• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

28.08.2024

06:20

Na današnji dan: Rapsodija "orlova" u Manili i procvat srpskog bisera! (VIDEO)

fiba

Košarka

Na današnji dan: Rapsodija "orlova" u Manili i procvat srpskog bisera! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši naše zemlje pre godinu dana na Mundobasketu savladali su Portoriko sa 94:77, a briljirao je golobradi Nikola Jović sa 17 koševa.

Trenerska palica Svetislava Pešića uspela je našu košarkašu reprezentaciju da vrati gde mu je mesto - u sam vrh! Na nedavno završenim Olimpijskim igrama "orlovi" su došli do bronzane medalje, pre godinu dana na Mundobasketu na Filipinima Srbija je postala vicešampion sveta. Jednu od ključnih mečeva u Manili izabranici popularnog Karija odigrali su baš na današnji dan - 28. avgusta protiv Portorika. 

Srbija je u prvom kolu deklasirala Kinu sa 105:63, ali su mnogi stručnjaci predviđali da bi duel protiv Portorika mogao da pokaže realne domete "orlova". Pešić je put Manile poveo izmenjen sastav u odnosu na očekivani, povrede su skrojile spisak, kao i brojni otkazi, ali su naši košarkaši protiv Portorikanaca pokazali od kakvog su materijala. 

Već u prvoj deonici "orlovi" su stekli 12 poena prednosti, do poluvremena je već bilo +30 te je u nastavku Pešić mogao da razigra i ostatak tima. Šansu je na najbolji mogući način iskoristio Nikola Jović koji je sa 17 poena predvodio Srbiju do pobede i nagovestio da bi u narednoj deceniji mogao da bude jedan od nosioca igre. 

Pratio ga je kapiten - Bogdan Bogdanović, pod košem je dominirao Nikola Milutinov, a asistencije je delio Stefan Jović. Na kraju, Srbija je upisala ubedljivu pobedu 94:77, a već dva dana kasnije trijumf nad Južnim Sudanom obezbedio je "orlovima" prvo mesto u grupi i nastavak takmičenja na Mundobasketu. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)
Live TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)

Nikada žešći ruski napadi po dubini Ukrajine. Kinžal je postao kao "dobar dan". Došlo je do tog stepena mržnje između dva naroda da će decenije biti potrebne da se vrate saradnji. U emisiji "Otvoreni studio" gostovali su pravoslavni publicista Ranko Gojković i Dragan Vasiljković ispred fondacije "Kapetan Dragan". Oni su govorili o svim aktuelnim geopolitičkim temama.

27.08.2024

19:51

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp nema šta da ponudi Putinu, Rusija će završiti rat u Ukrajini onako kako ona hoće! Svi koji tvrde drugačije ne znaju šta pričaju!
Tačno tako

Tramp nema šta da ponudi Putinu, Rusija će završiti rat u Ukrajini onako kako ona hoće! Svi koji tvrde drugačije ne znaju šta pričaju!

Obećanje bivšeg predsednika SAD Donalda Trampovo da će, ako se ponovo dokopa Bele Kuće, zaustaviti ukrajinski sukob u jednom danu je nerealno. Rusija postaje sve jača, pa nijedan predlog bivšeg predsednika neće primorati Putina da odustane od svog cilja demilitarizacije Ukrajine, tvrdi italijanski politikolog Alesandro Orsini!

27.08.2024

22:45

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija