• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.04.2021

07:11

TO ŠTO JOKIĆ RADI AMERIKA NIJE VIDELA! Nestvarne brojke, Nikola piše istoriju!

NBA

TO ŠTO JOKIĆ RADI AMERIKA NIJE VIDELA! Nestvarne brojke, Nikola piše istoriju!

Podeli vest

As Denvera Nikola Jokić, nije samo kandidat za MVP-a NBA lige ove sezone, već ima jednu od najboljih sezona u istoriji košarke

On je protiv San Antonija opet imao tripl-dabl učinak, a to je uradio 54. put u karijeri.  Jokić je meč završio sa 26 poena, 13 skokova i 14 asistencija. Dobio je ovacije od navijača, koji su skandirali: MVP, MVP...

Uz neverovatnih 57 odsto šuta iz igre on je do sada u sezoni prosečno beležio 26,3 poena, 10,9 skokova i 8,8 asistencija. 

Foto: tanjug/AP Photo/David Zalubowski

 

Samo dvojica igrača pre njega su u sezoni imala preko 25 poena, 10 skokova i 8 asistencija u sezoni. To su Oskar Robertson i Rasel Vestbruk. Obojica su uspevali da ostvare tripl-dabl prosečno po sezoni i jedino je njima to pošlo za rukom. 


Oskar Robertson je u sezoni 1961/62 prosečno beležio 30,8 poena, 12,5 skokova i 11,4 asistencije po meču. Misli su da to niko neće ponoviti. Rasel Vestbruk je to ipak uradio 55 godina kasnije kada je uspeo da ima trip-dabl u proseku u sezoni. 

On je potom nanizao tri uzastopne sezone sa tripl-dablom u proseku. Sada Nikola Jokić juri ovaj učinak. Do kraja sezone bi trebalo da na svoj konto dodao još jednu asistenciju u proseku i doći će do magične dvocifrene brojke u proseku u tri "kolone"! On bi bio prvi centar u istoriji NBA lige koji je to uspe0


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija