• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2021

10:09

BOGDANOVIĆ ISKRENO O SARADNJI SA JANGOM! Svi imamo ego, sa dobrim igračima moraš da pričaš!

NBA

BOGDANOVIĆ ISKRENO O SARADNJI SA JANGOM! Svi imamo ego, sa dobrim igračima moraš da pričaš!

Podeli vest

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, pružio je odličnu partiju u pobedi nad Portlandom.

Srpski košarka je meč završio sa 25 poena, a 23 je postigao u prvom poluvremenu. Polako tempira formu za plej of.

- Došli smo do kraja sezone, svaka utakmica je važna. Svi znamo šta je krajnji cilj u ovoj trci. Gledamo da izbegnemo plej-in turnir. Sami smo sebi izgradili dobru poziciju i sami kontrolišemo svoju sudbinu. Ne možemo da mislimo unapred, ima još utakmica, ali za sada je sve dobro -  rekao je Bogdanović.

Američki novinar ga je pitao da uporedi sadašnje partije sa partijama iz Fenerbahčea 2017. godine.

- Vidim sličnosti, ali osećam da je tamo sezona bila kraća. Ovo je duga sezona, drugačiji nivo, drugačiji stil. Isto je ali je i različito. Moja uloga se mnogo promenila od Ol-stara i u Fenerbahčeu sam igrao pleja, probao sam da nađem pozicije momcima, ali ovde imam više prilike i veću ulogu ofanzivno.

Foto: tanjug/AP Photo/Tami Chappe

 

Dotakao se i saradnje sa Jangom.

- U Evropi sam naučio da kada igraš sa dobrim igračima, moraš sa njima da pričaš. Svi imamo svoj ego, svako ima svoju igru. To moraš da staviš po strani i da pomogneš drugima. Naučio sam u Evropi u timovima sam igrao i sa igračima sa kojima sam igrao. To je proces. Pričao sam o hemiji, od toga počinje. Svako u svlačionici zna da je Tre Jang igrač ove franšize, ali on zna da mora da se dobro nosi sa tim. On se dobro nosi sa tim, vidi se to, sjajno je koliko zrelo razmišlja. Nekada se svađamo, verbalno ali zato što hoćemo da pobedimo. Ne zanima me šta bilo ko drugi kaže, svi hoćemo da pobedimo. Ne volimo da gubimo i tu počinje svađa. Ako gubimo i ne svađamo se nešto nije kako treba. Niko ne voli poraz. Odatle počinje. Ako gubiš onda ćeš videti loše akcije, sebičluk. Ako dobijamo, onda ćeš videti lepu košarku, ekipa će igrati kao da igra šah. Gledaće korak unapred. Tu se onda ne radi o pobedi, nekoliko mečeva smo i mi izgubili jer nismo igrali kako treba. Treba iznutra da osećaš da ti nešto smeta, da imaš osećaj da je nešto loše i onda treba da se vratiš da ispravi -  zaključio je Bogdan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija