• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.01.2021

07:34

AMERIKA SAMO O JOKIĆU BRUJI! Kako ovo radi? Dabl-dabl i opet je ušao u istoriju!/VIDEO/FOTO/

NBA

AMERIKA SAMO O JOKIĆU BRUJI! Kako ovo radi? Dabl-dabl i opet je ušao u istoriju!/VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Nikola Jokić ponovo je predvodio Denver do trijumfa, ovog puta protiv Njujork Niksa 114:89

Zablistao je Srbin u Medison Skver Gardenu i upisao dabl-dabl. Ubacio je centar Nagetsa 22 poena Niksima, uhvatio 10 skokova, dok mu je pet asistencija nedostajalo za novi tripl-dabl. 

 

 

 

Niksi su se držali na startu utakmice, dok Jokić nije ubacio u brzinu, pokrenuo seriju Nagetsa od 9:0, pa su gosti na prvi odmor otišli sa viškom od sedam poena.

U nastavku je Denver nastavio u istom ritmu, pa je povećao prednost iz minuta u minut i nakon 24 minuta košarke imali 21 poen prednosti. Bez većih problema su držali meč pod kontrolom pa je Jokić napustio teren po ulasku u poslednji kvartal i više se nije vraćao jer nije bilo potrebe.

Foto: Tanjug/AP

Nezaustavljivi Nikola Jokić

Jokić je tako opet ispisao stranice istorije NBA lige. Na prvih 10 utakmica u novoj sezoni ubacio je 244 poena, 112 skokova i 104 asistencije i sa tim učinkom se pridružio Oskaru Robertsonu kao jedini igrač u istoriji NBA lige koji je na prvih 10 mečeva uspeo da zabeležio 200 poena, 100 skokova i 100 asistencija. Ispisao je stranice istorije posle punih 50 godina.

 

 

Imaju Bagetsi četiri pobede u poslednjih pet utakmica, a osim Jokića još čak petorica igrača imala su dvocifren učinak u Denveru - Heris 14, Dozir i Moris po 12, a Grin i Milsap po 10. S druge strane Rendlovih 29 poena nije bilo dovoljno za iznenađenje.

Foto: Tanjug/AP

 

Od srpskih igrača samo je još Aleksej Pokuševski izlazio na parket i uspeo je da se upiše protiv Bruklina, završio je meč sa tri poena, pa su njegovi Tanderi čak i slavili 129:116. Šaj Gildžus-Aleksender je predvodio Tander sa 31 poenom, pratili su ga Hamidu Dijalo sa 25 i Al Horford sa 22 poena.

Durent je odigrao odličan meč protiv bivše ekipe, proveo je 37 minuta na parketu, ubacio 36 poena uz 11 skokova, pratili su ga Lavert sa 21 poenom i Džeret Alen sa 15 poena i 10 skokova, ali je Bruklin pretrpeo šesti poraz u sezoni.

NBA REZULTATI

Detroit - Juta 86:96
L.A. Klipers - Čikago 130:127
Bruklin - Oklahoma 116:129
Njujork - Denver 89:114
Hjuston - L.A. Lejkers 102:120
Minesota - San Antonio 96:86
Golden Stejt - Toronto 106:105

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija