• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

13.09.2024

13:02

Smajli najplaćeniji u Žalgirisu! Ogromna ulaganja Litvanaca za novu sezonu Evrolige!

Starsportphoto

Košarka

Smajli najplaćeniji u Žalgirisu! Ogromna ulaganja Litvanaca za novu sezonu Evrolige!

Podeli vest

Nova sezona Evrolige je iza ćoška, otkrivaju se i finansijski detalji evropskih košarkaških timova.

 Prema poslednjim informacijama koje je podelio novinar Jonas Lekšas, Žalgiris iz Kaunasa, jedan od najpoznatijih litvanskih klubova, ima značajno manji budžet za plate igrača u poređenju sa ostalim evroligašima.

Najplaćeniji igrač Žalgirisa u sezoni 2023/2024. biće srpski reprezentativac Alen Smailagić, koji će zaraditi 780.000 evra, što ga stavlja na vrh liste najplaćenijih igrača ovog kluba. Odmah iza njega nalazi se Edgaras Ulanovas, legenda Žalgirisa, sa ugovorom vrednim 650.000 evra.

 

 

Još dvojica igrača prelaze granicu od pola miliona evra: Silvan Fransisko će zaraditi 530.000 evra, dok će Ignas Brazdeikis inkasirati 500.000 evra. U ovoj grupi su i Deividas Sirvidis, Met Mičel, Lukas Lekavičijus i Tajron Voles, koji će zaraditi po 450.000 evra.

Na nižem delu spektra nalaze se igrači poput Brejdija Meneka sa platom od 360.000 evra i Laurinasa Birutisa sa 350.000 evra, dok će Brajant Danston dobiti 340.000 evra. Tomas Dimša je treći najmanje plaćeni igrač sa 320.000 evra, a Arnas Butkevičijus sledi sa 300.000 evra. Na dnu liste je Dovidas Giedraitis, koji će ove sezone zaraditi tek 180.000 evra.

 

 

Ukupan budžet za plate igrača iznosi 5.910.000 evra, što je jedan od najmanjih, ako ne i najmanji budžet među klubovima koji će učestvovati u Evroligi ove sezone. Kada se na to dodaju plate stručnog štaba, pomoćnog osoblja i uprave, ukupni budžet kluba procenjuje se na oko 10 miliona evra.

Ove brojke jasno pokazuju da Žalgiris, uprkos finansijskim ograničenjima, nastavlja da se takmiči na najvišem evropskom nivou, oslanjajući se na timski duh i disciplinu koja im je donela prepoznatljiv uspeh na parketu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić u Novom Sadu: U pripremi Zakon o infrastrukturi za alternativna goriva!
Društvo

Vesić u Novom Sadu: U pripremi Zakon o infrastrukturi za alternativna goriva!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da prelazak na električni pogon i druge vidove ekološki prihvatljivih goriva nije samo pitanje održivosti već toga kako želimo da živimo i istakao da je u pripremi Zakon o infrastrukturi za alternativna goriva kojim će se dodatno stimulisati njihovo korišćenje.

13.09.2024

13:49

TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)
Live TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)

Troškovi servisiranja ogromnog američkog saveznog duga sada su veći od budžeta za odbranu, izjavio je izvršni direktor Tesle i Spejks Iksa Ilon Maks u popularnom podkastu. On je dodao da zemlja „izuzetno brzo bankrotira“. Američko ministarstvo finansija objavilo je krajem jula da je državni dug premašio 35 biliona dolara, što je skočilo za trilion u periodu od šest meseci. Profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka govorio je na ovu temu u "Info jutru" Informer televizije.

13.09.2024

12:42

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Pao prvi sneg! Zabelelo se u regionu! (FOTO)
Planeta

Pao prvi sneg! Zabelelo se u regionu! (FOTO)

Prvi sneg od jutros pada na Platku, u blizini Rijeke gde se nalazi skijalište sa pogledom na more, zabeležile su veb kamere DHMZ, a portal IstraMeta javlja da će se možda zabeleti i najviši delovi Radeševa.

13.09.2024

14:05

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!
Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Pirot, gde je posle razgovora sa gradonačelnikom i obilaska Doma zdravlja i vrtića "Crvenkapa" posetila i porodicu Kostić u u pirotskom prigradskom selu Krupac.

12.09.2024

17:49