• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.R.

25.07.2024

12:45

Ovo su svi skandali Jokićevog brata! Davio devojku, hteo da bije košarkaše, vređao Nikoline rivale...

printscreen

Košarka

Ovo su svi skandali Jokićevog brata! Davio devojku, hteo da bije košarkaše, vređao Nikoline rivale...

Podeli vest

Strahinja Jokić (42), stariji brat košarkaškog reprezentativca Srbije Nikole Jokića, uhapšen je i optužen u utorak za napad na meču Denver Nagetsa kada je udario navijača u lice. Nije ovo prvi put da je brat slavnog asa napravio neki incident, a skandali koje je izazivao u prošlosti osim što su njega doveli na stub srama i te kako štete jednom od najboljih igrača današnjice.

Odavno je Amerikancima jasno da se sa braćom Jokić ne treba kačiti, a sada je došao momenat da se najstariji suoči sa nadležnim organima zbog incidenta koji je samo jedan u nizu postupaka koji je bacio senku na Nikolin uspeh i planetarnu slavu.

No, krenimo redom. Pre pet godina svetska javnost prvi put je saznala za Strahinjinju preku narav i sklonost na nasilju.

 

 

 

 

Davio devojku i zatvorio je u stan

 

Strahinja Jokić je 2019. godine priveden zato što je posle svađe napao svoju devojku u stanu. U optižnici je navedeno da je devojka želela da napusti dom, ali da ju je on grubo zadržao, a potom davio. Kada se otrgla i pobegla iz stana uzvikujući „upomoć“, Strahinja ju je, prema navodima tužilaštva, zaustavio tako što ju je uhvatio za kosu, a potom je davio uz reči „gušiću te dok ne zaspiš“.

Jokićeva žrtva je uspela da se spase tako što se dokopala kompjutera u spavaćoj sobi. Poslala je poruku poznaniku da je u opasnosti, a on je obavestio policiju. Policajci su brzo došli i uhapsili Strahinju, protiv njega je podneta krivična prijava za napad drugog stepena, kao i prekršajna prijava za protivpravno lišavanje slobode.

 

Braća htela da biju košarkaše Finiksa

 

Strahinja i Nemanja Jokić morali su pre pet godina policiji da objašnjavaju zašto su uleteli na parket tokom utakmice Denvera i Finiksa. Sve je počelo raspravom na terenu Nikole Jokića i Devina Bukera, a završilo se tako što su Strahinja i Nemanja prvo uleteli u teren da se obračunaju sa celim timom Finiksa.

 

 

 

 

Jokići vs Morisi

 

Pamte ljubitelji košarke širom sveta i kada su Jokići ušli u klinč i sa blizancima iz Majami Hita, Markusom i Markifom Morisom, jer je Markif na utakmici sa Denverom grubo faulirao i povredio Nikolu Jokića! Verovali ili ne, braća Jokić su na Tviteru otvorili poseban zajednički profil kako bi vređali, omalovažavali i pretili braći Markus.

 

 

 

 

Ko je uošte Stahinja Jokić?

 

Najstariji Nikolin brat, rođen je 1982. godine i takođe je igrao košarku, no morao je da je batali zbog povrede leđa. Nije tajna da je bio velika podrška najboljem košarkašu sveta kada je bio klinac, a o tome je nedavno govorio američkim medijima i Nikolin menadžer, Miško Ražnatović.

Sa druge strane, NBA zvezda je istakla da je brat često bio nemilosrdan prema njemu.

- Strahinja igra košarku, nije tako talentovan, ali mrzi da gub! Ne bojim drugih igrača,  zašto bih? Bojim se samo jednog čoveka na svijetu, a to je moj brat. Ne znam da li ste ga nekada videli -  rekao je Jokić u jednom intervjuu o starijem bratu, koji posećuje sve njegove mečeve.

Kako se i ne bi plašio brata, kada je i sam Nikola otkrio da ga je Strahinja u jednom momentu maltretirao tako što mu je bacao noževe oko glave, a to mu je bila kazna jer nije hteo da se popne na drvo tokom piknika?!
 

Foto: profimedia

 

 

Ko je Nemanja Jokić?

 

Srednji Nikolin brat, rođen je 1984. godine i bio je na dobrom putu da uspe i u Americi, jer je igrao košarku na Univerzitetu Detroit Mersi. Ipak,  prebacio se na MMA i  počeo da gradi karijeru u tom sportu, a iako je i on sklon agresivnom ponašanju, Strahinja definitivno prednjači.

Američki mediji redovno izveštavaju o bahatom  ponašanju braće Jokić na javnim mestima, a njihovi ispadi su u više navrata naštetili Nikoli Jokiću, koji se logično uvek pominje u natpisima o Strahinji i Nemanji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Veličanstvena slika poslata iz Čačka: Folkloraši iz čitavog sveta naučili su da igraju čuveno srpsko kolo Moravac!
Društvo

Veličanstvena slika poslata iz Čačka: Folkloraši iz čitavog sveta naučili su da igraju čuveno srpsko kolo Moravac!

Jedinstveni Međunarodni festival folklora “Etnofest“ koji je u Čačak doveo ma desetine folklornih sastava iz čitavog sveta spektakularno je završen u gradu na Moravi. Naime, učesnicii iz daleke Kolumbije, Perua ali i nešto bližih Italije i Rumunije naučili su da igraju srpsko kolo Moravac, a svoju veštinu svi zajedno pokazali su na Gradskom trgu.

25.07.2024

15:15

TV

Srbi nisu jedini narod koji je podeljen granicama! Deklaracija doneta na Svesrpskom saboru je jako važna! (VIDEO)
Live TV

Srbi nisu jedini narod koji je podeljen granicama! Deklaracija doneta na Svesrpskom saboru je jako važna! (VIDEO)

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju danas načelnu raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koja je proglašena 8. juna na Svesrpskom saboru u Beogradu i ostalim tačkama dnevnog reda. Tim povodom gosti "Info jutra" su bili predsednik pokreta Dinara-Drina-Dunav Tomislav Bokan i istoričar Nebojša Damjanović.

25.07.2024

10:04

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako
Srbija

(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako

Pre 58 godina grupa gradištanskih alasa, koje u ovom kraju zovu Dunavski vukovi, okupila se na ušću Peka u Dunav i kuvanjem prve riblje čorbe od sopstvenog ulova, uz čašicu, pesmu i druženje postavili su temelje Alaskih večeri. Od tada, svake godine u julu se okupe i oni stari, ali i mladi ljubitelji Dunava i opet, po tradiciji love ribu, kuvaju čorbu i uživaju!

24.07.2024

17:44