• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2020

23:27

ŠOK U AMERICI! Suspendovana NBA LIGA!

NBA

ŠOK U AMERICI! Suspendovana NBA LIGA!

Podeli vest

NBA liga suspendovana je do daljnjeg nakon protesta igrača

 

Igrači Milvoki Baksa su odbili da izađu na teren pred petu utakmicu prve runde plej-ofa Istoka protiv Orlando Medžika.

FRKA U NBA LIGI! Milvoki odbio da izađe na teren, ne igra se peti meč plej-ofa!

To je nateralo i igrače ostalih ekipa da ekspresno reaguju, ne samo verbalnom podrškom, već odlukama.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa i Portland Trejlblejzersa, koji je trebalo da odiraju takođe peti meč serije u četvrtak od 3.00 po srednjeevropskom vremenu, su takođe rešili da bojkotuju utakmice.

Foto: Tanjug/AP

Pored njih očekivalo se da i Toronto Reptorsi i Boston Seltiksi bojkotuju svoj meč polufinala Istoka, koji je na programu u noći između četvrtka i petka.

Razlog bojkota je pokret "Black Lives Matter" (Crni životi su bitni), odnosno borba protiv rasne neravnopravnosti i policijske brutalnosti, zbog koje su tokom godine održani i brojni protesti širom Sjedinjenih Američkih Država.

Foto: Tanjug

NBA liga je zbog toga rešila da suspenduje plej-of do daljnjeg, odnosno odloži preostala dva meča planirana za danas – utakmice pomenutih Lejkersa i Trejlblejzersa, to jest Oklahoma Siti Tandera i Hjuston Roketsa.

Igrači su sazvali hitan sastanak u "Dizni svetu" u Orlandu kako bi razmotrili šta će dalje raditi, a nova reakcija NBA lige se tek očekuje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija