• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.06.2021

07:38

DOKTOREEEE! Drama, ludilo u Denveru, dva produžetka, ali Jokića je nemoguće zaustaviti! /VIDEO/

tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

NBA

DOKTOREEEE! Drama, ludilo u Denveru, dva produžetka, ali Jokića je nemoguće zaustaviti! /VIDEO/

Podeli vest

Denver je posle drame i dva produžetka pobedio Portland 147:140 i poveo u seriji sa 3:2

Nikola Jokić vodio je Nagetse do velike pobede. Ubacio je čak 38 poena uz 11 skokova i devet asistencija, a na parketu je proveo čak 46 minuta.

Foto: tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

 

Pogodio je Jokić 14 šuteva iz 31 pokušaja, tri trojke iz devet pokušaja, dok je sa linije za slobodna bacanja bio gotovo perfektan 7/8.

Foto: tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

 

Denver je imao 22 poena viška u drugoj deonici, zatim i četiri na ulasku u poslednji minut, kao i devet sredinom prvog produžetka. U finišu meča pri rezultato 140:140 vezali su sedam poena i završili posao pred put u Oregon.

Dejmijan Lilard je susret završio sa  55 poena, šest skokova i 10 asistencija i pogođenih čak 12 trojki, po čemu je najbolji u istoriji NBA plej-ofa. Srušio je sopstveni rekord od 11 trojki. Međutim, čak ni on nije mogao protiv raspoloženog Jokića. 

 

 

Jokić je imao podršku Morisa koji je imao 28 poena, Rivers je dodao 18 i sedam asistencija, dok je Gordon ostvario dabl-dabl sa 14 poena i deset skokova.

Nurkić za 25 minuta ubacio 13 poena i imao 11 skokova, Kovington je postigao 19 poena i 11 skokova, a Mekolum je dodao 18 uz dosta slab šut iz igre (8/22).

 

 

Finiks je razbio aktuelnog šampiona LA Lejkerse 115:85 i sada vodi 3:2 u seriji. Tako je Entoni Dejvis ponovo preskočio meč, nije od velike pomoći bio ni roviti Kaldvel-Poup. 

Džejms je morao sam da igra. Postigao je 24 poena, imao još pet skokova i sedam asistencija, ali je Finiks imao znatno više raspoloženih igrača. Buker je lagano ubacio 30 poena, Pejn je dodao 16, Bridžis 13, Džonson 11, Krauder i Pol po devet, Ejton osam...

Četvrtom pobedom u prvoj plej-of seriji protiv Bostona (123:109) košarkaši Bruklina plasirali su se u polufinale istočne konferencije.

Netsi su povratak na domaći parket iskoristili da u petom duelu razreše sve dileme i sa 4:1 stave tačku na seriju. Džejms Harden je ubacio 34 poena, iamo 10 skokova i 10 asistencija, Irving sje dodao 25, a  Durent  poen manje. Jedini igrač Seltiksa koji im je zadavao ozbiljne probleme bio je Tatum sa 32 poena i devet asistencija.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija