• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

18.10.2024

19:00

(UŽIVO) Barsa na pogon bivših NBA zvezda vratila vođstvo!  (VIDEO)

Starsportphoto©

Košarka

(UŽIVO) Barsa na pogon bivših NBA zvezda vratila vođstvo! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Barselonu u 4. kolu Evrolige i pokušavaju da upišu četvrti uzastopni trijumf!

Izabranici Janisa Sferopulosa su u utorak odigrali jednu od najboljih utakmica u istoriji kluba i demolirali Fenerbahče usred Istanbula, pa sa mnogo samopouzdanja gledaju prema gostima iz Katalonije.

Sa druge strane, Barsa je loše startovala, ali pobedom nad Monakom u sredu veče je pokazala da je ipak ozbiljna napadačka ekipa prepuna sjajnim individualcima.

CRVENA ZVEZDA - BARSELONA 55:54 (25:26, 22:18, treća četvrtina u toku)

Dvorana: Beogradska arena

Kapacitet: 20.000

Sudije: Robert Lotermozer (Nemačka), Mišel Rosi (Italija), Vasiliki Saruha (Grčka)

C. ZVEZDA: Miler-Mekintajer, Dobrić, Nedović, Kalinić, Bolomboj, Kenan, Teodosić, Dos Santos, Gedraitis, Mitrović, Daum, Lazić.

Trener: Janis Sferopulos

BARSELONA: Panter, Brizuela, Satoranski, Laprovitola, Nunjez, Parker, Anderson, Veseli, Metu, Ernangomes, Fal, Abrines.

Trener: Đon Penaroja

 

UŽIVO:

TREĆA ČETVRTINA:

25. minut - Trojka Dauma! Kako bitan pogodak Amerikanca u momentima kada je Barsa bila u seriji - 52:54.

24. minut - Raspucala se Barsa. Prvo je Satoranski uneo Mekintajera pod koš i pogodio, a onda je Veseli kaznio prostor koji mu je Bolomboj ostavio - 49:54.

Foto: EPA

 

23. minut - To je trebalo! Promašio je Kenan, ali je prikucao Daum - 49:50.

22. minut - Prekombinovali su crveno-beli i izgubili loptu. Koriste to gosti i još jednom trojkom prelaze u vođstvo - 47:50.

21. minut - Kakva trojka Parkera. Dobro je igrao odbranu Daum, ali je nekadašnji as Milvokija pogodio "u lice" sunarodniku - 47:47.

DRUGA ČETVRTINA:

Jago Dos Santos je najefikasniji na poluvremenu sa 11 poena, Barselonu predvodi Jan Veseli sa deset.

Foto: EPA

 

20. minut - Džabari Parker lepo koristi dodavanje Ernangomeza i lako poentira. Kakvo dodavanje Teodosića preko pola terena i trojka Miler-Mekintajera uz zvuk sirene! Au, kakav potez - 47:44.

 

 

19. minut - Ponovo jako loš napad crveno-belih i poeni "iz rudnika" Nikole Kalinića - 44:40.

Bezidejni napad Zvezde okončao se na najbolji mogući način - trojkom Rokasa Gedraitisa - 42:37!

18. minut - Kakvo dodavanje Nunjeza za Ernangomeza i laki poeni za reprezentativca Španije. Uspeo je i Parker da iskoristi prednost u visini protiv Kenana i pogodi - 39:37.

17. minut - Maestralan pogodak Jaga preko Parkera, ali se nezgodno dočekao Brazilac. Izgleda je nastradao zglob, nadamo se da nije ništa ozbiljno - 39:33.

16. minut - Ispratio je Mitrović promašaj Dobrića, dobro isfintirao i onda poentirao. Doduše, lopta nije prošla kroz obruč već je Čimezi Metu skinuo dok je padala ka cilindru - 37:33.

15. minut - Rokaaaaaas! Odlično otvaranje Litvanca "u širinu" nakon bloka i pogodak za tri poena - 35:33.

Foto: Starsportphoto©

 

14. minut - Kakav prodor Jaga! Napravio je prednost protiv Satoranskog i pogodio uz faul češkog reprezentativca - 32:32.

Kakva poezija Luke Mitrovića u igri leđima - 29:30.

13. minut - Sjajno je video put do koša Laprovitola i napao ga. Jako je ljut Sferopulos na svoje igrače, pa traži minut odmora - 27:30.

Tomas Satoranski radi ono zbog čega je svojevremno imao ozbiljnu minutažu u Vašingtonu. Napada manje bekove leđima i sjajnim dodavanjima pronalazi višak. Ovoga puta je to bio Veseli - 27:28.

12. minut - Snašao se Mitrović i pronašao Dobrića pod košem. Još bolja reakcija reprezentativca Srbije i prvi poeni - 27:26.

Foto: Starsportphoto©

 

11. minut - Fantastičnom odbranom i ukradenom loptom Dobrića započinju drugu deonicu crveno-beli. Nažalost, Nedović je pogrešio i vratio posed gostima.

PRVA ČETVRTINA:

Nažalost, uzvratila je Barsa preko Satoranskog za tri, a onda i Veselog za dva. Ima "blaugrana" mininalnu prednost nakon prvih deset minuta igre - 25:26.

10. minut - Još jedna! Dos Santos je oklevao do poslednjeg trenutka, razmenjivao je dodavanja sa Teodosićem, ali je pogodio kada je bilo potrebno - 25:24.

9. minut - Jagooooo! Fenomenalan protok lopte je pronašao samog Brazilca na šutu za tri - 22:21.

8. minut - Brzo su uzvratili igrači Barse. Jan Veseli je ostao sam na visini penala, a Čeh iz tih pozicija retko greši - 19:19.

Foto: Starsportphoto©

 

7. minut - Kaliniiiić za tri i vođstvo Zvezde! Još jednom odličan i strpljiv napad, Bolomboj je izbacio dodavanje, a nekadašnje krilo Barse spakovalo šut iz daljine - 16:15.

6. minut - Strpljiv napad i poeni Kalinića! "Zazidao" je Nunjeza i uspeo da završi na obruču - 13:15.

Sjajna saradnja bekova Zvezde! Teodosić je proigrao Miler-Mekintajera, a ovaj jako lepo završio na obruču - 9:13. Vidi Teo sve! Ovoga puta je uočio Bolomboja, koji se ušunjao iza leđa odbrane Barse i dodavanjem ga spojio sa košem - 11:13.

5. minut - Pravi velike probleme pod košem Vili Ernangomes. Bivši NBA centar ponovo uspeva da pogodi preko Bolomboja i to uz faul - 7:13.

4. minut - Precizan Parker za tri, a onda i Kevin Panter pogađa posle prodora. Raspucali su se Amerikanci Barse - 5:11.

Foto: Starsportphoto©

 

Kenaaaan! Već je uverio "delije" u preciznost šuta za tri poena - 5:6.

3. minut - Dobro su poznati obruči u Beogradskoj areni Kevinu Panteru! Amerikanac pogađa dugu dvojku i najavljuje dobro napadačko veče - 2:6.

Evo poena za Zvezdu! Odlično se Bolomboj izborio za poziciju protiv Vilija i pogodio - 2:4.

2. minut - Ernangomes prati promašaj Nunjeza i ubacuje loptu u koš. Problemi za crveno-bele na startu -0:4.

1. minut - Prvi napad imaju košarkaši Crvene zvezde. Majk Daum je napao Džabari Parkera, ali je izgubio lotu i to je iskoristio Panter kako bi ubacio prve poene - 0:2.

PRE MEČA:

19.59 - Miler-Mekintajer, Kenan, Kalinić, Daum i Bolomboj čine startnu petorku grčkog trenera.

19.58 - Podršku košarkašima pruža i trener fudbalskog tima, Vladan Milojević.

Foto: Starsportphoto©

Vladan Milojević

19.43 - Potpuno očekivano, Kevin Panter je dočekan uz mnogo zvižduka i uvreda. Ne zaboravljaju "delije" okršaje sa bivšim kapitenom Partizana u prethodne dve sezone.

 

 

Foto: EPA

Panter u Partizanu

19.38 - Trener Sferopulos odlučio je da Dejana Davidovca zameni Brankom Lazićem, dok Penaroja izlazi na parket Beogradske arene sa istim sastavom koji je savladao Monako u sredu.

 

 

19.25 - Barselona je prošle sezone u oba susreta slavila protiv ekipe sa Malog Kalemegdana. Meč u Kataloniji okončan je 86:81, dok je utakmica u Areni završena 85:76 u korist španskog giganta.

Foto: EPA Images

Detalji sa prošlogodišnjeg susreta

19.20 - Crveno-bele napadački predvodi Nemanja Nedović. Nekadašnji NBA bek prosečno beleži 15 poena po utakmici, a slede ga Džoel Bolomboj sa 13 i Ajzea Kenan sa 12 poena po meču.

19.10 - Upravo je Panter bio u nešto lošijoj formi pri dolasku u "blaugranu", ali je u prošlom kolu Monaku ubacio 21 poen i potvrdio da je slabiji period iza njega.

Foto: EPA

Panter protiv Monaka

19.06 - Najveća opasnost po koš crveno-belih su nekadašnji drugi pik sa NBA drafta Džabari Parker i bivši kapiten Partizana Kevin Panter. 

19.00 - Dobrodošli na tekstualni prenos uživo meča Crvena zvezda - Barselona.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Da li će iskaz Koste K. uticati na presudu njegovim roditeljima? On je formalno slobodan čovek na lečenju!
Live TV

Da li će iskaz Koste K. uticati na presudu njegovim roditeljima? On je formalno slobodan čovek na lečenju!

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je ispitivanjem dečaka Koste K, koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", nastavljeno suđenje njegovim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću. Da li će i kako njegove izjave uticati na presudu njegovim roditeljima? Na ovu temu su u "Info jutru" govorili advokat Nemanja Todorović i psihoterapeut Marija Milenković.

18.10.2024

10:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija