• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2021

07:42

JOKIĆU, ŠTA TI BI? Ovo nismo očekivali, ali Srbin je nezaustavljiv! Ni maestralni Dončić nije jači od Nikole! /VIDEO/FOTO/

NBA

JOKIĆU, ŠTA TI BI? Ovo nismo očekivali, ali Srbin je nezaustavljiv! Ni maestralni Dončić nije jači od Nikole! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Luka Dončić je upisao je tripl-dabl učinak, ali to mu nije pomoglo protiv Nikole Jokića, koji je predvodio Denver do pobede protiv Dalasa 117:113

Jokić  u ovom meču bio ispod visokih standarda na koje nas je navikao, imao je učinak od 20 poena i 10 skokova i četiri asistencije za 34 minuta na terenu. Ali, Srbin je nezaustavljiv, pa mu ni Luka Dončić je može ništa.

Srbin je imao veliku pomoć u Porteru Junioru, koji je ubacio 30 poena i imao još osam skokova. Džamajkl Grin i Džamal Marej dodali po 17, odnosno 16 poena, za 10. trijumf Nagetsa i lagani uspon na tabeli Zapadne konferencije.

Neverovatna partija Luke Dončića sa 35 poena, 16 asistencija i 11 skokova ostaće upisana u istoriji, jer je to bio već njegov 16  "tripl-dabl" u kojem je postigao 30 ili više poena.

 

 

Ipak, Dončić nije imao dovoljnu podršku saigrača - Tim Hardavej Junior je ubacio 19 poena, Džejms Džonson i Kristaps Porzingis po 16, dok je Boban Marjanović za tri minuta na parketu upisao dva poena.

Foto: tanjug/ap photo

 

Denver slavio u susretu u kojem je vodio gotovo čitav meč, osim završetka treće i početka četvrte četvrtine. Umalo je Mari zagorčao život Nagetsima. Sredinom treće deonice udario je Tima Hardaveja u prepone i zaradio isključenje. U tim momentima Denver je imao sedam poena viška (80:73), ali su Mavsi uspeli da se vrate i naprave preorket. 

Foto: tanjug/ap photo

 

Nagetsi su se ipak na vreme probudili i oporavili od šoka. Uspeli su da priđu na minus dva do kraja treće četvrtine, a onda u odlučujućih 12 minuta varte vođstvo i upišu pobedu.

Od srpskih aktera, pobedi se radovao i Aleksej Pokuševski, Oklahoma je pobedila Portland sa 125:122, iako su Lilard i Simons ubacili po 26 poena.

Gildžes Aleksander je bio standardan u Oklahomi sa 24 poena, Muskala je dodao 23, Robi 16, a naš Pokuševski je za 20 minuta došao do šest poena, tri skoka i dve asistencije, uz jednu izgubljenu loptu i blokadu, ali i +/- indeks 1.

Lebron Džejms je svom Klivlendu ubacio čak 46 poena na gostovanju. Nemilosrdnu partiju “začinio” je sa osam skokova i šest asistencija, šutirao je 19/26 iz igre, od toga 7/11 za tri, pa je time pokvario odlično veče Dramondu (25 poena i 17 skokova) i Osmanu (20 poena).

Džejms je sa 36 godina i 26 dana najstariji igrač Jezeraša od Kobija Brajanta koji je uspeo da ubaci 40+koševa na jednomj utakmici. Kobi je u poslednjem meču u karijeri brojao do 60. tada je imao 37 godina i 234 dana...

 

 

NBA LIGA, REZULTATI

Detroit – Filadelfija 119:104

Indijana – Toronto 129:114

Orlando – Šarlot 117:108

Bruklin – Majami 98:85

Klivlend – Lejkers 108:115

Dalas – Denver 113:117

Čikago – Boston 103:119

Golden Stejt – Minesota 130:108

Portland – Oklahoma 122:125

 

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

JOKIĆ OPET MAESTRALAN! Denver ponovo poražen /VIDEO/
NBA

JOKIĆ OPET MAESTRALAN! Denver ponovo poražen /VIDEO/

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su na svom terenu od Los Anđeles Klipersa rezultatom 121:108 (32:26, 40:29, 26:24, 23:29), a domaćem timu nije pomogla ni još jedna fantastična partija koju je odigrao Nikola Jokić

26.12.2020

08:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija