• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2021

08:58

HOĆE DA IGRA ZA BOSNU, STIGAO JE DŽORDANA! Amerika bruji o ovom centru!

NBA

HOĆE DA IGRA ZA BOSNU, STIGAO JE DŽORDANA! Amerika bruji o ovom centru!

Podeli vest

Luka Garza američki košarkaš poreklom sa naših prostora završio je univezitetsku karijeru na Univezitetu Ajova, a drugu godinu zaredom izabran u idealnu Ol-Amerikan ekipu NCAA lige

Naime, Sporting News, proglasio ga je univerzitetskim igračem godine. Niko nije imao tu čast još od Majkla Džordana 1983. i 1984. godine. Centar Ajove je proteklog vikenda završio koledž karijeru pošto je njegov univerzitet ispao sa završnog turnira.

Amerikanci njegov učinak na Ajovi porede sa onim što je Šekil O'Nil radio na Lujzijani dok je bio student. Visok je 211 centimetara, a istakao je da želi da igra za Bosnu i Hercegovinu. 

Njegova majka Šejla je bila košarkašica i reprezentativka BIH, a otac mu je Amerikanac sa koledž karijerom. Ujak mu je Teoman Alibegović, nekadašnji proslavljeni centar i najbolji strelac reprezentacije Slovenije u istoriji. 

Foto: USA Today

 

- Oni su mi puno pomogli. Svako sam leto u Bosni radio s njima, ta su mi leta puno značila u razvoju - rekao je Garza prošle godine u razgovoru za Glas Amerike, kada je i objavio da je pokrenuo proces dobijanja državljanstva BiH kako bi mogao da igra za nacionalni tim ove zemlje. 

Njegov deda sa majčine strane Refik Muftić bio je golman FK Sarajeva, a sada Garzu čeka NBA karijera.

- Uvek želim da budem onaj koji će najnapornije da radi od svih u timu, tome težim. Nemam talent kao mnogi drugi, ali mogu to da nadoknadim napornim radom, kao što sam to činio celog života - rekao je Garza.

Foto: USA Today

 

U poslednje dve sezone na Ajovi prosečno je beležio 23,9 poena. Prošle sezone je tome dodao 8,7, a pretprošle čak 9,8 skokova po meču. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Brk

pre 3 godine

Obzirom kako se izjasnio i treba da igra za Bosnu.....

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija