• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

17.07.2024

22:30

Džejms iskazao poštovanje Jokiću, Kari se navikava na FIBA sudije!

AP/Photo

Košarka

Džejms iskazao poštovanje Jokiću, Kari se navikava na FIBA sudije!

Podeli vest

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država ubedljivo su slavili nad Srbijom u kontrolnom meču u Abu Dabiju 105:79, a prisutnim novinarima su se poslednji obratili Lebron Džejms (39) i Stef Kari (36).

Popularni "kralj" predvodi četu Stiva Kera iako je u poznim igračkim godinama. Nasuprot sebe, večeras je imao trostrukog MVP-ja NBA lige Nikolu Jokića, prema kojem gaji veliko poštovanje.

Uvek je teško kada igrate protiv Nikole. Izvanredan košarkaš koga veoma poštujem. Zaslužio je sve što mu se dešava i sa Denverom i sa reprezentacijom. Takođe je i sjajna osoba koju zaista mnogo poštujem - hvalio je Lebron.

Foto: AP/Photo

Lebron Džejms

Dotakao se i "orlova" za koje ima reči hvale, uprkos dominantnom slavlju njegove selekcije. Svestan je da pravi posao tek sledi 28. jula, kada se dve reprezentacije sastaju na Olimpijskim igrama u Lilu.

Dobar su tim, dobro šutiraju, nesebični su, naravno Jokić je neverovatnoa. Gneralno su veaoma talentovani. U našoj su grupi, očekuje nas dobra utakmica - rekao je Džejms.

Delovalo je kao da sve polazi od ruke Amerikancima, zbog čega Stiv Ker neće mnogo menjati oko postavki budućih utakmica. As Los Anđeles Lejkersa otkriva da je trenutno pažnja na analizi drugih timova i stalnom unapređivanju.

- Želimo da napredujemo i to je glavno u ovom momentu. Gledamo timove, analiziramo, treniramo iako nemamo puno vremena. Cilj je samo da napredujemo - zaključio je četvorostruki osvajač NBA prstena.

Najbolji pojedinac u redovima Amerikanaca bio je Stef Kari. Jedan od najboljih šutera svih vremena nije delovao nesnađeno na terenu, iako priznaje da mu treba vremena kako bi se navikao na drugačiji sudijski kriterijum. 

Foto: AP/Photo

Stef Kari

Takođe, ne krije da je primarni cilj u francuskoj prestonici najsjajnije odličje.

Čini se kao jaka plej-of utakmica. Fizički je zahtevno. Zabavno je igrati sa ovim saigračima, od Lebrona do svih ostalih. Trudimo se da budemo najbolji saigrači. Naravno svesni smo da je pred nama veliki posao. Cilj je pobediti šest utakmica i osvojiti zlatnu medalju. Iskusni smo i znamo kako da igramo košarku - kazao je Kari.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija