• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

01.10.2024

21:58

Čović nije ostao dužan Mijailoviću! Ako je Partizan ozbiljan klub mora da pobegne od takvih primitivizama!

Starsportphoto

Košarka

Čović nije ostao dužan Mijailoviću! Ako je Partizan ozbiljan klub mora da pobegne od takvih primitivizama!

Podeli vest

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS), Nebojša Čović, nije ostao dužan prvom čoveku KK Partizan, Ostoji Mijailoviću, nakon što je ovaj javno izrazio nezadovoljstvo njegovim izborom.

Mijailović je putem društvene mreže "X" kritikovao proces glasanja, ističući da izbor Čovića nije bio jednoglasan, te dovodeći u pitanje njegovu podobnost za ovu funkciju.

 

 

Međutim, Čović nije dugo čekao sa odgovorom. U gostovanju na televiziji "Nova S", u emisiji "Dnevnik", izneo je svoju verziju događaja, optužujući Partizanovog predstavnika da nije ni prisustvovao sastanku, te da su brojke jasne.

Foto: Starsportphoto©

Nebojša Čović

- Te privatne Tvit naloge neću da gledam i gubim vreme na te stvari. Kada dajete izjavu ona više govori o onome ko je daje, nego o onome o kome taj neko priča. Neka javnost procenjuje poštenje, ugled, sposobnost i obrazovanje. Nemamo vremena za to. Mogao je svako da se kandiduje, a 30 od 33 delegata mene podržalo. Nikoga nisam jurio. Na glasanju nije bilo prisudno troje. Nije bio prisutan Filipović iz Partizana, koji se javio da je bio bolestan. Od 30 delegata 28 je glasalo za, nijedan nije protiv, jedan nije predao glasački listić, a to je Darko Jovičić koji je kandidat za potpredsednika. Predat je i jedan prazan glasački listić. Neću time da se bavim, to su ispričane priče i to govori o ljudima koji daju takve izjave. Košarka se baštini u klubovima, a Partizan kao ozbiljan klub mora da pobegne od takvih primitivizama. Meni je drago da mi najveće legende Partizana kao Kićanović, Grbovića i ostali čestitaju, a ostalo - rekao je Čović.

Ova razmena oštrih reči ukazuje na dublji sukob između ključnih aktera srpske košarke, a čini se da ovo pitanje neće tako brzo biti zatvoreno. Dok Čović ima podršku velikih legendi, poput Kićanovića i Grbovića, odnos sa rukovodstvom Partizana ostaje zategnut.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Brnabić otvorila manifestaciju "Radost Evrope" u Beogradu
Društvo

Brnabić otvorila manifestaciju "Radost Evrope" u Beogradu

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je danas na otvaranju manifestacije "Radost Evrope" u Narodnoj Skupštini da su deca najbolji ambasadori mira i saradnje u svetu, kao i da odrasli treba da se ugledaju na to u ovim izazovnim vremenima.

02.10.2024

13:03

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija