• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.04.2020

20:09

SKANDAL TRESE NBA LIGU! Precrtali sve tamnopute igrače!

NBA

SKANDAL TRESE NBA LIGU! Precrtali sve tamnopute igrače!

Podeli vest

Košarkaški klub Čikago Buls precrtao je sve tamnopute igrače koji su bili u konkurenciji da na kraju sezone pojačaju čuvenu ekipi iz države Ilinoj

 

Naime, nekada jedna od najvećih franšiza najjače košarkaške lige na svetu, imenovala je Arturasa Karnišovasa za novog Izvršnog direktora kluba. I ne bi bilo ništa „strašno” to što je vispreni Litvanac dobio ovako veliku šansu, da u najužem krugu kandidata nisu bila još sedmorica belaca!

PREVAZIŠAO JE EVROLIGU! Šved se vraća u NBA?

Tako je Gudvil, posle razgovora sa neimenovanim tamnoputim NBA funkcionerom napisao da su svi „crni kandidati", a bilo ih je, u startu precrtani sa poduže liste.

Foto: USA Today

- To je šamar svima nama tamne puti. Njihovo najgore ima prednost u odnosu na naše najbolje. Liga mora nešto da učini ovim povodom, jer sve već prilično iritira - rekao je Gudvilov izvor, koji je navodno jedan od retkih tamnoputih pomoćnika generalnih menadžera u NBA ligi.

Ipak, prema pisanju „Yahoo Sports”, Karnišovas, koji je već preuzeo kormilo Bulsa, planira da zaposli tamnoputog generalnog menadžera.

A pre nego što je Litvanac seo u udobnu fotelju Čikaga, čelnici kluba iz Ilinoja pokušali su da dovedu Troja Vjuvera iz Oklahome i Bobija Vebstera iz Toronta. Ipak njihovi klubovi nisu dozvolili ove transfere. Podsećamo, i Troj i Bobi su tamnoputi.

- Znam da ćete pronaći primere, u kojima želite da pobijete ovo što ja pričam, ali to licemerje koje postoji, neće me ubediti da je NBA liga tako šarolika, kakvom je svi prikazuju. Kada se ukaže mogućnost da bude drugačije, obično se zna ko dobija posao. Mi tamnoputi tražimo šansu. Želimo da pokažemo da smo jednako kvalifikovani - rekao je na kraju neimenovani sagovornik Vinsenta Gudvila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija