• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.12.2020

23:49

DALAS PONIZIO KLIPERSE! Već na poluvremenu je bilo 50 razlike, a na kraju su Maveriksi još UBEDLJIVIJE slavili /VIDEO/

NBA

DALAS PONIZIO KLIPERSE! Već na poluvremenu je bilo 50 razlike, a na kraju su Maveriksi još UBEDLJIVIJE slavili /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Dalas Maveriksa ponizili su Los Anđeles Kliperse ubedljivim trijumfom 124:73 (36:13, 41:14, 27:30, 20:16) i to u gostima

Posle manje od deset minuta igre, Mavsi su imali 20 poena prednosti (25:5), a do kraja prve četvrtine su bili na +23 (36:13).

Ipak, ono što je ušlo u istoriju dogodilo se u drugoj deonici u kojoj su Luka Dončić i saigrači dodatno pojačali ritam, pa je Dalas posle pola utakmice imao 50 poena više u odnosu na Kliperse (77:27), što je najveća razlika na poluvremenu u istoriji NBA lige.

Drugo poluvreme su Klipersi otvorili serijom 10:0 i tako spustili razliku na 'minus 40', ali to je najviše što su uspeli da se približe Maveriksima do kraja meča. Tada je ekipa Dalasa zaigrala bolje i pred poslednjih 12 minuta imala je 47 poena prednosti (104:57).

Četvrta deonica odigrana je u laganom ritmu, a sredinom četvrtine su gosti iz Teksasa imali maksimalnih 'plus 57' u trenutku kada su vodili 120:63. Ipak, do kraja su Klipersi uspeli koliko-toliko da ublaže poraz i meč je završen rezultatom 124:73.

Najbolji u ekipi Dalasa bio je Luka Dončić sa 24 poena, devet skokova i osam asistencija, a raspoloženi su bili još Džoš Ričardson sa 21 i Tim Hardvej junior sa 18 poena. Boban Marjanović je za deset minuta upisao četiri poena i pet skokova.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Pol Džordž sa 15 poena, Serž Ibaka je dodao 13, a dvocifren je bio još samo Ivica Zubac sa deset.

Inače, Klipersi su igrali bez pomoći Kavaja Lenarda koji je nokautiran u duelu sa Denverom pre dva dana. Moguće da bi rezultat bio drugačiji da je on bio na terenu, ali pitanje koliko bi baš uspeo da preokrene tok ovakvog meča.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SVET U ČUDU! Ne, to nije Lebron! To je NIKOLA JOKIĆ
NBA

SVET U ČUDU! Ne, to nije Lebron! To je NIKOLA JOKIĆ

Da se Lebron Džejms petlja u posao trenera, generalnog menadžera, pa čak i vlasnika franšize čiji je deo, bili to Klivlend Kavalirsi, Majami Hit ili Los Anđeles Lejkersi, znaju i "ptice na grani". Međutim, njegovim stopama je sada krenuo i Nikola Jokić

27.12.2020

18:28

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija