• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2021

04:38 >> 12:16

NAJBOLJI JE NA SVETU I TAČKA! Nova MONSTRUOZNA partija JOKIĆA za Denverovo POLUFINALE! /FOTO/

Tanjug/AP

NBA

NAJBOLJI JE NA SVETU I TAČKA! Nova MONSTRUOZNA partija JOKIĆA za Denverovo POLUFINALE! /FOTO/

Podeli vest

Košarkaši Denver Nagesa savladali su Portland Treil Blejzerse sa 126:115 (29:33, 32:35, 37:33, 28:14) u šestom meču prvog kola plej-ofa i tako overili plasman u narednu rundu takmičenja

Bez najboljeg saigrača Džamala Mareja, bez Vilija Bartona i Pi Džej Dožera, protiv kompletne odbrane Portlanda, fantastičnog Damiena Lilarda, ma protiv celog sveta, ali je ponovo najbolji Nikola Jokić!

Foto: tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Teško da bi neko sa mogao da dobije meč uprkos 55 poena Damiena Lilarda u petoj utakmici, još teže da se u šestom meču vrati iz -13 i šuterske rapsodije Portlanda u "Moda centru", ali Jokić može! Denver je u drugoj rundi plej-ofa posle pobede u Oregonu 126:115 (29:33, 32:35, 37:33, 28:14) i novih 36 poena, šest asistencija i osam skokova najboljeg košarkaša planete!  

"Zapalio" je Majkl Porter Džunior koš Portlanda u prvih sedam minuta, gotovo svaki napad Denvera išao je na sjajnog šutera koji je pogodio šest trojki iz isto toliko pokušaja. Ipak, sa druge strane Damien Lilard je nastavio da teroriše odbranu tima iz Kolorada, a pogotkom uz zvuk sirene na isteku prvog poluvremena oborio je rekord po broju trojki u plej-of seriji. 

Foto: Tanjug/AP

Jokić je delovao poprilično uspavano na startu meča, a srpski as je vrlo rano ušao i u problem sa faulovima pa ga je Majkl Maloun preselio na klupu. Bez obzira na loš početak centar Denvera je sa nekoliko dobrih poteza stigao do devet poena do poluvremena, a onda je usladio spektakl! 

Portland je fantastično otvorio drugo poluvreme, momci iz Oregona su stigli do +13 i održavali tu prednost, najviše zahvaljujući šutu za tri poena, a tada na scenu stupa Somborac! Jokić je postigao 20 poena u trećoj četvrtini, a Monte Moris mu je pomogao trojkom uz zvuk sirene koja je Denver vratila na samo tri poena zaostatka. 

Foto: Tanjug/AP

Pokušao je Maloun da odmori srpskog asa na startu poslednjeg kvartala, ali je Denver vrlo brzo ušao u napadačke probleme, te je trener Nagetsa ekspresno vratio Jokića na teren. Vratio mu je najbolji igrač NBA lige trojkom sa deset metara preko ruke Jusufa Nurkića, a meč je ušao u triler završnicu. 

Najefikasniji nameču bio je Nikola Jokić sa 36 poena, Porter je dodao 26, a Moris 22. Sa druge strane Demien Lilard je ponovo bio sjajan i zabeležio 28 koševa, Mekkolum je postigao 21, ali uz katastrofalan procenat šuta, dok je Norman Pauvel ostao na 17 iz prvog poluvremena! 

Foto: Tanjug/AP

"Jokić i drugari" sada mirno čekaju narednog rivala, a on dolazi iz para Lejkersi - Sansi


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zvrk

pre 2 godine

"Jokić i drugari" sada mirno čekaju narednog rivala, a on dolazi iz para Lejkersi - Sansi, gde aktuelni šampion vodi sa 3:2 u seriji! Znači Sansi su aktuelni šampioni???

fantasticna utakmica

pre 2 godine

neizvesno do kraja, ja ne mogu vise da gledam, star sam, udarice me infarkt, trileri su za mlade

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija