• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

15.08.2024

09:41

Kari stigao u Pirot, dočekan kao Bog! Ne ljubimo se u usta ili tri puta, ali posle...

profimedia

Košarka

Kari stigao u Pirot, dočekan kao Bog! Ne ljubimo se u usta ili tri puta, ali posle...

Podeli vest

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić (74), nakon dočeka u rodnom Pirotu sumirao je utiske posle osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pešić nije krio oduševljenje spektakularnim dočekom koji su navijači priredili srpskim olimpijcima u Beogradu, a onda je i od ljudi u svom gradu doživeo isto.

- Utisci su fantastični, naročito posle svega što se dešavalo po našem dolasku iz Pariza. Videli ste kako nas je dočekala cela Srbija. Inspirativno. Od nas koji smo u godinama se ne očekuje puno, ali mogu da nas iznenade. Iznenađen sam već duže vreme. Bilo je fantastično, odlično... Uživali smo i sad sam ovde na svom terenu - rekao je Pešić za RTS nakon dočeka u Pirotu.

 

 

Foto: printscreen

 

 


Istakao je koliko mu znači rodni Pirot.

- Dolazim i odlazim, ali sam uvek sa Pirotom. Ne bih ja rekao da je to nostalgija. Pirot je jedino mesto na svetu za koje osećam da pripada meni. Pirot mi je inspiracija. Pre nego što počnem bilo šta, to se radi ovde u Pirotu. Najveći deo godine sa proveo ovde, pred Svetsko prvenstvo u Manili i pred pripreme za Olimpijske igre. Odavde sve polazi - dodao je selektor.

 

Foto: Starsportphoto

 

 



Naši reprezentativci su na zanimljiv način proslavili bronzano odličnje, a Pešić tu nema dileme.

- Uspesi moraju da se slave. Mi ne slavimo dok igramo, ne ljubimo se u usta ili tri puta, ali posle to nadoknadimo - rekao je selektor Srbije.

Selektor je ponovio sada već čuvenu rečenicu o "jagnju iz Pirot". 

- Jagnje mora da bude iz Pirot i da bude dobro pečeno - ponovio je Pešić.

Na kraju se dotakao i narednih Olimpijskih igara koje će se 2028. godine održati u Los Anđelesu.

- Koliko sam ja obavešten, prvo moramo da se kvalifikujemo -  zaključio je Pešić za RTS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Licemerje! Lažni ekolozi se bore protiv litijuma, a svi imaju po dva telefona, laptopove, električne automobile... Pa, odreknite se toga!
Politika

Licemerje! Lažni ekolozi se bore protiv litijuma, a svi imaju po dva telefona, laptopove, električne automobile... Pa, odreknite se toga!

Svaka država na svetu je nezavisna onoliko koliko ima svog mineralnog bogatstva. Da Rusija nije imala Ural i sve ono što ima na Uralu, pitanje je dokle bi Nemci došli u Drugom svetskom ratu. I znate li oko koje zemlje se još vode sukobi, a koja ima ceo periodni sistem elemenata - Irana - rekla je za NIN dekanka Rudarsko-geološkog fakulteta Biljana Abolmasov.

15.08.2024

10:28

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija