talenta u jednom timu. Imao sam priliku da igram protiv mnogih od njih, tako da mi je sve to vrlo dobro poznato. Jasno je da će fokus biti na Jokiću, ali ne smemo da zapostavimo ostale - rekao je Dante za "Mocart sport".

Foto: EPA

Nikola Jokić velika, ali ne i jedina pretnja Srbije

"Kenguri" su već iskusili parket velelepne "Etihad arene" u kontrolnom meču sa Sjedinjenim Američkim Državama, a sada su spremni da snage odmere i sa izabranicima Svetislava Pešića.

Egzum priznaje da mu predstoji duel sa nekadašnjim saigračem iz Beograda koji željno iščekuje.

Imao sam priliku da popričam sa Aleksom. Nismo se videli celu godinu otkako sam otišao. Vidim da mu dobro ide i da napreduje, bilo mi je baš drago što smo imali vremena da se vidimo i ispričamo, da malo pohvatamo konce o tome šta se kome dešava u životu. Biće mi baš zanimljivo da se protiv njega nađem na parketu. Više smo pričali o reprezentaciji, nego o Partizanu, ali ispratio sam šta se tamo dešava. Mnogo promena, vidim da i Aleksa pokušava da shvati šta da radi dalje. Iskreno, nadam se da će Partizan da se vrati još jači i da će sve biti kako treba - objasnio je saigrač Luke Dončića u Dalasu.

Foto: Starsportphoto©

Avramović i Egzum u dresu Partizana

S obzirom da pomno prati dešavanja u Humskoj, priznaje da mu je čudno što su crno-beli napravili kompletan remont ekipe u odnosu na prošlu sezonu.

- Iskreno, jeste me iznenadilo. Ali, shvatam i da je mnogo teško kada želiš da ponoviš uspeh iz sezone u kojoj sam bio. Po meni je gubitak Lesora bio težak za Partizan, on je bio veliki deo onoga što je činilo tim celim. Takođe, otišli su Jam (Madar), Jani (Papapetru)... Jasno je da sada Partizan ide u potpuno novom smeru i želim mu sve najbolje, kao i momcima koji će nositi dres sledeće sezone - kazao je Egzum.

Foto: Starsportphoto©

Duša tima - Matijas Lesor

Za kraj se osvrnuo na odigrani susret sa "drim timom", koji je njegova selekcija izgubila nakon što je bila na ivici velikog preokreta.

Smatra da Srbija igra potpuno drugačiji stil košarke na koji će morati da se prilagode.

- Igramo dan za dan dve ovako teške pripremne utakmice, nije lako i predstavlja izazov. Očekujem potpuno drugačiji meč od ovog sa Amerikancima. Srbija ima potpuno drugačiji stil košarke, mi ćemo morati da radimo na drugačijim pokrivanjima u pik-en-rol igri. Neminovno je da moramo da se prilagodimo situaciji i nadam se da ćemo sada od početka naći naš ritam, da ćemo bolje ući u susret - zaključio je reprezentativac Australije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52