• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2020

07:29

(VIDEO/FOTO) ŠAMPIONIIIIII! Lejkersi pregazili Majami za 17. TITULU, Lebron Džejms osvojio četvrti prsten!

NBA

(VIDEO/FOTO) ŠAMPIONIIIIII! Lejkersi pregazili Majami za 17. TITULU, Lebron Džejms osvojio četvrti prsten!

Podeli vest

Los Anđeles Lejkersi su NBA šampioni, pošto su u šestom meču velikog finala savladali Majami Hit 106:93 i ukupnim skorom 4:2 došli do titule

Bila je ovo titula za velikog Kobija Brajanta, koji je početkom godine sa ćerkicom i još sedam osoba stradao nakon pada helikoptera. 

Foto: AP photo/tanjug

 

Najzaslužniji za novi trofej lejkersa je Lebron Džejms, koji je u poslednjem meču ubacio 28 poena, a imao je i 14 skokova i 10 asistencija, čime je ostvario 28. tripl dabl u finalima.

Lejkersi su stigli do 17. titule i tako su se na večnoj listi izjednačili sa Boston Seltiksima. Za Los Anđeles ovo je prvi trofej još od 2010. godine, kada ih je do NBA trona predvodio Kobi Brajant.

Lebron Džejms je dospeo na prvo mesto igrača sa najviše odigranih utakmica u plej ofu. Skupio je 260 i za jedan meč pretekao Dereka Fišera, takođe bivšeg igrača Lejkersa. Naravno, proglašen je za MVP finala, a ovo mu je četvrti šampionski prsten.

Lejkersi su su pitanje pobednika rešili u prvom poluvremenu, pošto su drugu četvrtinu dobili sa 36:16 i pred drugi de meča imali su 28 viška. Posao su do kraja odradili rutinski i Majami nije uspeo da pripreri raspoloženim "jezerdžijam".

Foto: AP photo/tanjug

 

Pored Džejmsa, istakli su se Antonio Dejvis i Rondo sa 19, dok je Koldvel Poup ubacio 17 poena. U redovima Majamija Adebajo je imao 25 poena, dok je  Batler ubacio samo 12 poena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija