• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

25.08.2024

19:20

Da li je moguće? Srbija poražena u finalu Evropskog prvenstva

profimedia

Košarka

Da li je moguće? Srbija poražena u finalu Evropskog prvenstva

Podeli vest

Basket reprezentacija Srbije izgubila je u finalu Evropskog prvenstva od Austrije rezultatom 18:17.

Posle pet uzastopnih titula na Evropskom prvenstvu, naši momci su sada ostali bez zlata. Austrija je posle velike borbe stigla do pobede.

Sjajnu igru su prikazli Austrijanci koji su bili i domaćini ovog takmičenja. Od samog starta su krenuli oštro, a najbolje se istakao Kaltenbruner koji je naročito dominaciju poakzao pod košem.

Kako je vreme proalzilo, naši momci su poboljšavali ritam, a u momentu kada je Kojić spojio pet poena, uspeli smo da dođemo do prednosti rezultatom 14:12.

Međutim, ponovo je Austrija preuzela incijatuivu, lider domaće selekcije je bio Kaltenbruner koji se odlično snalazio iz akcije u akciju.

Pokušali su reprezentatativci Srbije da se vrate u meč šutiranjem za dva poena, međutim lopta nije htela kroz obruč. Ostao je sam Stojačić na pet sekundi do kraja, pokušao je da pogodio dvojku, ali nije bio uspešan.

Usledilo je potom veliko slavlje basketaša Austrije koji su u svom debitantnskom nastupu na Evropskom prvenstvu stigli do zlatne medalje.

 

 

Srbija-Austrija 17:18

Srbija: Barać, Branković, Kojić, Stojačić

Austrija: Blazan, Kaltenbruner,Murati, Šonel

 

 

UŽIVO:

10. minut - Tajm-aut su zatražili naši momci. Novi poeni Kaltenbrunera (16:18). Zakucao je Stojačić (17:18)

9. minut - Pogodio je Toni Blazan, a zatim poeni Kaltenbrunera za izjednačenje (15:15). Enis Murati je pogodio bacanje za vođstvo (15:16), a onda promašaj Stojačića. Pogodio je Barać za izjednaćenje, ali Austrija ponovo dolazi  do vođstva. Kojić je potom promašio za dva poena.

8. minut - Sjajno je Stojačić ukrao loptu Muratiju, ipak nisu iskoristili naši momci napad. Zatim su usledila dva promašaja Austrije za dva. Prvo je promašio Šonel, a onda i Murati!

7. minut - Dvojka Kojića za vođstvo Srbije (14:12), Austrijanci su zatražili tajm-aut! Dva bacanja će imati Šonel zbog faula Kojića! Promašio je Šonel oba slobodna bacanja. Spustili su Austrijanci prednost, ali onda poen Baraća (15:13).

6. minut - Niko Kaltenbruner postiže novi poen, a onda Kojić precizan za dva poena (11:12). Kojić sa tri vezana ponea donosi izjednačenje Srbiji.

5. minut - Novi poen Kaltenbrunera, nezaustavljiv je Austrijanac. Nakon toga, ponovo je precizan bio Kaltenbruner (7:10). Smanjuje prednost Barać, a zatim je i Stojačić bio precizan (9:10). Nakon toga je dobio tehničku naš as, pošto je smatrao da je u pitanju bio faul koš. Austrija je potom pogodilča slobodno bacanje (9:11)

4. minut - Smanjuje Srbija prednost, a zatim novi poeni Austrije. Domaća selekcija konstantno za korak ispred naših momaka (5:8). Stefan Kojić je precizan za dva poena (7:8)

3. minut - Fauliran je Stojačić, a zatim je promašio slobodno bacanje, ipak pogodio je posle toga Barać. U napadu Austrije pogodio je dvojku Kaltnbrunerm, a zatim Branković smanjuje prednost Austrije (3:6)

2. minut - Fauliran je Kojić na šutu za dva poena. Nažalost, naš as je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja (1:2). Usledio je novi poen Austrije, zatim je Branković promašio za dva poena, nakon toga precizan je bio Kalterbruner (1:4)

1. minut - Austrija otvara meč poenom, zatim Stojačić nije bio precizan, brzo je to kaznila protivnička ekipa novim poenom (0:2)

19.20 - Dobrodošli na naš blog posvećen finalu Evropskog prvenstva u basketu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Evropa će tek biti napadana, sve je pripremljeno za brutalan odnos migranata prema domaćinima! Amerika koristi NATO za ispunjavanje svojih ciljeva širom sveta! (VIDEO)
Live TV

Evropa će tek biti napadana, sve je pripremljeno za brutalan odnos migranata prema domaćinima! Amerika koristi NATO za ispunjavanje svojih ciljeva širom sveta! (VIDEO)

Teroristička Islamska država preuzela je juče odgovornost za napad u petak uveče u nemačkom gradu Zolingenu, kada je napadač nožem ubio tri osobe i ranio osmoro. Kakva je sudbina Starog kontinenta i da li će evropljane koštati to što su u svoje države primili ogroman broj migranata? Na ovu temu za Informer TV govorio je akademik profesor dr Dragan Radenović u emisiji "Info dan".

25.08.2024

16:28

Masovni ubica Uroš Blažić pravdao zločin upotrebom testosterona! On, ali i njegov otac pokazuju znake psihopatije! (VIDEO)
Live TV

Masovni ubica Uroš Blažić pravdao zločin upotrebom testosterona! On, ali i njegov otac pokazuju znake psihopatije! (VIDEO)

Suđenje Urošu Blažiću održano je tri puta uzastopno u Beogradu. On je pokušao da se opravda i da umanji odgovornost. Po prvi put imao je prilike da se soči sa porodicama ljudi koje je ubio. Uroš Blažić izneo je svoju odbranu i rekao da je razlog za njegovo ponašanje bilo to što je uzimao previše testosterona. Na ovu temu u "Info jutru govorio je vlasnik teretane Ahilej, Aleksandar Đorđević i fitnes terner Ivan Đorđević. Uživo u program javio se i advokat koji zastupa porodice Stefana Stefanovića.

25.08.2024

13:02

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija