• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2021

07:28

LEGENDE NE UMIRU! Godinu dana od odlaska NAJVEĆEG Kobija Brajanta! /VIDEO/FOTO/

NBA

LEGENDE NE UMIRU! Godinu dana od odlaska NAJVEĆEG Kobija Brajanta! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Na današnji dan prošle godine jedan od najboljih košarkaša ikada, Kobi Brajant nastradao je u helikopterskoj nesreći

Mamba out! Godinu dana prošlo je od velikog gubitka koje je čovečanstvo potreslo! Pre 365 dana svet je ostao u šoku kada je javljeno da je helikopter u kojem se nalazio Kobi Brajant pao i da je jedan od najvećih sportista svih vremena poginuo! 

Foto: tanjug/AP Photo/Kelvin Kuo

Brajant je tog dana putovao svojim privatnim helikopterom koji se zapalio iznad grada Kalabasa, tog dana je poginulo svih devet putnika koji su se nalazili sa njim u letelici, a među njima bila je i Kobijeva ćerka Đijana. 

Obdukcija koja je obavljena potvrdila je da su teške povrede uzrok smrti svih nastradalih.

- Način smrti potvrđen je kao nesreća - navedeno je u izveštaju,  koji ima 180 stranica, navodi se 50-godišnji pilot Ajra Zobajan nije koristio drogu niti alkohol.

 

Foto: tanjug/ap photo

 

Ipak, piše da je Brajant koristio medikament metilfenidat (Ritalin), koji se nalazi na listi zabranjenih supstanci Svetske antidoping agencije, jer povećava eksplozivnost i snagu takmičara. Među poginulima je bila i Brajantova 13-godišnja kćerka Ðiana, a putnici u helikopteru, među kojima su bila i dva saigrača u košarkaškom timu Brajantove kćerke, njihovi rođaci i trener, išli su na turnir u gradu Tauzand Oks kada je došlo do nesreće.

Navijači se dan danas opraštaju od Kobija, neki to i ne žele, jer LEGENDA NE UMIRE!

Foto: youtube/NTSBgov

 

Kobijeva supruga Vanesa Brajant potražila je pravdu na sudu. Zbog greške koje je dovela do smrti drugih osoba tužila je firmu "Island Ekspres Helikopters", za koju je vozio pilot Arja Zobajan (50), te firmu za iznajmljivanje helikoptera.

Tužbu je podigla u februaru, te krivi pilota Zobajana koji je takođe umro u nesreći da nije nabavio podatke o vremenu pre poletanja, te nije odložio let nakon što je saznao za loše vremenske uslove, odnosno jaku maglu. Kobijeva supruga traži stotine miliona dolara koje je porodica izgubila zbog smrti legende Lakersa.

Foto: reuters

 

Kobi Brajant rođen je 1978. godine u Filadelfiji, njegov otac Džo bio je takođe poznati NBA košarkaš, ali je "Mamba" postao i ostao jedan od najboljih. Ikada!

Na draftu ga je birao Šalrot 1996. godine, ali je u trejdu za Divca otišao u Los Anđeles Lejkerse što se pokazalo kao potez koji je promenio istoriju NBA lige! Kobi je u karijeri odigrao 20 sezone u dresu "jezeraša", osvojio je pet NBA titula, dva puta je bio MVP finala, 11 puta biran je u prvi tim NBA lige, 18 puta je nastupao na Ol Staru, devet puta bio je u timu najboljih defanzivaca, 1997. godine osvojio je takmičenje u zakucavanju! 

Foto: tanjug/ap photo

Ostaće upamćen po tome da je jedini igrač čija su dva dresa povučena iz upotrebe, broj 8, kao i broj 24 i to oba u Los Anđeles Lejkersima! "Mamba" je u NBA karijeri postigao 33.643 poena, imao je 7.047 skokova i 6.306 asistencija! U karijeri je ostvojio i dv zlata na Olimpijskim igrama 2008. i 2012. godine. Važno je napomenuti, da je ovo bio samo delić rekorda i dostignuća koje je Kobi Brajant ostvario! 

 

Foto: APphoto

Iako je Brajant napustio ovaj svet, njegov lik i delo će zauvek predstavljati inspiraciju svakom sportisti, a posebno onima koji se zaljube u igru pod koševima! 

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija